• erijon

    Nu är Oktoberbarnen 2017 här

    LitenBlomma skrev 2017-11-08 19:40:28 följande:
    Bums i säng och vila. Nu hoppas vi att det vänder.
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Ja! Ska inte lyfta ett finger imorgon. Bara mata Edvin. Nu ska jag bli frisk!
  • erijon
    BFoktober2017 skrev 2017-11-08 19:05:34 följande:
    Men stackars dig, krya på dig. KRAM
    Ja fyy! Tack. Kram
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2017-11-09 11:09:34 följande:

    Herregud, jag blev alldeles bökig nyss. Hans små 50 och 56 dressar börjat bli för små och plockas undan plagg efter plagg. Nu är de första strumporna för små, de i stl 10-12. Stoppa tiden!!!

    Detta är min absolut sista så allt blir sista gången. Sen får jag vänta på barnbarnen

    Erijon, hur mår du? Jag ska strax in till sjukhuset, mår bättre idag.


    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Så känner jag med, stoppa tiden! Edvin kunde inte ens ha minsta strumporna när han föddes haha!! Idag inviger han storlek 62, då mer eller mindre ALLA i 56 är omöjliga at knäppa, allt öppnas pga för trång. 62 body sitter perfekt men blir nog inget långvarigt användande av den storleken om han inte stannar på längden nu då. Byxorna sitter bra! De kan ha liksom växa i lite på längden. Han har längre överkropp och kortare ben, precis som pappa och hans son. Min son är tvärtom. Han har typ två låånga ben. Efter sin pappa.

    Ja, ingen större skillnad alls. Låg och ammade Edvin hör för en timma sedan och vi båda somnade. Det var så skönt. Nu försöker jag få i mig en bit knäckebröd. Enbart druckit vätskeersättning och några klunkar drickyoghurt- som kom upp igen!
    Så hoppas detta går nu.

    Väntar på att läkare från infektion ska ringa med besked om proverna från igår. Avföringsproverna, hoppas INNERLIGT dem är positiva för clostridium för kag vägrar bara avbryta en kur som kostar 700kr för att de ska leta nytt fel med ny svindyr medicin. Är inte stenrika nu när jag är mammaledig och dessutom sambon får vara hemma.

    Han vabbar sin son. Det måste han kunna göra? För jag är ju inte i skick att göra det och indirekt har jag väl inget direkt ansvar att göra det heller eftersom jag inte är vårdnadshavare eller förälder på några papper (nu brukar jag göra det annars, även när jag jobbade då mitt jobb var mer förstående samt vi förlorade minst pengar på det.)

    Om/när jag fått i mig något, så ska jag somna om
  • erijon

    LitenBlomma: lycka till på sjukhuset och hoppas de hjälper dig bra. Sååå jobbigt när amningen på någpt sätt inte bara FUNKAR. Vet som sagt hur det är.

    Feber vet jag också hur jobbigt det är, dock aldrig fått pga amningen ÄN.

  • erijon
    Trolltrio skrev 2017-11-10 20:38:02 följande:

    Hur mår du erijon?


    Svårt att säga. Mindre smärta i magen, springer inte på toa lika ofta. Kommer väldigt lite. Kan dricka mycket, hinkar i mig saft. Usch, men bättre än vatten i detta fall.

    Tog alvedon igår vid 23.30 typ, sen ingenting förrän vid 12.30 idag för då Hade jag 39,7 i temp idag. Men den gick ner en hel grad SNABBT med alvedon. Då mådde jag sådär..
    tagit alvedon en gång till för att kunna äta middag, men det blev mest dryck och någon tugga av pizzan som jag själv valt för att jag trodde jag var sugen.

    Hoppas må bättre imorgon!
  • erijon
    LitenBlomma skrev 2017-11-10 21:04:52 följande:
    Men är det verkligen normalt att fortfarande ha 40 grader feber?
    pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
    Nej, inget i mitt tillstånd är normalt. Men fick ju först 39 grader som högst en enda gång för någon dag sedan, så de tidigare dagarna har tempen aldrig legat så högt som 39. 39,7 idag utan alvedon på över 12h.

    Hoppas verkligen få bukt med detta nu, börjar liksom bli rätt orolig på allvar nu. Tempen stiger efter nästan en vecka?! Känns inte som att någon riktigt ser allvaret (eller sådär det inte så allvarligt längre när man vet att det rör sig om någon bakterie. )
  • erijon
    Linnnn skrev 2017-11-10 21:14:22 följande:

    När man har hög feber mår man oftast bättre om man tar halv dos alvedon var tredje timme istället. Då slipper man att febern pendlar så mycket upp och ner.


    Smart! Jag försöker dock egentligen bara ta när jag inte står ut, eftersom det annars lite skjuter op problemet och kanske förlänger tiden med feber. Men det är svårt att ens kunna amma om man är helt deckad så har fått tagit en och annan alvedon!
  • erijon
    kara84 skrev 2017-11-10 23:39:39 följande:
    Jättebra förslag med mellis ute. Tyvärr blir det en del konflikter mellan min 2,5 åring och 5 åringen. Mkt syskonavundsjuka som jag känner att jag inte riktigt vet hur jag ska hantera.

    Himla god idé att göra egna filmer!

    Idag har var varit en sisådär dag med dålig sömn (för min del) och liten som kräks upp en del.
    Grabbarna här älskar fotboll, mest min sexåring. Grannbarnen också. De spelar ofta tillsammans. Inne brukar jag erbjuda lite pyssel och min son behöver aldrig några ideer då utan han sätter fart DIREKT med att klippa och klistra. Ofta ritar han på ett papper med en färg, klipper ut, limmar på annan bakgrund.

    Plusplus är ganska populärt också. Det började dem med för ett par år sedan och då byggde dem ofta "babeblades" de har visat mig säkert 10 gånger, men jag kan fortfarande inte bygga eller ta isär en befintlig haha.

    Just nu sitter jag och ammar i sängen, första passet. Edvin hade väldigt svårt att komma till ro igår kväll. Så han sover mellan oss.. hittills mest på pappas bröst. Gillar inte det då pappa gärna somnar, snabbt.
    Sover med sambons T-shirt och påslakan för att undvika varma täcket (som jag GÄRNA vill ha!) i hopp om att hålla febern stabil eller nere. Har gått bra hittills.

    Igår vid kanske kl 19 hade jag 38,6 men mådde "bra". För ett par dagar sedan låg jag och skakade vid 38,2. Varför så olika? Har jag vant mig vid eländet?
  • erijon

    Edvin äter hela tiden, verkar typ aldrig bli eller vara nöjd. Han är sex veckor och det är ju en tillväxtperiod då.. men såhär?? Det är lite bättte på natten men ändå ofta, typ varannan timma men ibland mer. Dagtid, en gång i timman. Ibland oftare. OM han lyckas somna (han verkar ha svårt att somna också..) så kan han sova typ 3 timmar. Annars vill han äta mest hela tiden.

  • erijon
    Linnnn skrev 2017-11-12 15:25:14 följande:

    Hur går det erijon?


    Mår sååååå mycket bättre :D
    Inga vattentunna diarreer längre, även om magen inte är normal. Magont är typ helt borta.. febern..? Vet inte. Max 37,5 idag när jag tagit den! Frös en liten stund. Men somnade. :) kanske har lite temp, men det var också den vanligaste biverkningen på nya antibiotikan. Så typiskt. Men mitt mående är PÅ topp i jämförelse med för några dagar sedan.

    Var iväg själv ned äldsta sonen idag, skulle köpa farsdagpresent. Men när vi valt en efterlängtad eltandborste så satt magen igång på media markt. Höjden av förnedring. Var så sjukt nära på att bajsa ner mig. Kan liksom bara hålla tillbaka en kort kort stund än. Ville bara sjunka genom jorden.

    Blev ingen present. Vi tar nya tag om några dagar. Sambon var helt chockad över att jag ens åkte iväg och var borta 1,5h.
    Under tiden vilade han med bebis i famnen i soffan. Så trots allt så vann åtminstone han något på det.

    Uppvaktar ni era bebispappor idag?
Svar på tråden Nu är Oktoberbarnen 2017 här