Forum Barn 0-12mån - Förälder
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Nu är Oktoberbarnen 2017 här

  Mån 13 nov 2017 10:59 Läst 907525 gånger Totalt 1530 svar
  Visar endast inlägg av erijon - Visa alla inlägg
 • Mån 13 nov 2017 10:59 #352
  LitenBlomma skrev 2017-11-13 08:36:26 följande:

  Mina barn firade sin pappa. Han hade köpt sig en golfklocka, vi brukar passa på att unna oss när det är mors eller farsdag.

  Jag ringde faktiskt aldrig till min. Är så besviken över att han inte har hört av sig än och sagt grattis till bebisen. Farsdag är det varje år men barnbarn får man inte varje år.


  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Förstår din besvikelse. Har ni "normalt" bra kontakt och nära relation eller?

  Jag och min pappa har en ganska konstig relation. Men jag ringde igår, han sa att han blev så glad för det men ville ganska snabbt lägga på och ville varken berätta särskilt mycket när jag frågade hur han hade det, mådde och gjorde eller visade något intresse av mig. Känns lite onödigt att vara den som ska försöka hålla ihop det för alla, när man inte får något för det.

  Men jag förväntade mig inget mer.

  Jag funderar på att beställa hem eltandborsten jag hittade åt mannen från media markt. Kan man göra det? Så den kommer hem? Eller kanske ner till affären bara? Vill att han ska ha den! :)
 • Mån 13 nov 2017 11:41 #354
  LitenBlomma skrev 2017-11-13 11:27:18 följande:
  Vart drar man gränsen för normalt? Hur långt är ett snöre?

  Nej tyvärr så har vi nog inte någon tight relation med någon i familjen. Och det verkar vara nedärvt för mina föräldrar har/hade det likadant med sina syskon och föräldrar. Jag önskar att mina barn fick en nära relation till sina mor och farföräldrar eftersom jag själv inte hade det som liten.

  Men som du skriver, när man slutar att ringa så upptäcker man att det inte finns intresse från andra hållet.

  Jaja. Jag har 6 fina barn och jag kommer inte att sluta bry mig bara för att de växer upp. Jag hoppas att de inte flyttar alltför långt bort.

  Jag har aldrig handlat från MediaMarkt men däremot netonnet. Googla Bästa pris (Vad gjorde vi innan google)
  pojke-02 flicka-08 flicka-09 flicka-11 pojke-13 pojke-17
  Jadu.. svårt det där! Min syster har slutat höra av sig och de få gånger vår pappa ringer för att ge henne dåligt samvete i form av "vad har jag gjort för fel? Dina barns julklappar ligger här från både denna och förra julen" då orkar man inte mer. Han försöker inte ens. Dessutom har han vart riktigt elak mot henne genom alla år, jag vet inte allt själv men det är ingen topp-pappa direkt.

  Jag vet inte vad som får mig att fortsätta bry mig litegrann..
  ingen i vår familj har heller någon nära relation. Vi känner inte våra kusiner, mormor träffade jag för... ett halvår sedan? Och innan det säkert ett år sedan. Farmor och farfar förra julen (vi bor åndå alla i samma Stad, ingen av dessa är särskilt gamla eller..)

  Jag och min syster har daglig kontakt, men ses inte så ofta tyvärr. Bor 16 mil ifrån varandra. Annars hade vi säkert träffats varje dag. Men det har inte alltid vart såhär heller, hon är 6 år äldre än mig. Har precis fått 4e barnet. Så vi är mammalediga ihop och hennes son är 3 månader.

  Ska googla lite! Haha, jag vet inte. Googlar verkligen allt jag undrar. Får nästan alltid de svar jag behöver också.
 • Mån 13 nov 2017 20:34 #357
  Linnnn skrev 2017-11-13 13:51:54 följande:

  Även när man är vuxen tycker jag att det är föräldern som har det största ansvaret för relationen. Och som har mest att förlora på att inte upprätthålla den. Tänk att inte få träffa sina barnbarn!


  Håller faktiskt med dig!
 • Mån 13 nov 2017 21:21 #359
  BFoktober2017 skrev 2017-11-13 20:55:52 följande:
  Håller med, har ingen kontakt med min pappa heller. Tycker det är upp till han om han vill träffas oss eller.

  Samma med min bror som bor 35 mil bort, vi har väl sådär kontakt just nu. Han har inte ringt än och grattat att jag fått barn. Skrev till han på sms o han svarade, men inget sen. Han har det lite jobbigt just nu och det är inget som jag orkar med. Tråkigt!

  Här hemma har jag fått en liten fästing som bara vill vara på mig.. det är ju lite ovant och känns lite jobbigt ibland när man knappt hinner göra sig iordning på en hel dag.

  Ikväll har hon haft ont i magen, så jag fick gasa iväg till apoteket för att köpa pysventil. Någon som provat det? Funkar det? Ska testa nu ikväll, så kanske hon kan fisa ordentligt o kanske även bajsa. Så himla hjärtskärande när hon skriker o inget hjälper. Och jag blir sur o tvär mot familjen när jag blir trött o matt.. känns som man inte får luft ibland. Känns så skönt att vi fyllt upp frysen med mat som är lätt att tillaga och även mat som är klar som bara att ta upp nu när mannen börjat jobba.

  Minns inte alls att det va såhär med dom andra.. eller är det att man är äldre o att det känns jobbigare. Men det blir väl bättre.
  Jobbig situation med din pappa, och bror. Hoppas det löser sig så du känner dig nöjd.

  Aldrig provat. Så jag vill gärna veta hur det funkar!!

  Har också en liten igen här hemma.. kan verkligen inte lämna lillen många minuter åt gången. Han känner DIREKT om han kommer ifrån famnen. När han somnar för natten däremot, då sover han i sin säng i flera timmar. Alltid numera. Han somnar i soffan på/hos någon av oss (idag pappa! Han kollar fotboll och jag lyssnar på podd.) och sover så, tills vi lägger över honom i sin säng Näe vi lägger oss kring 22-22.30.
 • Tis 14 nov 2017 19:44 #363

  LitenBlomma: jag använder appen via min iPhone och ser aldrig några bilder. Så himla tråkigt!

  Idag har jag tagit min första lilla promenad med vagnen igen, till skolan och hämtade sonen. Gick kanon! Det snöade, det var minus 3 grader och jag glömde både tjocktröja och halsduk. Nu har jag ont i halsen. Men det var skönt och uppfriskande! Edvin sov mycket skönt under tiden.

  Idag ringde läkaren om mitt infektionsvärde från igår. I onsdags var det 284, igår 90. Så jag svarar rätt på behandlingen och nu är det över. Magen är precis som vanligt (visst kan det kännas lite akut, men det är aldrig det) och ingen feber nu på flera dagar. Inget ont, ingenting!

  Var och handlade idag också, imorse med Edvin. Helt plötsligt rullar livet på igen! :D

  Idag blir Edvin 7 veckor och han ler och skrattar allt mer för varje dag.
  Han visar att han är stark i nacken när man håller honom sittande, eller har honom mage mot mage tex. Men lägger jag honom på mage i sängen, på golvet eller vad som så försöker han inte ens ta upp huvudet? Han lägger ner det direkt. Varför? Är han bara slö eller är han egentligen inte alls stark i nacken? Blir lite orolig.. han hatar visserligen att bli lagd på mage på golvet tex.

  Imorgon ska vi till Bvc. Orolig för vikten. I lördags var vi på akuten då han kräktes massa slem (allt såg bra ut) och då var hans vikt samma som när han var på Bvc sist, när han var 5 veckor..

 • Ons 15 nov 2017 07:24 #373
  Linnnn skrev 2017-11-15 06:38:46 följande:

  Jag vill väldigt gärna att liten ska ta napp. Jag tror att jag provat varje dag sedan de första dygnen, men det går lite trögt. Oftast spottar han bara ut den och blir arg, men ibland kan han suga på den en liten stund. Hur går det på nappfronten för er som erbjuder napp? Funderar på om jag ska testa ytterligare en modell eller om jag bara ska avvakta och hoppas att det löser sig lite längre fram.


  Vi erbjöd mam's för 0-6mån när Edvin var två-3dygn. Han tog den direkt. Men oftare och oftare är han nöjd utan nu när han ska somna.

  Stora sonen var närmare 3mån innan han tog napp.
 • Tor 16 nov 2017 11:50 #392
  FiaW skrev 2017-11-16 11:18:39 följande:

  Tjusig orm, jag är också på väg att sy en då babynestet börjar bli för litet för gossen. Vet du om man kan beställa de där ekologiska stoppningskulorna på nätet nånstans, LitenBlomma?

  Vår kille tar napp men spottar ut den/tappar den ganska ofta. Har bara provat en variant än så länge.

  Känner igen mig i det du skriver Musetti. Tappade 7 kg ganska direkt men sen har det stått stilla i några veckor. Jag har fortfarande massor av vätska kvar i kroppen, jag får inte på mig förlovningsringen och är jättestel i händer m.m. Är det nån som har ett bra tips på hur jag kan få ut vätskan lite snabbare? Bvc säger att det kan dröja men det är ju såå segt.

  Sen undrar jag också hur ni tänker runt preventivmedel. Jag vill helst inte ta hormoner men tycker inte kopparspiral verkar va så hälsosamt heller och kondom inte så kul. Vågar man chansa på säkra perioder eller är det för riskabelt? Vad använder ni som funkar?


  Hade också problem med vätskan efter förlossningen, mitt lossnade dock när jag blev frisk. Hade infektion i kejsarsnitt osv.

  Gällande preventivmedel (får inte använda östrogenhormoner själv) så tänkte jag faktiskt prova "NaturalCycles" men... är lite rädd. Tänk om något blir tokigt så blir man gravid?
  Men det ska ju vara testat och säkert, osv. Inga hormoner, bara temp. Sen får man skydda sig med kondom de "röda" dagarna.
 • Tor 16 nov 2017 14:33 #396
  FiaW skrev 2017-11-16 13:14:16 följande:
  Skönt att du är frisk igen! Jag längtar så till jag blir av med vätskan, en del verkar svettas ut det och några kissar ut sitt. Vilket som, bara det försvinner snart!

  Ja, har också kollat lite på Natural cycles eller kanske någon liten temperatur-dator. Datorn har ett engångspris men NC verkar kosta löpande. Jag får kolla upp lite mer. Sen finns det ju de som blir gravida trots säkra perioder men å andra sidan blir en del gravida trots p-piller också, svårt.
  Ja.. jag svettas visserligen något ENORMT om nätterna. Började för några dagar sedan!? Så var det efter förlossningen också. Vet inte varför det börjat om nu..? Känner mig så äcklig. Helt blött i sängen, kudden, och täcket. Får sova på handduk, inatt fick jag byta ut den för den var så blöt att jag inte kunde lägga mig på den igen.. usch! :(

  Ja. Finns det andra liknande metoder som är precis som NaturalCycles? Håller med om att den skulle bli dyr om man har den i flera år.
  Så svårt med preventivmedel men det är tråkigt med kondom!! Spiral..? Kan det vara något? Rädd att den ska sitta fel/göra ont (läst att killen kan få ont av den också..) eller flytta på sig så man får problem. Haft pstav förut, men det går verkligen inte. Mår såå dåligt av den. Pga proppar får jah inte äta p-piller, och mini-piller är både krångligt att minnas OCH mensen kan komma och gå hur som helst..
 • Fre 17 nov 2017 07:39 #402

  Ja jag förstår inte var de nattliga svetsningarna kommer ifrån. Känner mig så ofräsch! Precis i början kunde jag köpa det. Men NU? Nej. Liksom sängkläderna är så blöta. Kan ju inte byta varje dag. Är tur nog inte så att jag luktar svett när jag vaknar. Kanske är vätska som ska ut då..?

  Imorse vid 6.30 hade Edvin riktig bajsfest. Blääää.
  Han bajsade ingenting igår, men imorse tog han igen det. Med råge!

  Han hade en vit body, den är gul upp till nacken nu. Han hade tillochmed bajs i håret i nacken. Kunde inte ens bära honom naken till handfatet för han var hal av bajs. Förövrigt var bajset exakt som dijon, är det normalt?

  Han blev Mycket nöjd när jag i total tystnad tvättade hela honom med varma och blöta tvättlappar på skötbordet! Riktigt god morgon :)

 • Fre 17 nov 2017 15:06 #409
  FiaW skrev 2017-11-17 14:00:30 följande:

  Erijon, de p-datorer jag hittat hittills är ?Lady-comp, Pearly och Daysy. Vet inte om det är nån skillnad på dem dock. Det är skönt att slippa löpande kostnader och hållbarheten är 7-10 år.

  Det finns verkligen inte nåt riktigt bra alternativ som jag känner det. Hormoner och tungmetaller i kroppen vill jag helst slippa och som sagt kondom blir ju inte riktigt samma sak. Får nog bli dator.

  Jag går också omkring i gravidbyxor och mjukisbrallor, det får ta sin tid.

  Lillen kräks också mer nu, verkar som det är vanligt att det ökar efter några veckor. Han kissar också ner minst en klädomgång per dag. Det läcker ut upp på ryggen, vet inte om det är för att han är ganska lång och smal så att han inte fyller ut blöjan. Mycket tvätt blir det i alla fall :) Han hade växt 7 cm de tre första veckorna, så han la mest kraft på längden i början :)

  Vi vet inte hur vi ska göra med dop än. Jag vill nog döpa fast jag inte är helt övertygad än, sambon vill inte. Hur gör man då? Haha!

  Erijon: Klart det var mysigt när mamma tvättar en med varma och goa tvättlappar! Haha, roligt när det är så illa att han är helt hal av bajs :D Tyvärr hatar vår lille att byta blöja, skriker oftast vilket gör det lite svårare att byta på natten då alla sover... Vi kanske borde prova tvättlappar med ljummet vatten istället för de kalla wipesen. Blir de tillräckligt rena med bara vatten? Vilka tvättlappar är bra? Giftfria, ekologiska? :)


  Okej!

  Vi kör ofta Ica basics (pga priset ) torra tvättlappar som jag blöter med varmvatten. Vid mycket bajs kan jag ha olja också eller bara olja! Dem är säkert inte giftfria (men det är ju verkligen inte våtservetter man köper heller) eller ekologiska. Men vill du ha ekologiska kan du ta Coop Änglamarks. De är väl ekologiska?
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll