• Lillefiddelin

    Följas åt till ett plus!

    Hoppar in här med! BIM -3 idag (fredag). Negativt när på test. Ingen mens i sikte , har inga direkta känningar att det är på gång heller förutom att jag brukar få enorm pms dagarna innan i vanliga fall.

    Har blivit jättefinnig idag, kommer inte ihåg om jag blivit de tidigare graviditet. Har alltså enorma finnar i HELA ansiktet.. test på måndag igen om mensen inte kommit ! Annars hoppas jag på bättre koll nästa gång då jag köpt hem ÄL stickor denna gång

  • Lillefiddelin

    Min menscykel är ju lite knasig och oregelbunden, enligt app ska jag ha ÄL idag men testat i tre dagar utan nån höjning på testen. Fortsätter testa och ska bli spännande att se när det sker (första gången jag testar äl)

    Håll tummarna för oss nu! Fjärde försöket. Hoppas det går vägen..

  • Lillefiddelin

    Stöd/pepp?? Är på dag 18 i menscykeln, har testat med äl tester sen dag 5 (brukar ligga på totalt 31 dar i cykeln)

    Hade LH höjning i lördags på stickan men inte fullt utslag, är starkaste äl testet jag fått men ej lika starkt som kontrollstreck. Provar även med CB digitalt och ingen smiley än..

    Kan man ha äl utan utslag? Testen blev svagare efter helgen igen... :(

  • Lillefiddelin
    Wicked977 skrev 2017-11-15 08:42:20 följande:

    Har du laddat ner appen Flo? Den räknar ut när du har ÄL och verkar fungera jätte bra. Jag brukar känna när jag har ÄL och det stämde överens med vad den hade räknat ut. Alltid värt att testa :)


    Använder flo sen några månader tillbaka! Har nog aldrig känt min äl innan men har barn så nog måste jag ha ägglossning :)
  • Lillefiddelin
    Saima17 skrev 2017-11-22 16:15:59 följande:

    Alltså ja orkar int.. Att misslyckas igen.. Han kommer alltid komma hem en lr 2 dar efter äl i 3-4 månader framöver.. Vill int ha d så här.. Ha vela ha barn i 10 år.. Men vari ensam tills för ett år sen.. Faaan..sku int förvåna mj om ja int ens kan bli gravid sen. Sku va min tur d.


    Ta äl test! Har du tur så blir äl kanske försenat tills han kommer hem. Kram
  • Lillefiddelin

    Fick mensen idag som ett brev på posten. Den var försenad i 2 dagar och är besviken.. han kommer nog med bli det och känns tungt.. får hoppas att försök nr 6 ger resultat. Denna väntan på att det ska hända något är så jobbig. Hur håller man humöret uppe? Vill knappt testa äl och allt men samtidigt så vet jag ju att det förbättrar chanserna. Min cykel har iallafall visat sig vara stabil sen jag började ha koll på den.

  • Lillefiddelin

    Inne och läser varje dag hur det går för er tjejer! Hoppas vi alla ska få goda besked snart.

    Själv är det tungt. Jag vill så gärna och är så frustrerad över att det aldrig händer, försök efter försök. Skett några stora saker den senaste veckan med i livet som gör att jag börjar tveka.. börjar få tankar som att det kanske är bäst att vänta. Har det tufft på arbetet nu och kanske borde försöka byta jobb först.. att allt ska vara så svårt?! I höstas kändes allt bara så spännande och jag hade en sådan enorm längtan.

    Längtan är kvar men nu hänger oron över den och förstör..

  • Lillefiddelin

    MÅSTE! Tipsa er alla om att googla upp podden HälsoSant och lyssna på avsnitten om menscykel och fertilitet. Jag fick så många ?aha? upplevelser och känner nu att jag ej äl testar och tar grav test i samma besatthet längre. Var så skönt att veta hur saker funkar.

    Här hemma står tiden still. Beräknat att ha äl nästa vecka så nu är det lugn och ro innan dess

  • Lillefiddelin
    Sommaren12 skrev 2018-01-18 11:28:08 följande:

    Haha så det fanns på Spotify. Jag har inte utforskat podvärlden så hade ingen koll. Har lyssnat på avsnitten om mens och fertilitet nu. Kände faktiskt att jag hade koll på det allra mesta. Men bra avsnitt! Känner mig lite empowered liksom. Jag hade kopparspiral under ett år efter min förra graviditet men sen tog jag ut den och har inte använt konventionella preventivmedel därefter utan tempade förut och sen när jag lärt mig min cykel slutade jag med det också och det i kombination med avbrutet sex har funkat för oss. Jag kommer aldrig att använda hormonella preventivmedel igen pga dåliga erfarenheter. Och jag känner också att jag som kvinna inte ska behöva ansvara totalt för reproduktionen och samtidigt proppa i mig onaturliga saker som ger mig massa biverkningar.

    Min kompis tyckte jag var överdriven. Hon har hormonspiral och har fått grov svart behåring på magen och benen. "Men det är ju inte så farligt" sa hon. Och i jämförelse med mycket annat kanske det inte är det men dels tycker jag det är ett tydligt tecken på att man fuckar upp sin kropp och dels så vill jag verkligen inte ha grov behåring på magen så varför ska jag bara acceptera det?

    Oj nu blev det ett lite längre inlägg här haha men behövde väl ventilera lite efter den där podden. Håller med om att om man inte har riktigt pejl på hur fertilitet och menscykeln funkar så var det väldigt bra avsnitt att lyssna på!


    Jo men lite så kände jag också! Har väl sedan länge tillbaka vetat på ett ungefär hur kvinnokroppen fungerar osv men var faktiskt väldigt upp piggande att få höra henne väga för och nackdelar med preventivmedel/metoder, när vi toppar i fertilitet osv. Innan har jag väl varit lite naiv och tänkt efter varje samlag att denna gång kanske händer det, nu kanske vi blir gravida. Jag mådde lite annorlunda efter podden, kom till ro på ett sätt med att vetenskapligt så finns det bara en period per menscykel. Att det liksom är dumt att tänka på detta med barn varje gång jag har samlag , att låta längtan sluka energi och det räcker med att sexa för njutning och kanske försöka få till det på äl för sedan ta det som de kommer vid BIM.
Svar på tråden Följas åt till ett plus!