• Äldre 3 Nov 14:01
    487462 visningar
    4438 svar
    4438
    487462

    Följas åt till ett plus!

    Hej på er!
    Jag hoppar gärna in här. Är 38 år och har försökt bli gravid sedan juni, men vi har inte jobbat så hårt för det än.
    Jag ammar fortfarande min dotter (morgon, kväll, natt) och min mens är inte riktigt i fas, så är lite svårt att hålla koll på ÄL om man säger så.
    Jag har funderat att skaffa ÄL-stickor. Använder ni såna?

  • Äldre 6 Nov 08:26
    Let it Rain skrev 2017-11-03 17:52:20 följande:
    Men vad kul att du hittade hit! Vi är exakt lika gamla du och jag, och även jag ammar min ettåring så mensen är ännu inte i fas här heller. Jag har dock en fertilitetsmonitor från Clearblue som jag använde när jag blev gravid med sonen och som jag nu börjat använda igen. Kan rekommendera den varmt även om den är rätt dyr i både inköp (ca 1100 kr) och underhåll i form av stickor som brukar ligga på runt 400 kr per förpackning (finns dock billigare monitorer att köpa i andra hand på Tradera). Extra bra nu när cykeln är så oregelbunden pga amning. Vi är snart inne på vårt andra försök då det första gick åt skogen pga noll koll på när ÄL ägde rum, så nu har jag köpt stickor till monitorn igen.

    Är du säker på att du har ÄL nu? Även om mensen kommit tillbaka kan ÄL utebli när man ammar. Själv ammar jag endast kväll och natt numera då sonen behöver mig för att somna/somna om. Har försökt sluta helt, men det har inte gått bra alls eftersom han skriker så att han spyr om han inte får tutten. :/ Hur gammal är din dotter?

    Jag har förresten hört att det bästa är om man kan avstå ifrån amning i 12 sammanhängande timmar för att kika igång ägglossning, så det är det vi kör med nu.
    Jag kanske ska prova en fertilitetsmonitor då.
    Tack för tips!

    Dottern är nästan 17 månader, så det kanske vore en bra ide att börja trappa ner på amningen nu. Jag tänkte fortsätta amma till efter förskolestart i januari, men just nu vill hon amma nästan jämt när jag är hemma. Jobbar heltid så är ifrån henne rätt många timmar åt gången.
    Jag är inte alls säker på hur det ligger till med ÄL. Jag har lite övervikt som inte heller är så bra för ÄL. Tänkte börja där med att äta nyttigare och röra på mig mer.

Svar på tråden Följas åt till ett plus!