• TriC

    Flickvän har killkompisar

    Hej!
    Detta är ett ämne där ni kvinnor kommer ha en helt annan åsikt än ni män som läser. 
    Saken är att min nya flickvän har flera nära killkompisar, de flesta sen gammalt men även en som är väldigt ny. Hon är 100% pålitlig så tillvida att hon inte skulle vara otrogen. Men jag är ändå långt ifrån glad över det hela. 

    Det finns väldigt många studier som tydligt visar att kvinnor och män tänker helt olika när det gäller vänskaper mellan heterosexuella av motsatt kön. Kvinnor anser i princip alltid att det går alldeles utmärkt att bara vara kompis med en man och att de själva inte känner någon attraktion till sina egna manliga kompisar. Samtidigt så tar kvinnorna för givet att deras manliga vänner tänker och känner likadant, och alltså inte heller är attraherade av dom. Kvinnor är helt enkelt ofta väldigt naiva kring detta.

    Dessa olika studier visar väldigt tydligt att männen inte tänker och känner på samma sätt. Det är t ex väldigt ovanligt att en vuxen man plötsligt blir "kompis" med en kvinna utan att han samtidigt också känner en attraktion till henne. Män blir helt enkelt inte kompis med tjejer de inte alls är intresserade av. (ytlig vän och bekant, visst; men inte kompis)

    Detta behöver inte betyda att mannen har planer på att göra något åt det; kanske är han redan sambo eller gift, och vill inte vara otrogen. Han kan helt säkert acceptera att bara vara kompis, men attraktionen till tjejkompisen kommer finnas där ändå. Alltså, det handlar vanligtvis om en enkelriktad vänskap: kvinnan är bara kompis, men killen skulle gärna sätta på henne om han fick chansen.

    Så....män och kvinnor kan ha en vänskap och ett kompisskap, men killen skulle helt säkert göra mer om han fick tillfälle; t ex plötsligt blir singel längre fram. 

    Detta är något jag är tveksam till att ta upp med min nya flickvän. Hon har alltid haft huvudsakligen manliga kompisar, och skulle säkerligen inte tro på detta utan enbart hävda att jag är svartsjuk. Men som man så vet jag ju hur andra män fungerar, så varför skulle jag vara glad? Jag vet ju iofs att hon inte skulle vara otrogen mot mig, och att det är mig hon är kär i, men det är ändå inte kul att hon umgås med män som jag VET gärna skulle vilja ha sex med henne. 

    Hur ser ni på detta? 

  • Svar på tråden Flickvän har killkompisar
  • BurningDiamond

    Jag skulle bra gärna vilja ta del av dessa studier som bevisar att män är oförmögna att ha en vänskap utan att vilja sätta på personen.

  • Anonym (A)

    Vad spelar det för roll om så en miljon män vill ha sex med henne om hon inte kommer att ge dem det? Vari ligger det "inte så kul" för dig?

  • Anonym (Peter)

    Det kunde lika gärna ha varit jag som skrev detta. Jag håller med dig till 100% och jag vet hur det känns. Jag är en relation med en tjej som har två nära killkompisar. Jag tyckte att det var otroligt jävla jobbigt i början, dels för att hon låg runt med massa killar i hennes ungdom innan hon träffade mig( inte dessa två killar dock ), runt 40 sexpartners har hon haft, och dels för att jag precis som dig anser att män och kvinnor tänker olika när det gäller sex. Jag är den förste att erkänna att jag har fantiserat och har t.om några gånger runkat till bilder på hennes tjejkompisar. Varför? Jo för att jag tycker att de är heta och jag hade mer än gärna velat ha sex med de OM jag vore singel. Med det sagt, så vill jag säga att jag aldrig någonsin kommer vara otrogen mot min tjej.

    Visst kan killar och tjejer vara vänner, men vi killar tänker inte som tjejer. I deras värld är det bara en vän. I vår värld så tänker vi "Fan va hon är het i den där klänningen, henne skulle jag lätt knullat".

    Men kolla, du verkar ha en bra flickvän för du skriver att du kan lita på henne. Så gör det! Fortsätt att vara en bra pojkvän och tvinga henne aldrig till något, då blir det bara omvänd effekt. Låt henne ha sin frihet och ha sina vänner. Hon är med dig och har valt dig. En grej som jag uppskattar som min tjej gjorde, var att jag fick träffa hennes killkompisar och deras flickvänner på middagar osv. Och efter att ha träffat de och deras flickvänner några gånger, så kändes det så mycket bättre. För genom att min tjej kramade och myste med MIG hela kvällen så visade hon var min framför dom. Där fick jag det bekräftat att hon verkligen bara vill ha mig. Vi alla hade sjukt kul tillsammans. Jag är t.om kompis med en av de nu. Så fråga din tjej om du får hänga med och träffa dessa killkompisar till henne. Vissa av de har säkert flickvänner. Märker du då att din tjej är nära dig och inte beter sig på ett annorlunda sätt, var då tacksam över att du har en flickvän och njut av ert liv! Livet är för kort för att gå runt och tänka på vad flickvännen gör med sina vänner oavsett kön.

  • Anonym (No worries)

    Jag är tjej och förstår dig till viss del TS. Tror också det är långt mkt vanligare att killkompisar vill ha sex med en tjej, än tvärtom. Men jag kan ta mig själv som exempel. Har killkompisar och skulle aldrig nånsin ligga med dem! Så.när jag blir ihop med en kille nästa gång, så behöver han inte oroa sig ett enda dugg för det. För mig är det extremt stor skillnad på vänskap och sex. Inte ens sist när jag och min killkompis tog en rejäl fylla ihop och jag nästan var desperat efter sex, inte ens då gick jag över den gränsen... :P Fastän jag är singel och jag vet att han skulle varit med på det...

    Så, lita på din tjej! Hon har valt dig pga en anledning. Försök kanske också att lära känna de där kompisarna, så blir säkert det hela lite mer avdramatiserat för dig och du kommer säkert lita på dem mer, när de väl känns lite som dina kompisar också. Lycka till!

  • Anonym (M)

    Blir så less på folk som håller på med "jag lite på min partner, det är de omkring jag inte litar på". Om du litar på att din partner inte kommer vara otrogen, kommer vara ärlig med om någon konstig situation uppstår där en kompis stöter på henne, varför ens då bemöda sig att bli svartsjuk/göra en grej av det? Antingen så litar du på henne eller inte, spelar ingen roll huruvida hennes killkompisar allihop skulle vilja ligga med henne, för om hon ligger med dem eller inte är ju helt upp till henne, räcker liksom inte med att de är intresserade. 

  • Lena

    Killar och tjejer tänker inte olika killarna är bara öppnare med det ;)

    Jag är attraherad av vissa av mina killkompisar och andra inte. Även om jag är attraherad av dem är det inte säkert jag skulle göra något om vi båda var singlar för det skulle komplicera saker. Jag är även attraherad av en del av mina manliga kollegor.

  • Anonym (Kvinna)

    Din flickvän är SJÄLVKLART inte ovetandes om att hennes killkompisar är kåta på henne. Sådant VET vi tjejer!
    De tjejer som har "förhållandes mest killkompisar" har ofta ett stort bekräftelsebehov samt känner sig osäkra i tjejkompisars närvaro. De känner sig ofta fulast i tjejgänget (vilket ofta stämmer, men inte alltid).
    Jag undviker dessa tjejer som vänner eftersom jag tycker synd om dom och dom är även ofta falska och elaka (självklart subtilt) mot andra tjejer eftersom dom känner sig underlägsna och försöker hävda sig.

    Oroa dig inte att hon ska vara otrogen för det tror jag inte alls. Hon behöver uppmärksamhet och bekräftelse från andra män bara.

    Detta är min erfarenhet som jag har upplevt MÅNGA gånger under mitt 45-åriga liv, har alltid stämt när det gäller denna typ av tjejer.

Svar på tråden Flickvän har killkompisar