Inlägg från: EmberEyes |Visa alla inlägg
  • EmberEyes

    För mig är det likställt med att köpa en tågbiljett, åka till destinationen och sedan reklamera biljetten. (Ja, jag vet att det inte funkar så i praktiken för biljetten scannas och det syns att den blivit använd)

  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 09:24:41 följande:
    Fast inte riktigt en bra jämförelse då man inte kan åka med en biljett flera gånger. Om man har kvar en bok kan man ju läsa om den, låna ut den, sälja etc.
    Vad du vill göra är att konsumera en produkt, därefter reklamera den, utan att betala för din konsumtion.
    Likna det med att handla en balklänning/smoking, ha på den på ett event, och sedan göra en retur om du hellre vill det.
  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 10:23:15 följande:
    Ja, men det var fortfarande en dålig jämförelse. Böcker är ingen engångsprodukt. sedan kostar ju frakt/retur en hel del för böcker.
    Och det är väl jämförbart med ett klädesplagg, ett smycke, en klocka, osv. Du vill kunna köpa en produkt, använda den och sedan lämna tillbaka den och få tillbaka dina pengar. Istället för att utnyttja befintliga inrättningar som låter dig låna eller hyra samma produkt.
  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 10:46:57 följande:
    Varför jämföra överhuvudtaget. Om en har på sig kläder en längre tid blir de smutsiga. Går inte att jämföra med att bläddra i en bok. Det gör folk t.o.m. i bokhandeln, då kan man ju tycka att böckerna borde vara inplastade. Samt att det inte borde vara ångerrätt på varorna, böcker är ju inte som ett klädesplagg som kan sitta fel. 
    Jag tror att du helt enkelt inte vill förstå att det är ett bedrägligt beteende, och att du lider av en avsaknad av etik och moral. Om du vill hålla på och fiffla med böcker för att du är för lat att gå till biblioteket så gör det.
    Men gnäll inte över att vi andra, normalfuntade konsumenter hyser förakt för ditt beteende.
  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 14:05:52 följande:
    Ursäkta men är du totalt dum i huvudet? Jag har inte skrivit att jag ska göra det. Jag frågade om det var tillåtet att läsa i böckerna, det är 14 dagars ångerrätt. De flesta som gör en retur skulle jag tro rör på böckerna. Men du har rätt, så jävla vidrigt, att ens tänka tanken. Så sjukt överdrivet, man kan tro att jag frågat om det är tillåtet att råna en affär och skjuta ner alla jag ser.
    M1rella skrev 2017-10-15 11:32:56 följande:
    Att dra nytta av ex böcker och sedan lämna tillbaka dem o h få pengarna tillbaka är att se som stöld.
    Du vet uppenbarligen inte vad stöld är för något.
    Du ställde frågan, fick en massa svar, och fortsätter tjata om det, och sedan är det jag som är dum i huvudet?
    Men ja, med tanke på att du fick upp frågan i huvudet från första början så ska man väl inte utgå från en allt för stor tankeverksamhet...
  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 14:42:18 följande:
    Fortsätter att tjata? Jag svarar på idiotiska kommentarer som din. Du verkar ha för lite att bli upprörd över i livet.

    Tja, det kan du gärna få tycka. Det handlar väl dock mer om ekonomi. 
    Du fortsätter argumentera för att det på något sätt skulle vara rätt att blåsa bokhandeln på sina pengar genom att behandla dem som bibliotek och inte näringsidkare. När du nu fått svar på frågan, varför fortsätter du då att argumentera för att det är rätt att fullfölja din idé? Jag tolkar ditt idoga argumenterande för denna idén som att du tycker att det är rätt och riktigt.

    Jag förstår att du tycker att jag och många med mig ger idiotiska kommentarer. Vi och du har helt olika moral och olika värderingar. För oss är det självklart att betala för det vi konsumerar, och vi skulle aldrig få för oss att komma på tanken att uppföra oss bedrägligt, än mindre argumentera för tankens förträfflighet.

    För oss handlar det inte om ekonomi, lika lite som stöld eller rån handlar om ekonomi.
  • EmberEyes
    moaguuun skrev 2017-10-15 15:19:56 följande:
    Jag förstår att du vill få det till det så du får något att irritera dig över.
    Om du tycker det är roligt ska jag inte störa dig.
    Men om min uppfattning av ditt argumenterande i tråden är felaktigt så underlättar det om du förklarar vad det egentligen är du är ute efter.

    Bortsett från att ge mig något att irritera mig över. :)
Svar på tråden Göra retur på lästa böcker?