• Anonym (Inte bipolä­r)
    Äldre 16 Oct 22:23
    4419 visningar
    13 svar
    13
    4419

    Bipolär. Känner någon igen sig i mig?

    Jag har precis avslutat en utredning angående bipoläritet (jag var inte bipolär) och depressionsbiten är oftast lätt att fastställa (det du berättar låter som en depression) hypomanierna är svårare och du måste få sådana också för att få en bipolärdiagnos. Nu säger jag inte att du inte är bipolär, jag berättar bara vad jag fick tänka på och du kanske har nytta av att tänka på samma sätt.

  • Anonym (Inte bipolä­r)
    Äldre 20 Oct 21:31
    #9
    Anonym (Förvirrad) skrev 2017-10-20 12:46:39 följande:

    Tack för ditt svar. Jag ser ju min hypomani i så fall i mitt beteende att "jag har svårt för att koppla av/varva ner, ser saker hela tiden jag måste rätta till, ordna, flytta på o.s.v har svårt att somna-känns som jag skulle kunna vara uppe dygnet runt.


    För att det ska räknas som en hypomani måste du sova betydligt mindre utan att bli trött, du kan sova fyra timmar och vakna helt utvilad. De flesta blir glada och en massa spärrar släpper. Känner du dig upprymd och hittar på ?galna saker? som att du går och har sex med 4-5 killar/tjejer per kväll ett par kväll i rad eller att du slänger alla möbler och köper nya på kredit, du säger upp din lägenhet för att flytta in hos killen du boskstavligt talat träffade igår? Det här är bara exempel, men din hypomani måste få stora konsekvenser efter den är över, exempel på konsekvenser är att man har stora skulder som går till kronofogden, att man står utan bostad, man har varit otrogen flera gånger under kort tid, man har brutit mot lagen mm
Svar på tråden Bipolär. Känner någon igen sig i mig?