• Anonym (M)
    Äldre 17 Nov 09:53
    6013 visningar
    5 svar
    5
    6013

    Nynäshamn - bra eller dålig?

    Jag skulle inte rekomendera någon att flytta till Nynäshamn om man har små barn.
    Ja, bostäderna är billigare än närmare stan.
    Ja, det är skönt med närheten till naturen.

    Men...

    Pendeln tar över 1 timme in till centralen. Så om du jobbar inne i stan så blir det långa dagar. Dagar när ditt barn lite längre fram skall vara inom barnomsorgen.
    Barnomsorgen i Nynäshamn är kaotiskt, för att uttrycka det milt. Det finns inte tillräckligt med dagisplatser, så de låter bli att kontrollera de dagis som finns, för det man inte har på papper måste man inte åtgärda. VIlket har resulterat i att de senaste åren har de varit tvungen att utrymma 2-3 dagis pga svartmögel. Både personal och barn som varit i de lokalerna har mått dåligt och varit mycket sjuka. Ersättningsdagis fixas i baracker uppställda lite här och var. Men det kan även bli att man blir erbjuden en plats längst ute i Sorunda, även om man bor i Nynäshamn.
    Det finns några privata dagis, men de har väldigt långa köer.

    Skolan är något bättre än dagis på så sätt att det inte har upptäckts någon svartmögel i dem. Men deras resultat är riktigt dåliga, och Nynäshamn liger väldigt långt nere i rankingen som görs varje år (kommer inte ihåg exakta platsen men någonstans runt plats 270 av 290 kommuner i Sverige).
    Det finns en privat skola, de har ännu längre kö än de privata dagisen.

    Jag skulle rekomendera att avvakta några månader då bostadsmarknaden är påväg neråt just nu. Och sedan satsa på att hitta något runt Tullinge, Västerhaninge eller liknande.

    Om ni ändå vill satsa på Nynäshamn så finns det radhus som ligger inom er budget. Håller med Griseknoen35 om vilka områden man skall hålla sig borta från.

Svar på tråden Nynäshamn - bra eller dålig?