Inlägg från: Anonym (Karin) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Karin)

    Om man skulle få ett handikappat barn, kan man lämna bort det?

    Har jobbat länge med barn med olika handikapp (i vissa fall svåra),och vet att det har hänt förut att föräldrarna lämnat barnet.Hur det är idag vet jag inte riktigt.

  • Anonym (Karin)
    Anonym (Ellen) skrev 2017-11-01 21:28:29 följande:

    Okej, ja jag vet att det nog var vanligare förr, numera verkar det ju ges en hel del hjälp. Men det borde väl gå att komma runt det, om man inte vill ha hjälp? Så att man inte är tvingad att spendera mer tid med barnet, menar jag.

    Tack för alla svar, föresten.


    För flera år sedan fanns det boende för barn med svåra handikapp och det flesta bodde där på heltid .Och vissa bodde i kontaktfamiljer,för att föräldrarna ville inte ta hand om barnet av olika skäl.Nu verkar det inte finnas så många såna boenden kvar,förutom korttidshem.Så det verkar vara lite svårare idag än förut.
  • Anonym (Karin)
    Aliona skrev 2017-11-01 21:56:27 följande:

    Men inga metoder är helt säkra. Och alla samlag är inte frivilliga.

    Jag tycker naturligtvis som du att det är fruktansvärt att någon skulle vilja adoptera bort sitt eget barn, men det finns många omständigheter som vi inte känner till.


    Adoptera bort är nog svårare än lämnat barnet till nåt boende/fosterfamilj.Gäller barn med svåra funktionshinder .
  • Anonym (Karin)
    Anonym (Ellen) skrev 2017-11-03 22:56:55 följande:

    Jag har sagt flera gånger i tråden att jag frågar av nyfikenhet vad som händer med barnen, hur det liksom fungerar. Jag har aldrig sagt att jag skulle göra det.

    Håll er till ämnet.


    Hjälp och stöd lär behövas.Det kan vara tufft att ta hand om ett barn med särskilda behov.Hopppas att familjer får hjälp då.
  • Anonym (Karin)

    Läste just om på nyheterna om ett par med svårt handikappad barn med dygnet runt jobb.Och de vill ha hjälp för att orka.Och det verkar vara svårt.Det är hemskt!Inte ok.Blir ledsen när jag läser om sånt,vet vad det handlar om.

  • Anonym (Karin)

    Ja,man kan lämna bort ett handikappad barn.Vet en som nyligen lämnade bort sitt barn till fosterfamilj på heltid .För barnets bästa.Och föräldrern orkar inte att skäl som jag har lätt att förstå.

Svar på tråden Om man skulle få ett handikappat barn, kan man lämna bort det?