Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?

  Fre 10 nov 2017 17:29 Läst 24899 gånger Totalt 187 svar
  Visar endast inlägg av Vargaflickan - Visa alla inlägg
 • Fre 10 nov 2017 17:29 #26 +3
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-10 17:15:51 följande:
  Det är ärligt menat. Jag förstår inte varför människor som anses vara så kloka idag, ändå är så babariska när det blir jul. Man frossar i plågade grisar och fisk, man dricker mängder av alkohol som har tillverkats med hjälp av djurprodukter, man ger bort presenter där man har blundat totalt i om någon har blivit plågad för att sakerna ska finnas. Man klär sig i döda djurs skinn. Varför är julen så förknippad med att man ska blunda för djurplågeri? Hur kan det vara fel att fira julen tillsammans utan att någon har blivit lidande? Varför är det så provocerande att ni till och med tror att det är trolleri?
  Jag antar att du känner samma sak om barnen som tillverkat din dator, mobil, TV och kläder ? Annars är du bara en hycklare. Och givetvis bestämmer du vad som serveras på bordet i ditt eget hem, jag själv skulle överleva en jul med vegetariskt men det är att vara en extremist att diktera över vad andra ska få i julklapp, det har du ingen rätt att bestämma över så länge julklappen inte är till dig... När jag tänker efter så skulle jag nog undvika att fira jul med dig överhuvudtaget för du verkar vara en smula otrevlig mot de som inte tycker som dig... Så var VÄLDIGT tydlig med din inbjudan.
 • Fre 10 nov 2017 18:16 #31 +2
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-10 18:06:28 följande:
  Så du bryr dig lika mycket om alla djur som du bryr dig om alla jordens barn eller är du själv en hycklare och försöker döma mig från ditt eget perspektiv och din egen åsikt om vad man får värna eller inte utan att kallas hycklare? Jag har rätt att bestämma vad som kommer in i mitt hem och inte. Att du dömer mig och kallar mig otrevlig utan att alls känna mig säger väldigt mycket om hur du är som person. Jag kan bara beklaga att du inte kan acceptera att människor har en annan levnadsstil än vad du har.
  Det är snarare du som har ett problem med att inte alla är veganer, jag skrev uttryckligen att jag kunde "offra" en jul i förmån för en kompis, men du skulle antagligen kräva att få vegetariskt serverat hemma hos någon annan, det är dubbelmoral som en ovan skrev. Och enda sättet att få ett stopp på barnarbete är att antingen tillverka sina saker själva eller att leva ute i skogen på medeltidsvis sätt... Det är tyvärr inte mycket man kan göra åt det, men jag är åtminstone inte rabiat som står med mina pekpinnar, därför kommer du av som otrevlig, för att du kallar alla som inte delar din världssyn för "barbarer". 
 • Fre 10 nov 2017 19:03 #34 +2
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-10 18:53:56 följande:
  Det har jag inte sagt och det skulle jag inte göra. Du har en livlig fantasi men det fungerar inte att använda dina påhitt som "fakta" för vad jag tycker, känner och skulle göra. :) Att du inte bryr dig om varken djur eller barn, enligt ditt eget synsätt, är bara att beklaga.

  Människor som inte ger djur en tanke mer än vad de kan tillaga av deras kött /skinn tycker jag är barbariska. Varför skulle jag inte ha rätt till den åsikten?
  Jag vet iallafall att jag bidrar till hemskheterna, och man behöver dessa grejer för att klara sig i det moderna samhället... Och jag vet av egen erfarenhet att veganer är duktiga på att ha strikta regler som alla ska följa i deras hem, men när det är i andras hus så kräver de att bli särbehandlade, om du är ett undantag som inte sitter på en hög dubbelmorals häst så grattis. Klart att alla har rätt till en åsikt men man är inte en barbar bara för att man äter kött, och jag har träffat på köttätare som är större djurvänner än de flesta veganer... 
Logga in
Bli medlem
Medlemsregistreringen är tillsvidare avstängd mellan 00:00 och 07:00. Vänligen återkom senare.

Innehåll

Innehåll

Svara i tråden...

Innehåll