Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?

  Fre 10 nov 2017 20:01 Läst 24899 gånger Totalt 187 svar
  Visar endast inlägg av Virriga Vera - Visa alla inlägg
 • Fre 10 nov 2017 20:01 #50 +1

  Jag hade inte haft några problem med maten och drickan, men julklapparna hade jag inte orkat med. Det ska vara kul att köpa presenter, orka sitta flera timmar för att kolla så att klapparna klarar nålsögat.


 • Lör 11 nov 2017 09:15 #84 +1
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-11 08:41:02 följande:
  Syftet är att diskutera så klart. Var går gränsen för vad man som värd och värdinna får bestämma i sitt eget hem när det är en stor familjesammankomst vare sig det är jul, bröllop eller begravning? Jag läser om bröllop där brudparet kräver betalt av gästerna för att de ska närvara, där man sätter krav på att små barn ska lämnas bort, jular där svärmor ska sättas på plats och inte få ge barnbarnen vilka julklappar hon vill, jular där ingen får dricka en mugg glögg med alkohol i eller nyårsaftnar där värdinnan serverar korv och makaroner och gästerna förväntas tiga och vara tacksamma. Var går gränsen? Det verkar som att en djurfri jul är otänkbar för många. Det är väldigt intressant. Vi kommer att fira en djurfri jul men våra husdjurs närvaro är lika självklara som våra gäster.
  Du får sätta vilka regler du vill i ditt hem, men du får också vara beredd på att ta konsekvenserna av dessa regler. Om dina gäster väljer att tacka nej, tycka du är märklig så får du ju respektera det.

  Jag hade gärna kommit och besökt dig vad det gäller maten, men jag hade tackat nej eftersom du sätter regler om vilka julklappar jag ska ge andra. Kan du godta vad folk har på sig så borde kunna acceptera vad de väljer att ge för gåvor till andra. Du kan däremot tala om att DU inte vill ha presenter av ett visst slag, men inte diktera villkoren för andras gåvor.
 • Lör 11 nov 2017 09:31 #90
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-11 09:23:46 följande:
  Mina närstående kommer och alla accepterar att de inte ska ge presenter som har plågat djur, i mitt hem. De är väldigt förstående och har inga problem med att ge den där parfymflaskan i sina egna hem före eller efter julen hos mig. Men jag antar att det finns människor som skulle vägra av principskäl. Det finns alltid människor som hellre ska ha saker på sitt eget sätt än att bara vara lyckliga.
  Ja, eller hur?
 • Lör 11 nov 2017 09:55 #96 +2
  Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-11 09:47:43 följande:
  Jag förstår vad du försöker insinuera men du missar hela poängen. Sorry. :)
  Jag insinuerar ingenting, jag håller med dig. Det är bedrövligt att vissa människor är så principfasta att de inte kan se annat än sitt eget sätt.
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll