• Alessia

    Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?

    Jag har endast läst TS "värdinnas" startinlägg och inget av efterföljande debatt.

    Inlägget är nog skrivet i provokativt syfte, men ligger det ens ett uns av sanning i det som skrivs bör värdinnan inrikta sig på att fira jul i ensamhet. Hon kan förstås delge sina gäster en detaljerad lista på vad de får att äta och dricka och att inget från djurriket får medföras av dem själva. Får de ha kläder som innehåller ull? Får de ha skor till verkade av läder? Nej, inte om Värdinnan är konsekvent i sitt tänkande. Då blir de portade, för en så tvärsäker veganvärdinna utför förstås en grundlig visitation innan gästen får träda över tröskeln, vilket hon givetvis bör nämna i den lista hon måste delge sina gäster.

    God Jul "värdinna"

  • Alessia
    Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-12 19:37:34 följande:
    Nu får du sluta hitta på saker. Till skillnad mot dig så har jag en omtänksam och kärleksfull familj som inte skulle uppföra sig som kränkta idioter. Min släkt är väl insatta i min livsstil och alla är intresserade av att göra sitt bästa för att fira en djurfri jul. De ser det som en möjlighet att vidga sina kunskaper och en chans att tänka efter när det handlar om presenter som köps slentrianmässigt och byta ut dem till något som är bra för djuren, miljön och mottagaren.
    Du har troligen TOTALT överskattat din släkts intresse och förtjusning i att fira jul på ditt sätt. Jultänkandet är extremt traditionsbundet till mat, till seder, till vad man hittar på, ja allt. Och hur du lyckas få fram att min familj inte skulle vara kärleksfull eller omtänksam genom att läsa mitt inlägg har jag ingen susning om. Jag nämner inte min familj i min text. Men lycka till!  Det sägs ju att man ska pröva allt åtminstone en gång... 
Svar på tråden Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?