• Anonym (Kaffedraken)

    Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?

    Du har givetvis vilket upplägg du vill, men jag skulle inte vilja komma under de promisserna. Jag är öppen för att komma och äta vegansk mat hos dig vilken annan dag som helst på året, men ett julbord är ett julbord, och det kräver (för att jag ska uppleva det som jul) riktig skinka, lax, ägg, revbensspjäll och annat gott. Att försöka efterlikna detta med "kålrotsskinka" (varför ens kalla det för skinka när det är kålrot?) och annat blir bara krystat. Bättre att låta bli att efterhärma de riktiga rätterna, och köra hederlig vegansk mat, som linsgryta, ugnsbakade rotsaker med hummus eller vad det nu må vara, och bjuda in folk en annan helg än just till jul. Varför inte under fastan?

  • Anonym (Kaffedraken)
    Anonym (Värdinna) skrev 2017-11-14 18:09:36 följande:
    Det är precis det som jag tycker jag med. Jag blir fundersam över hur jag antas vara elak och inte gästvänlig samtidigt som den som serverar gris och kossa antas vara den perfekta värdinnan. Hänger det verkligen bara på maten?
    Det som blir snett är ju den falska varudeklarationen. I och med att så mycket av den traditionella julmaten är animalisk så blir ett vegetariskt julbord inte samma sak.

    Man skulle kunna likna det vid att du bjuder in traktens alla barn på glass- och fikabuffé, och ställer fram kålsoppa, fryst avokado och morotsstavar med motiveringen att ni kallar sånt för fika och glass hemma hos dig.
Svar på tråden Är det fel av mig att bestämma vad som serveras i jul?