• Anonym (nja)
    Äldre 11 Nov 09:39
    7686 visningar
    59 svar
    59
    7686

    Får vem som helst hemskolas

    TS: Det är extremt ovanligt i Sverige med den typen av lösning. De enda fall jag vet är från en dokumentär för några år sedan. En familj som bodde långt uppe i norra Norrland med flera timmars resa till närmaste skola. De hade 4 eller 5 barn så mamman hade det som jobb att hålla skola för sina barn, men de hade varit en lång process för att få det ta godkänt. Har för mig att mamman var lärarutbildad. Några ggr per termin behövde barnen in till skola för att uppvisa kunskaper, göra nationella prov osv. 

    TS, om dina bekanta sagt att det bara beror på att barnet har ett fritidsintresse så stämmer det garanterat inte. Det måste så mycket mer till. Ibland kan barn med diagnoser, typ autism, få viss typ av hemupplägg (det fick min son), då det bara inte fungerar, men då hamnar vi i kategorin hemmasittare och DET är något helt annat än att man fått godkänt av skolverket för regelrätt hemskolning. 
    Kan det vara så att dina bekanta säger så här för att de inte vill berätta den rätta anledningen? Eller så gör de helt enkelt bara som de själva vill men det kan de bli anmälda för. Om skolan barnet hör till, anser att det inte går rätt till så ska ju skolan själv tex orosanmäla till Soc, om de inte själva kan prata med familjen. 

Svar på tråden Får vem som helst hemskolas