• Anonym (pop)
    Äldre 11 Nov 09:57
    7648 visningar
    59 svar
    59
    7648

    Får vem som helst hemskolas

    Anonym (Barnmisshandel) skrev 2017-11-10 21:41:14 följande:

    Det är väl just de mänskliga rättigheterna man tänker på att tvinga barnet att inte få gå i skolan och träffa kompisar. Tycker det ör helt märkligt att det kan gå igenom när det är så att föräldrarna vill att barnet ska satsa op ett intresse istället för att gå

    I skolan. Har full förstpelse om det gäller sjukdom mm men inte detta


    Menar du att kompisar är ett argument för skolplikt? Är det därför vi har skolplikten? Så att alla ska få kompisar? Tror du inte man kan få kompisar på annat sätt?
  • Anonym (pop)
    Äldre 11 Nov 10:04
    #34
    +2
    Anonym (K) skrev 2017-11-10 23:10:26 följande:

    Inte ens 400 barn i ett helt land, då får man hoppas att dessa 342 bor i högst fem olika områden så att alla får ett hyfsat stort umgänge. Jag bor i uk och en bekant som har jämngamla barn ska hemskola... vi bor inte i obygden utan i en stad men jag tycker det låter rätt galet ändå, barn får en helt annan frihet att utvecklas när de inte är i föräldrarnas närhet hela tiden och jag tvivlar på att den familjen har tillräckligt med kunskap för att ersätta lärare i skolan.


    Forskningen säger att hemskolade barn generellt presterar bättre kunskapsmässigt trots att de undervisas av outbildade lärare (sina föräldrar). Skulle kunna betyda att det är en relativt effektivt läroform. Gidsningsvis pga den höga "lärartätheten" (typ en förälder per kanske två barn).

    Sedan ska man inte glömma bort att det finns en massa barn som faktiskt vantrivs i skolan. Skolan är en tuff och bullrig miljö som alla inte mår bra av. Tror många barn skulle må mycket bättre av att undervisas i föräldrarna hemma i lugn och ro och sedan få den sociala biten med grannbarn och genom fritidsaktiviteter på kvällarna.
  • Anonym (pop)
    Äldre 16 Nov 18:22
    #56
    Tow2Mater skrev 2017-11-15 17:28:37 följande:

    Forskoleklass blir nu obligatorisk i en 10-årig grundskola; alltså ännu mindre frihet for foräldrar att undervisa själva under vardagarna dagtid:

    www.expressen.se/nyheter/skolan-forlangs-ett-ar-obligatorisk-redan-fran-sex-ar/


    Och vad är konsekvenserna månntro med en sån lagändring? Vinster? Förluster?

    Enligt artikeln går 98% av 6-åringarna redan i förskoleklass. Vilka är de 2% av barn som inte går? Är det barn i absolut nödbehov av förskola?

    Vad hände med att barn skulle vara barn så länge som möjligt och undvika formell skolning så länge som möjligt?
  • Anonym (pop)
    Äldre 16 Nov 18:26
    #57

    Hur kan man utöka den obligatoriska skolan så där bara?

    Statligt tvång ska hållas på ett minimum. Vinsten med en ett år längre obligatorisk skola ska vara riktigt jävla hög för att det ska vara motiverat med en förändring. Så, vad är de förväntade vinsterna med lagändringen? Är de monumentala?

Svar på tråden Får vem som helst hemskolas