• Tino

    Skulle ni betalat för NIPT vid sannolikhet på 1:459?

    dec06 skrev 2017-11-14 15:45:37 följande:

    Hej, 

    Är 39 år nu (40 om 2 månader) och har precis gjort KUB i v.12+6. Vi fick resultat 1:459 vilket jag känner inte är superdåligt men min man nojjar väldigt mycket och funderar på att beta 5500 kr för att göra NIPT och förhoppningsvis kanske kunna slappna av sen. Hur tänker ni ? Vilka resultat har ni fått i 40 årsåldern?


    Jag hade inte det. Jag vet inte vilken sannolikhet jag fick på KUB. Fick bara veta att den var låg. Men vid RUL såg man avvikelser som kan vara ofarliga men också bero på kromosomavvikelse eller nervsjukdom. Men vi valda att ändå inte göra NIPT eller FVP. Vi visste att vi ändå inte kommer kunna avbryta om provet visar avvikelse för barnet i min mage är efterlängtad i många år ocu gjord genom IVF. Men vet man helt säkert hur man skulle göra vid avvikelse och har pengarna tycker jag det bara är att tuta och köra. För övrigt tycker jag du fick fina resultat på KUB. Grattis till bebis! :)
  • Tino

    Det är enligt min barnmorska inte relevant att jämföra siffror om man har låg risk. Siffran är bara betydelsefull om man får hög risk. Som det lät på henne kan en med 1:20000 få barn med kromosomavvikelse i lika hög utsträckning som en som går 1:1000. Barnmorskan vägrade tom ge ut siffran till mig. Vill man verkligen veta får man göra fostervattenprov, för NIPT är också osäkert. Med missfallsrisk osv. Sedan måste man komma ihåg att det finns en massa andra sjukdomar som kan drabba barn. Andra kromosomavvikelse, missbildningar (som mitt barn i magen har), nervsjukdom, neuropsykiatriska sjukdomar osv. Man kan aldrig vara helt säker att barnet mår bra.

Svar på tråden Skulle ni betalat för NIPT vid sannolikhet på 1:459?