• Anonym (Kotta­r, kottar­, kottar­)
    Äldre 9 Dec 20:06
    24168 visningar
    15 svar
    15
    24168

    Vart plockar man stora tallkottar (de runda) till julpysslet?

    Japp. Tallkottar var det ja, de runda som har hårdare "skal" än grankottarna. Jag vill fixa en massa att sätta i granen, har redan köpt färg och glitter för att dekorera dom. Jag hittar bara pyttesmå tallkottar i de två skogarna jag kollat i Halland :( Någon som har tips på skogar där man kan plocka något större tallkottar i Halland, Västra Götaland, norra Skåne, västra småland?

  • Svar på tråden Vart plockar man stora tallkottar (de runda) till julpysslet?
  • Anonym (Kotta­r, kottar­, kottar­) Trådstartaren
    Äldre 9 Dec 20:41
    #2
    BuoBä skrev 2017-12-09 20:19:21 följande:

    Kottar från svenska tallar är små, max 4-5 cm i diameter. Du får leta upp en park eller botanisk trädgård med andra tallsorter.


    Okey, det hade jag ingen koll på. Tack för tipset! Får kolla upp vilka parker med andra tallar som finns i min omgivning.
  • Anonym (Kotta­r, kottar­, kottar­) Trådstartaren
    Äldre 11 Dec 18:16
    #12

    Tack för alla svar! Jag ska absolut titta till botaniska i Lund, tänkte även kolla botaniska i Göteborg. Men blir de inte sura om man plockar därifrån (från marken alltså)?

    Jag hittade ett kulturreservat i min omgivning som hade svarttall, så jag åkte dit och hittade de större. Men jag har inte torkat de ännu, så de kanske inte uppfyller mna förväntningar :P

  • Anonym (Kotta­r, kottar­, kottar­) Trådstartaren
    Äldre 27 Dec 21:32
    #14

    Liten uppdatering. Jag hittade svarttall i Kungsbacka, som visserligen inte såg mycket ut till världen där i skogen, men som blev hur fina som helst efter att de varit i ugnen och öppnat upp sig! Jag tackar igen för alla svar! :D

Svar på tråden Vart plockar man stora tallkottar (de runda) till julpysslet?