• LFF
    Äldre 12 Dec 10:41
    12244 visningar
    13 svar
    13
    12244

    Frågor om vem som är äldst

    Folk är nyfikna. Många vuxna tvillingar jag träffat har det blivit till en väldigt stor grej dem emellan att den ena är äldre än den andre vilket skapat onödiga konflikter.

    Vårt svar när vi fått den frågan är "De är födda samtidigt". Det är så gott som sant eftersom det skiljer en minut (kejsarsnitt) på pappret. 

    Mina killar är 4 år nu och i våras kom frågan ofta även från dem men svaret blev det samma då.

  • LFF
    Äldre 24 Jan 08:35
    #11
    Anonym (lis) skrev 2018-01-23 23:10:33 följande:
    då fick du ju inte hålla i någon av de precis efteråt så då kvittar det så klart. håller med om att det är obeskrivligt att få barnet på bröstet direkt efter barnet kommit ut. då har det betydelse vem som kom först. men man undrar ju för man tänker att det iaf tar minst några minuter, ibland mycket längre tid, mellan båda. då är ju första speciell.
    Men när folk fortsätter med "Men nån måste ju ha kommit ut först även om det var snitt" så blir man rätt jävla irriterad. Det har ingen som helst betydelse vem som kom ut en halvminut före den andre. Jag fick mina killar samtidigt på mig (för att sen få dem borttagna skitfort då min kropp hamnade i chock) och eftersom det är en stor grej för dem att vara först, vara snabbast, vara bäst etc så kommer de alltid att få höra "Ni kom samtidigt". Och för den delen, den som frågar har det INGEN som helst betydelse för vem som kom först. Det är bara otrevlig nyfikenhet när de inte kan ta svaret.
Svar på tråden Frågor om vem som är äldst