Inlägg från: ALM82 |Visa alla inlägg
  • ALM82

    32 år, stanna eller gå, omstart i livet?!

    Hej!

    Jag är också "utlandssvensk", fast jag bor i Frankrike (har bott här i 15 år). 
    När jag var 32 så skilde jag mig från min nu ex-man efter 12 år tillsammans. Jag var orolig självklart att jag aldrig skulle kunna skaffa barn, att jag inte skulle hitta någon som ville ha barn m.m. Men kunde inte stanna kvar i ett dåligt äktenskap.

    Nu, tre år senare så är jag tillsammans med en ny man sen snart 2 år tillbaka och gravid i 20:e veckan. 
    Jag var tydlig redan i början av vårt förhållande att jag ville ha barn och frågade faktiskt rakt ut nästan direkt om han skulle kunna tänka sig att få fler barn (han har en son som är 3 år nu), och det sa han att han ville! Han ville däremot vänta tills vi kände varandra bra (det ville ju jag också), och det blev ungefär 1.5 år. 

    Så jag tror att oavsett om du stannar eller lämnar så kommer ju ingen att vilja skaffa barn på stört om du trâffar en ny, så du kommer ändå att få "vänta" med att bli gravid. 

    Älskar du din kille så stanna, prata lite mer allvarligt om barn och förklara att det är viktigt för dig och att du inte blir yngre. 
    Sjuksköterskeutbildningen kanske du kan göra på distans? Ibland finns det ju sån utbildning som har träffar några gånger per termin men resten sköts hemifrån.

    Det känns lite som att du vill allt på en gång, men ibland är man i en sits där man måste välja om man ska göra det nu eller senare, vad som är viktigast just nu.

Svar på tråden 32 år, stanna eller gå, omstart i livet?!