Forum Relationsproblem - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Som singelförälder blir jag aldrig inbjuden av gifta med barn

  Ons 20 dec 2017 00:14 Läst 4342 gånger Totalt 27 svar
  Visar endast inlägg av Anonym (utanför) - Visa alla inlägg
  Anonym (utanf­ör)
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 00:14

  Är singelförälder sen en tid tillbaka. Nu är det tredje vintern som jag försökt få ihop en skidsemester med andra familjer och deras barn: Det är omöjligt. Uppenbarligen vill inte gifta par med barn umgås med singelföräldrar med barn.
  Mina vänner som är gifta frågar bara andra gifta - med barn. Trots att jag frågat förr är det ingen som tänker på att fråga mig och mina barn. 
   
  Ni som väljer att inte göra detta, vad är anledningen? Jag kan verkligen inte förstå det. Vi ska åka skidor och dricka te i stugan på kvällen. Måste det finnas två av varje kön i stugan? Vi ska väl inte ha sex ihop liksom. 

  Detta ser likadant ut när gäller nyårsfirande, middagar hemma osv. Jag blir ALDRIG tillfrågad. Samma sak där. Varför inte? Varför är folk så jävla snåla på att bjuda in oss singelföräldrar? Blir det jobbigt med en mamma för mycket vid matbordet? 

  Måste par umgås med par???

  Jag fattar verkligen ingenting. 

SE VÅRA MEST POPULÄRA KLIPP JUST NU

 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 04:48 #4
  Anonym (Been there done that) skrev 2017-12-20 01:00:36 följande:

  Kvinnan i relationen bestämmer. En ensamstående mamma är alldeles för osäkert kort att bjuda med. Hennes man kan ju bli Intresserad...


  Ja det är såklart kvinnan som bestämmer i mina fall då det är de som är mina vänner. Men det känns ju sjukt att de ens skulle ha den tanken. Men så kanske det är. 
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 04:49 #5
  karolina17 skrev 2017-12-20 01:26:05 följande:

  Jag är också singel förälder har liknande erfarenhet. Jag har också utvärderat vilka som är riktiga vänner. Verkar inte som de är de som inte bjuder in dig.


  Vi umgås bara "själva" dvs utan deras män. Sen har de bjudningar och reser med andra gifta par. 
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 04:49 #6 +1
  Anonym (Jag hade bjudit dig) skrev 2017-12-20 02:59:53 följande:

  Skit stil tycker jag!

  Jag har varken man eller barn, dock en hund och brev precis singel så close enough.

  Tycker det är dålig stil och OM jag hade haft man och barn och du hade vart min vän så hade jag bjudit med dig på allt. Kanske hjälpt dig ragga upp nån på after skiin ;)

  Tycker du bör söka efter fler vänner! Lycka till!


  Tack vad gulligt sagt :)
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 16:57 #20
  Anonym (GV) skrev 2017-12-20 09:43:21 följande:
  Dels för att du är en vilket gör att du måste ta hjälp av andra.

  Dels för att det inte är den bilden man vill ge sina barn att familjelivet fungerar. Då kanske de börjar oroa sig att mamma och pappa ska flytta isär om man har en diskussion.
  Men jösses människa är du allvarlig??
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 17:00 #21
  Anonym (Ensam mamma) skrev 2017-12-20 16:33:49 följande:

  Lustigt, jag hade just tänkt starta denna tråd. Jag är ensam mamma och känner mig isolerad. Det tillkommer att de som är singlar utan barn OCH de som har en partner kan göra andra saker än vad jag kan ? gå ut på krogen t ex. Jag saknar inte krogen i sig, men det är trist att alltid säga nej till allt socialt då det kräver att man antingen är barnlös eller har en partner som tar hand om barnen. Barnvakt med ett par timmars varsel kan jag inte fixa. 

  Så singelvännerna försvinner pga att de gör "singelgrejer" som inte funkar med barn och de med barn och partner håller sig till andra par.

  Skulle gärna träffa någon ensam mamma att umgås med.


  Exakt så där har jag det också! Nyligen hade mina "singelvänner" en bjudning hemma och jag var inte ens tillfrågad. Förmodligen för att jag inte skulle ha kunnat dricka och inte deltagit på hela kvällen men det är ju ingen ursäkt. Vuxna människor som beter sig som i högstadiet känns det som...

  Vart är du bosatt? Kanske vi inte bor så långt ifrån varandra? :) Jag bor i Stockholm.
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 17:01 #22
  Anonym (Mela) skrev 2017-12-20 07:09:36 följande:

  Känner igen det där... Par som jag och mitt ex umgåtts med hör aldrig av sig efter skilsmässan mer... Dom umgås inte med honom heller så det är inte så att dom valt sida... Dom valde förövrigt min då exet var otrogen..

  Vi träffades första året men alltid på mitt initiativ och tillslut lessnar man ju....kändes bara som att jag tvingad e mig på hela tiden


  Samma här. Umgicks med andra para när jag var gift. Sen tog det abrupt slut. 
 • Anonym (utanf­ör) Trådstartaren
  Återställ
  Ons 20 dec 2017 17:03 #24
  Anonym (Inte resa) skrev 2017-12-20 08:07:51 följande:

  Jag skulle inte resa med en singelförälder av flera skäl.

  Främst är det för min man skull (om det är en singelmamma). Jag och mamman skulle säkert vilja sitta och prata, eller laga mat ihop etc och min man är inte intresserad av att vara "barnvakt" åt andras barn på sin semester. Är man två föräldrar kan båda föräldrarna hjälpas åt och frigöra tid för sånt som mammorna/papporna tycker är kul.

  Jag har singelkompisar som jag älskar och gärna träffar, men då ensam med dem och våra barn eller ensamma utan barn hemma hos oss. 

  Det handlar inte om att jag tror att de ska stöta på min man, utan just för att är man ensamstående måste någon ta hand om barnen när man gör andra saker på resan, som att dra "sitt strå till stacken". Vem tar då hand om barnen?


  Fast där håller jag inte med. Det är ju lika roligt att sitta och prata tre stycken som fyra. Tre stycken är väl roligare än två dessutom? Det blir ju mer diskussioner. Och varför ska mannen känna sig utanför? Man är väl inte som små lågstadietjejer som sitter och viskar och tasslar. Nej jag tror mer på att det är kvinnorna som inte vill, inte männen. 

DETTA VILL DU INTE MISSA!

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll