• Tecum

    Sämsta scenen i "Karl Ankas jul"?

    Det sämsta är tjuren Ferdinand, tillgjort och fjantigt.

  • Tecum
    Attraktiv skrev 2017-12-27 19:23:39 följande:
    Den nedlåtande inställningen mot hondjuret kan tolkas som en subtil grabbighet. Därför bör nog den scenen klippas bort ändå, trots allt..
    Apropå grabbighet, finns det inte en anmärkningsvärd övervikt av manliga karaktärer i programmet, både hos människor och djur? Det är tomtar och ankor och ekorrar och rävar och tjurar, alla handjur liksom Mowgli, Bagheera och Baloo. Snövit är visserligen kvinna men ensam med sju manliga dvärgar, hon måste ju vara utsatt för sexuella trakasserier och ständigt förminskande i den manliga miljön. Och de jobbar dessutom i en gruva, associationen är given. Ett inträngande med våld i en grotta. mer sexistiskt kan det inte bli. #Metoo borde reagera direkt.

    Askungen är också kvinna men trånar bara efter prinsen och halva kungariket, inte alls en god förebild för unga kvinnor. Dessutom kan hon inte ens fixa till en klänning själv, det måste hon ha gratisarbetare till. Och i Lady och Lufsen är det underförstått att Lufsen haft en massa andra tikar och den fina Ladyn faller för den dominante hannen. Hon är "denna där", en i raden.

    Så ur feministiskt perspektiv måste hela Kalle Ankas jul stoppas, eller åtminstone omarbetas enligt feministiska principer!
Svar på tråden Sämsta scenen i "Karl Ankas jul"?