• Äldre 28 Dec 23:37
    77206 visningar
    230 svar
    230
    77206

    Jag är apotekare, fråga vad ni vill

    Ska till thailand om 2 veckor och undrar vilket solskydd du rekommenderar till kropp och ansiktet. (Är gravid i vecka 23 när vi åker) ska vara där i 2 veckor.
    Undrar även vilket myggmedel du rekommenderar. Har försökt hitta dessa produkter på apotea men de står inget om det är tilllåtet för gravida osv

  • Äldre 28 Dec 23:49
    #4
    Anonym (S) skrev 2017-12-28 23:46:45 följande:
    Oj.. Vågat att åka till Thailand i den veckan. Tänk en rejäl magsjuka-prematur förlossning-eeeevighet innan man kan komma hem igen. Hua..
    Nu är Thailand ett av dom länder som brukar funka utmärkt att åka till som gravid. Har pratat med 2 barnmorskor, vaccinations personal samt andra om resan och ingen har get rådet att avboka.
  • Äldre 29 Dec 00:08
    #8
    +1
    Mesmenir skrev 2017-12-29 00:05:06 följande:

    Jag arbetar också på apotek som leg.apotekare sen ca 10 år. Undrar ofta hur man tänker då man ställer den frågan vissa ställt i tråden. Vilket är viktigast, att det går fort eller att det blir rätt? Det är oerhört nedlåtande när man försöker göra sitt jobb och kanske måste kontakta läkare pga felaktig dosering och kunderna bakom i kön suckar och stönar. Det kan bli ganska allvarliga fel. Det räcker att man i stressen förväxlar en etikett på medicinerna så kan det få livshotande konsekvenser.

    Och som svar på ovanstående fråga; JA självklart är det vårt jobb att ifrågasätta läkarens ordination om den är tveksam! Vill du hellre att vi bara slänger ut grejerna över disk utan någon som helst eftertanke? Det måste ju vara bättre att det blir rätt på en gång än att du blir dålig eller måste få ny behandling efter en vecka för att ingen tog sig tid att uppmärksamma felet


    Helt rätt! Ni gör rätt, förstår inte varför folk tror att ni ifrågasätter bara för att.. va skulle ni tjäna på de. Man måste väl endå förstå att ni gör ert jobb
  • Äldre 29 Dec 00:30
    #13

    Jag är den enda som verkligen ställde en fråga utan att klaga elr kasta skit med det är alla andra som får svar.. :/

  • Äldre 29 Dec 06:24
    #21
    Anonym (Vurpan) skrev 2017-12-29 04:41:27 följande:
    Hallå där, jag fick inte heller svar! Och jag vill ha svar. NU!
    Men hur seriös och vuxen va din fråga då. Man förstår väl själv att all medicin är fruktansvärt bevakad och de går inte att sno något. Varför riskera att bli taggen när man tjänar bra
  • Äldre 29 Dec 06:25
    #22
    Anonym (Leg Apotekare) skrev 2017-12-29 05:24:34 följande:
    Vad härligt med en resa. Då man som gravid kan få pigmentsförändringar av starkt solljus, skulle jag rekommendera ett solskydd med faktor 30 eller högre, och smörja ett par gånger per dag. Eventuella pigmentsförändringar är dock något som försvinner en tid efter förlossningen.

    Vad gäller myggmedel är MyggA okej att använda som gravid.

    Jag skulle även vilka slå ett slag för ett par stödstrumpor om du ska flyga såpass långt som till Thailand, så kan du minska risken för svullna ben.
    Tack för svaret ! :)
Svar på tråden Jag är apotekare, fråga vad ni vill