Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Jag är apotekare, fråga vad ni vill

    Ingår det i utbildningen att allt ska gå i ulterapid? Och ifrågasätta läkares recept?

  • Anonym (X)
    Anonym (Receptariestudent) skrev 2017-12-28 23:57:27 följande:
    Jag som läser på receptarieprogrammet just nu och precis har läst om detta kan svara på att det faktiskt är väldigt sällan som recept är helt korrekt utförda. När det kommer patienter med recept som inte är korrekta så är det farmaceutens jobb att ta reda på varför och hur det egentligen ska vara. Detta görs för din, alltså patientens, säkerhet, inte för skojs skull och inte för att misstro läkaren. Det är det farmaceutens arbete till stort går ur på, att se till att allt blir rätt kring ditt läkemedel.
    Nja, om receptet säger Bricanyl 4x 100, varför ifrågasätts det uttaget? Har haft astma i hela mitt liv, är 46 år nu, och min astma försvinner inte för att Apoteket ifrågasätter receptet. Jag behöver ha medicin hemma för att det inte helt plötsligt ska ta slut, eller för att vi åker utomlands och jag behöver ha extra med mig. Anklagar inte just dig, men det är så irriterande att det ifrågasätts varje gång!
  • Anonym (X)
    Mesmenir skrev 2017-12-29 00:20:25 följande:
    Det är inte vi som står för ifrågasättandet där, utan det är tyvärr staten via TLV (myndighet) som satt en begränsning på hur mycket vi får lämna ut vid en expedition till varje enskild kund. Oavsett om läkaren skriver 10 förp/uttag får vi inte lämna ut det inom förmånssystemet om inte speciella skäl finns (ex lång resa då ska biljett visas). Den regeln är inte heller många som vet om utan tror vi nekar för att jäklas. Denna myndighet är på oss hela tiden och bryter vi mot reglerna kan vi få ganska dryga påföljder. Men det går absolut att framföra klagomål om detta till TLV. Annars får du hämta ut hur mycket du vill, men då får man betala hela summan själv, dvs det ingår inte i högkostnadsskyddet
    Jag pratar inte om 10 förpackningar per uttag, utan om 4!
Svar på tråden Jag är apotekare, fråga vad ni vill