Inlägg från: Anonym (Irriterad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Irriterad)

    Snåla saker folk gjort ni chockas över?

    Har ni varit med om snåla saker folk gjort? Jag kan börja:

    Jag och min man bjöd hem ett annat par till middag. Vi serverade oxfilé med potatisgratäng och bearnaisesås och sallad. Till det bjöd vi på en fin flaska vin. Vi åt gott och hade det trevligt. Så säger tjejen i det andra paret att de ville bjuda på middag och att vi nästa gång skulle äta hos dem. Trevligt tyckte vi. När vi kom hem till dem och skulle äta serverade de fläskfilé med klyftpotatis och grönpepparsås, sallad, en flaska vin (som var mycket billigare än det vi köpte) och en flaska coca-cola. De sa att de var osäkra på vilket vin vi gillade men de tyckte det vinet verkade gott. Jag och min man var måttligt besvikna på maten och drycken. Våran middag var jättefin och dyr och tillbaka får vi ynka fläskfilé med klyftpotatis, sås och sallad samt billigt vin och en flaska läsk! Behöver jag säga att vi inte ville fortsätta bjuda på middag efter detta?

  • Svar på tråden Snåla saker folk gjort ni chockas över?
  • Anonym (Irriterad)

    Kanske entrecote eller något i den stilen om man inte har råd med oxfilé. Vinet var inte så gott, så det blev att vi drack coca-cola till maten..

  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (qwerty) skrev 2017-12-29 15:47:15 följande:

    April är om tre månader.


    Vad har det med saken att göra?
  • Anonym (Irriterad)
    tvillingmammaVastmanland skrev 2017-12-29 15:51:22 följande:

    Det var väl en fin middag de bjöd på?

    Det snåla är väl i så fall om ni tycker det var snålt.


    Jag blev besviken på att det var just fläskfilé. Ville ha något exklusivt som till exempel entrecote eller något liknande. Fläskfilé är inte speciellt.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Anonym) skrev 2017-12-29 15:54:08 följande:

    Är det priset som är viktigast för en middag, eller tanken bakom??

    Själv gillar jag fläskfilé mer än oxfilé. Jag dricker gärna Cola till maten, och har ingen aning vilka viner som är fina eller inte.

    Om nu du och din man är sådana finsmakare föreslår jag att ni försöker hitta annat lämpligt sällskap, som också är intresserade av finmat. Alla är inte det. Alla har inte samma smak heller...


    Nej inte priset i sig, utan att jag förväntade mig något ?speciellt?. Oxfilé äter vi väldigt sällan, samma sak med entrecote eller kalkon. Fläskfilé är typ vardagsmat för oss.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Vvv) skrev 2017-12-29 16:01:08 följande:

    Jag hatar människor som dig TS. Skyller era valfria kostnader på andra och när ni sägs bjuda någon så betyder det egentligen "Få tillbaka lika mycket i kronor sen" men detta säger ni förstås inte era falska giriga jävlar.

    Var glad att de erBJÖD sig överhuvudtaget!

    Sitta som någon diva och klaga på att några ansträngt sig att laga god mat, och istället för att visa tacksamhet att de bjöd er tillbaka med en sorts finmiddag ska ni istället ta det som en förnedring?

    Du kanske ska väcka din skalle och tänka lite, de valde antagligen fläskfilé (LYXMAT dyrt!!!) För att köpa en oxfilé kändes lite fantasilöst. De kanske valde peppar sås för att DE ville visa ER vad DE gör som finmiddag hemma hos DE!

    Fan människor som du ska få happy meal när man bjuder dig på middag, så du kan bjuda på lite glädje!!!

    Klaga på dyr bra lyxig middag , hur har man ens mage?

    Bjud aldrig om du kräver tillbaka för då är det ingen bjudning.


    Okej, du accepterar att lägga ut hur mycket tid och pengar som helst och bjuder på något exklusivt och blir bjuden på något som inte är särskilt speciellt?
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (qwerty) skrev 2017-12-29 16:02:08 följande:

    Jag äter risgrynsgröt väldigt sällan. Det gör det då speciellt och exklusivt menar du?


    Ja, för mig är något man inte äter ofta av olika skäl speciellt. Jag har inte tid att göra risgrynsgröt så blir jag bjuden på det blir jag glad. Faktiskt.
  • Anonym (Irriterad)

    Ja det var en vinflaska på fyra personer plus en 2liters coca-cola. Nej ingen förrätt och efterrätt, jag är inte mycket för förrätt så just den biten stör jag mig inte på. Det är mer att fläskfilé är inte något speciellt och jag tycker inte det är roligt att gå på en middag där man inte äter något speciellt och exklusivt. Förlåt. Men sådan är jag.

  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Vvv) skrev 2017-12-29 16:28:43 följande:

    Men din lilla tröga människa, vem tvingade dig lägga flera tusen på en middag? Dina gäster? Sa de "Snälla ni er middag måste kosta MINST *...kr* annars kommer vi inte" sa de det?

    Gnäll inte över dina egna VAL. Köp inte mat för flera tusen om du ska ta tillbaka det sen ???? Bjud billigt så slipper du sura att andra är snåla. Att man ens har ork att förstöra en fin trevlig bjudning för att man är girig, jisses.

    Olycklig.com ?

    Eller är du under 15 år och kan inte tänka själv att man inte behöver lägga dyraste dyraste för att ha en god fin middag? Har ingen lärt dig att tanken är det som räknas?

    Att man visar tacksamhet?

    Hatar verkligen låtsas överklass Svenskar, det är de mest otacksamma som finns. En unge i Indien som blir bjuden på ris och friterade insekter visar enorm tacksamhet men en svensk förmodligen fet miserabel medelålderskvinna ska minsann klaga på Fläskfilé, potatis, vin, läsk, pepparsås och grönsaker.

    ....,


    Olycklig.com? Nej jag är varken olycklig, fet eller under 15 år. Otacksam kanske ja. Men jag hade förväntat mig något bättre än fläskfilé.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (December) skrev 2017-12-29 16:48:23 följande:

    Nötkött är fortfarande inget "fint&exklusivt"

    Fast allting är ju relativt förstås.

    Men att själv sitta och låtsas vara så exklusiv och i överklassen/fint folk och komma med att man bara fick fläskfilé när man själv bara bjudit på oxfilé..... nä det rimmar illa.


    Jag anser att oxfilé är ett betydligt mer finare kött än fläskfilé!
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (qwerty) skrev 2017-12-29 16:55:03 följande:

    Från mat.se: Fläskfilé 380kr/kg, Oxfilé 290kr/kg.

    Jodå exakt. BETYDLIGT mer finare och exklusivare!


    Eh? När vi köpte oxfilén kostade den 459 kr per kilo. Vad var det för oxfile som var billigare än fläskfilén?
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Jodå) skrev 2017-12-29 16:44:35 följande:

    Ja, jag läste en tråd här på familjeliv om någon som beklagade sig så fruktansvärt löjligt för att hon ansåg att en middag hon och hennes partner var bjudna på inte var i samma klass som en middag de själva bjudit på. Mestadels för att vinet inte var tillräckligt dyrt och köttet inte tillräckligt fint. Sjukt snål attityd från denna person. 


  • Anonym (Irriterad)

    Tråkigt att folk har så nedlåtande ton i tråden tycker jag.

  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (Dg) skrev 2017-12-29 17:48:26 följande:

    Oj, och vi som ska bjuda på hjortfilé på nyår, den har min man skjutit själv så vi har inte betalat något för den. Nu måste vi genast tänka om förstår jag, ilar och köper något dyrt så vi inte upplevs som snålrövar......


    Att göra sig rolig på andras bekostnad är du med flera väldigt duktiga på.
  • Anonym (Irriterad)
    Anonym (JN) skrev 2017-12-29 17:59:49 följande:

    Jag arbetar på bank och vid ett tillfälle kom en kund, god för ca 10 miljoner kr, in på banken och frågade om vi hade en plastpåse. Han skulle in i affären bredvid och handla.


    Det var snålt. Gav ni han det då? Han borde kunna köpa en plastpåse för 2 kr haha.
  • Anonym (Irriterad)
    Glinda från Oz skrev 2017-12-30 13:06:09 följande:

    Det snålaste jag har varit med om var då en vän bjöd på läsk, jag jämförde våra glas om hon fick en millimeter mer än mig. Då jag bjuder ser jag alltid till att vi får exakt lika mycket. Det är inte så att hon inte har pengar, hon och hennes man har bra jobb båda två så det är ingen ekonomisk fråga och våra glas var likadana så det handlade inte om det heller. Jag funderar på att sluta umgås med henne, det är inte första gången liknande saker händer.


    Amen fy fan vilken töntig sak att hänga upp sig på!
Svar på tråden Snåla saker folk gjort ni chockas över?