• nonameleft

    70000 steg/vecka..

    Jag snittar cirka 80 000 steg/vecka. Då går jag till och från tåget både på väg till och från jobbet. Totalt en dryg timmes rask promenad per dag under arbetsveckan. 

    Utöver detta styrketränar jag 3-4 gånger i veckan varvat med något löppass då och då. 

    Skulle så klart kunna åka buss till och från tåget men eftersom jag har ett kontorsjobb värdesätter jag promenaderna till och från tåget väldigt högt.

    Hemma sitter jag väldigt sällan stilla då det antingen är hushållsarbete att sköta eller en 1,5-åring att passa på . 

  • nonameleft
    Anonym (1280) skrev 2018-01-02 15:48:41 följande:
    När jag hade arbete i grannkommunen och fick ta bussen dit så gick jag eller cyklade till resecentrum. Fanns inte på kartan att jag skulle ta stadsbussen för endast 2 km enkel väg..
    Nej, det skulle jag heller aldrig göra. 2 kilometer är ingenting. Jag går cirka 8 km dagligen med promenaderna till och från tåget i båda ändar.
  • nonameleft
    Anonym (tony) skrev 2018-01-02 17:28:53 följande:
    Ca 10-12 tim promenad om dagen blir det med jobb och privat!
    Antar att 8 av de timmarna är i jobbet som väktare då och resterande 4 timmar är privat. Du har förmodligen inga hushållssysslor att sköta, barn att ta hand om eller dylikt då  eller också så promenerar du på natten när sådana saker är avklarade? 

    Att inte vara utomhus och promenera i 4 timmar per dag (efter jobb) innebär inte att man är lat. Att ta hand om sm
    å barn och hushållsarbete kvällstid är inget en gör sittandes på rumpan förstår du. Jag går upp klockan 6 (allra senast) på morgonen, förbereder frukost och gör iordning barn innan jag åker till jobbet. När jag kommer hem från jobbet är det matlagning, läxläsning, disk och undanplock, lek med barn, sagoläsning, blöjbyte, dusch och nattning av barn, tvätt och förberedelser för morgondagen. När allt är klart är kl cirka 22. Du tycker kanske att jag borde gå ut och promenera några extra timmar då eller?

    Jag promenerar i snitt 8 kilometer dagligen
    . Räcker alldeles utmärkt. Lägg till 3-4 styrketräningspass och något löppass i veckan på det plus allt dagligt hushållsarbete och spring efter en liten så uppfyller jag gott en hälsosam rörelsekvot. 

    Men du är kanske bara här för att provocera...
Svar på tråden 70000 steg/vecka..