• siiaa

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Hej!

    Tänkte höra om ni vet efter hur många försök man får söka hjälp? Jag vet att det är ett år som gäller, men pga att jag har kort menscykel har vi hunnit med 10 försök på 8 månader utan pluss. Så tycker att vi borde kunna ringa efter 12 försök eller? :)

  • siiaa
    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 10:59:24 följande:

    Ring och boka tid redan nu föreslår jag, det kan vara flera månaders kö för att få komma på utredning och det är ju bara ni som vet exakt hur många försök ni gjort nu och när ni kommer fram i kön har ni säkert hunnit med minst 12 försök om ni gjort 10 försök nu.


    Ja du har nog rätt i det. Vart ringer man? Är det till barnmorskan eller gyn?
  • siiaa
    Aamon skrev 2018-02-03 14:24:51 följande:

    Vi hade försökt i 2 år men fick inte hjälp då de tyckte vi var för unga. Så tid är tydligen inte allt.


    Jasså, vad dåligt.. hur pass unga är ni? Jag är 31 så det kan ju inte vara för ungt tycker jag.
  • siiaa
    UndrandeSökare skrev 2018-02-03 16:10:59 följande:

    Ring Kvinnokliniken på närmaste sjukhus och säg att ni vill göra en infertilitetsutredning (om ni inte blir gravida alls)

    Om man lider av upprepade missfall kan man efter 3e missfallet få göra en missfallsutredning.

    Lycka till !


    Ja vi blir ju inte gravida alls så får ta tag i att ringa nu.

    Tack! :)
  • siiaa

    Hej!

    Måste få skriva av mig lite, igår ringde jag till fertilitetsmotagningen eftersom vi nu är på 11e försöket utan pluss. Bm som jag fick prata med hade en liten föreläsning om att man ska ha sex innan äl pga att spermier kan leva upp till 5 dgr, att äl-tester är bra att använda och att jag ska koppla av och sluta tänka så mycket på det?! Som att man inte har koll på hur allt funkar när man försökt nästan ett år själv, man har ju googlat ALLT!! Och att bara koppla av och sluta tänka på det är ju lättare sagt än gjort :(

    Berättade även för henne att jag har kort lutealfas men då sa hon att det är tiden mellan mens och äl som kan variera och vara kort för vissa, inte lutealfasen! Så fast jag både har tempat, använt äl-tester och känner när jag har äl sä hade jag tydligen fel ändå :(

  • siiaa
    Hedblomster skrev 2018-03-01 10:59:35 följande:

    Väldigt tråkig attityd!!!! Jag förstår att det säkert ringer massa folk som har noll koll men de måste ju försöka känna in och lyssna vilka som gör allt rätt... Man kan inte läxa upp folk som ringer så känsliga samtal! Fick du någon tid då? Ringde du landstinget eller privat? :(


    Ja, var inte så roligt :( man har ju skjutit upp att ringa det där samtalet just för att det är en jobbig sak att prata om..

    Nej fick ingen tid, jag och killen är inte skrivna på samma adress trots att vi är sambos pga hans jobb, och den regeln accepterar jag självklart att dom har! Men tror inte vi hade fått någon tid ändå eftersom hon sa att det inte gått ett år än. Jag ringde landstinget.
  • siiaa
    Jooosen skrev 2018-03-01 13:51:14 följande:

    Fan va tråkigt!! Som att man inte vet... jag ska ringa vårat första samtal på måndag. Är super nersöv... hoppas dom är snälla. Suck fick ni någon tid eller?


    Nej precis, känns som jag visste mer än henne.. jaa förstår dig, jag var också nervös innan. Jag fick först prata med en på gyn som var jättegullig, tror dom flesta är så faktiskt :) nej fick ingen tid, men det berodde dels på att vi inte är skrivna på samma adress. Fast hon tyckte ju att vi skulle koppla av och ha massa sex i några månader tills det gått ett år, så hade nog inte fått någon tid ändå :(
  • siiaa
    Roran1 skrev 2018-03-07 21:45:06 följande:

    Hej hoppar in här!

    Vi är på försök nr 10, bim på fredag (9/3).

    Jag kan inte sluta gråta. Jag vet inte om han förstår hur jobbigt detta är för mig, jag vet att det finns folk som försökt betydligt längre... men jag hade inte riktigt räknat med detta? Man har ju fått höra att om man bara tittar på ett par kalsonger utan skydd så blir man gravid!? Varför berättar ingen att det är svårt för många??

    Förlåt att jag kommer och spyr ut men vart ska man vända sig? Ingen vet om vår kamp...


    Hej!

    Känner igen mig i allt du skriver så du är inte ensam! :) vi är på försök 11 och jag har väl äl snart, orkar typ inte bry mig mer.. när jag fick mensen sist grinade jag nog i 4 dagar, min kille förstår inte riktigt heller hur jobbigt jag tycker detta är men är nog för att jag försöker dölja för honom hur ledsen jag faktiskt är. Jag trodde också vi skulle bli gravida lätt, kom lite som en chock det här. Nej man har ju bara i alla år fått höra hur lätt det är att bli gravid av misstag, inte att det kan vara typ omöjligt!

    Du kanske skulle börja fundera på att ringa och söka hjälp? Även om ni inte har försökt ett år än så är det väntetider innan ni blir kallade. Jag ringde för en vecka sen, vi fick ingen tid pga att vi är skrivna på olika adresser nu men vi har bestämt att vi ringer igen i Maj och skriver upp oss på väntelistan. Längtar tills dess och känner sån lättnad att få lämna över problemet och kanske få svar på varför det ej går.

    Lycka till nu och kram! :)
  • siiaa
    Roran1 skrev 2018-03-08 09:17:39 följande:

    Tack för det fina svaret skönt att veta att man inte är ensam!

    Vi har pratat om att ringa till hösten om det ej går, är rädd att inte bli tagen seriös då jag är så ung. Vi har ett kompispar som de gick för efter 1,5 år så han tänker väll mycket på det med att det kanske kommer gå längre fram.. känner mensvärk nu så får försöka igen vid äl 27/3.

    Lycka till och stor kram!


    Ja man känner sig ganska ensam i det här, alla kompisar verkar ha blivit gravida direkt tycker jag.

    Vad bra att ni har en plan! Jag kan tycka att om det inte går när man är ung och man ska vara som mest fertil så borde det vara ännu bättre att man ringer i tid :) men tyvärr verkar det ju inte vara riktigt så.. ja, det har han ju rätt i att det kan bli så.. men det är ju så påfrestande när man inte vet om eller när det kommer gå.
  • siiaa
    ericawberg skrev 2018-03-30 20:55:50 följande:

    Hallå. Hoppar in här. Försökt sedan juni 2017 och inget ännu. Mens denna månaden också. Hoppas verkligen de blir plus snart, väntan är hemsk..


    Hej! Vi har också försökt sedan juni 2017. Håller med dig, denna väntan är inte kul. Har du några aningar om att något inte står rätt till eller verkar allt fungera som det ska? :) jag tycker ovissheten är så jobbig, vill bara ha ett svar på varför det ej går. Hoppas också vi får våra pluss snart, det förtjänar vi alla i denna tråd!
  • siiaa

    Hej på er!

    Har inte varit så aktiv i tråden men skrivit någon gång ibland. Tänkte dela med er att jag plussade idag på försök nr 16!! Trodde aldrig att vi skulle klara det på naturlig väg. Vet att man blir ledsen när andra lyckas men tänkte att det kanske kunde ge lite hopp också. Lycka till allihopa, ni förtjänar ett plus nu! <3

  • siiaa
    Lillatjejen1992 skrev 2018-07-27 09:38:59 följande:

    Grattis!

    Man blir inte ledsen när andra lyckas.. Snarare ledsen för sin egen skull att man själv inte gör det.


    Ja, det var så jag menade.
  • siiaa
    Jooosen skrev 2018-07-27 09:35:58 följande:

    Grattis!! Hade ni påbörjat utredning?


    Tack!! Nej det hade vi inte, bara ringt och pratat med fertilitetsmottagningen.
  • siiaa
    AnnikaK skrev 2018-07-27 09:48:10 följande:

    Grattis!! Jag plussade för 2 veckor sedan, tog ett år innan min kropp blev normal efter att jag slutat med p-piller. Är detta ditt första barn också? Såg att vi var lika gamla :)


    Tack, och detsamma!! Ja okej, jag har inte ätit p-piller på säkert över 10 år så det var inte där problemet låg för oss :) det är första barnet, för dig också? :)
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år