• Äldre 28 Jan 09:19
    235069 visningar
    2783 svar
    2783
    235069

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Hedblomster skrev 2018-01-26 13:57:04 följande:

    Jaså? Vore ju bra :) Bor i Västmanland och vet inte hur det är här. Har inte gjort utredning än men har försökt 1 år i mars fick ju dock utomkveds i maj så vet inte närifrån man ska räkna. En tid för besök ska erbjudas inom tre månader iaf, men är lite rädd att det inte ska hinnas med innan sommaren om jag ringer i mars... och då blir det höst innan man ens utreder isf :(


    De räknar utomkvedshavandeskapet som ett 'lyckat försök'. Vi var och träffade fertilitetsläkare i november. Hade då försökt i 2 år men med ett utomkvedshavandeskap i maj. Läkaren var typ sur att vi var där då vi 'bara försökt sedan maj'.

    Så får man x eller ma så är det bara att börja räkna igen. Kändes ju inte kul när man bara har en äggledare kvar och en endometrios så blir värre för varje månad utan hormoner.

    Vill bara säga att jag håller tummarna för er alla. Vi lyckades på försöket efter vi träffade farbror doktorn. Hon sa att hon med ul såg att jag hade ägglossning den dagen så vi skulle hem och ligga. Verkar som vi kanske ofta försökte någon dag för sent hela tiden.

    Kan dock berätta att både denna gång och gången vi fick x så hade vi sex varje dag. Alla andra försök har vi kört de var 2-3e dag som läkarna rekommenderar.
  • Äldre 3 Feb 14:24
    siiaa skrev 2018-02-03 10:22:02 följande:

    Hej!

    Tänkte höra om ni vet efter hur många försök man får söka hjälp? Jag vet att det är ett år som gäller, men pga att jag har kort menscykel har vi hunnit med 10 försök på 8 månader utan pluss. Så tycker att vi borde kunna ringa efter 12 försök eller? :)


    Vi hade försökt i 2 år men fick inte hjälp då de tyckte vi var för unga. Så tid är tydligen inte allt.
  • Äldre 3 Feb 16:22
    siiaa skrev 2018-02-03 14:58:31 följande:

    Jasså, vad dåligt.. hur pass unga är ni? Jag är 31 så det kan ju inte vara för ungt tycker jag.


    25
  • Äldre 12 Feb 22:59
    Jooosen skrev 2018-02-12 20:00:58 följande:

    Aa precis.. bim tors/fred. Har exakt samm känsla som alla andra månader :(


    När jag väl blev gravid hade jag exakt samma känsla som alla andra månader innan bim (alla 23 tidigare månader vi försökt). Ge inte upp hoppet även om allt känns som vanligt :)
  • Äldre 13 Feb 16:47
    Jooosen skrev 2018-02-13 06:49:25 följande:

    Å tack för peppning! Hur kändes dina bröst? Som vanligt?


    Allt kändes precis som vanligt fram till beräknad mens. Precis som alla andra månader när jag sedan fått mens. Aldrig kännt ngt i brösten och inte heller nu. Molvärken började dagen innan beräknad mens som den brukar men mensen kom sen aldrig.

    Håller alla tummar och tår för er <3
  • Äldre 13 Feb 16:49
    Långväntanefterdig skrev 2018-02-13 12:49:48 följande:

    Men va konstigt??


    Låter ju onekligen som att det är ngt hormonellt vajsing eller att testerna inte funkar på dig. Kan du inte lägga upp en bild på ngt av de positiva testerna? Eller tar du digitala? Hört att äl test kan bli positiva om man är gravid...?
  • Äldre 14 Feb 20:05
    Belinday skrev 2018-02-14 19:07:10 följande:

    Okej tjejer pos på ägglossningtesten nu både vanliga stickor o clear blue digital glad smile. Så båda är pos. Då är frågan eftersom vi alltid kört på pos dagen och de aldrig hänt nått kanske vi ska börja köra imon och i över morgon ? Eller va säger ni tänker jag helt fel.


    När vi blev gravida tillslut låg vi dagen innan pos test och varje dag 7 dagar framöver. Enda sättet för oss att bli gravida verkar vara att ligga varje dag.
  • Äldre 20 Feb 14:56
    LLW skrev 2018-02-20 13:23:55 följande:

    Hej! Hoppas det är okej att man hoppar in i tråden!

    Jag och min sambo har försökt sen januari -17 utan framgång. Ringde och satte igång utredning i oktober då vi visste hur lång tid det skulle ta så vi tänkte att det var lika bra att börja. Än så länge har vi bara fått lämna blodprov och spermaprov och ska på möte någon gång i vår. så det tar verkligen tid..

    Har regelbunden cykel på 27-28 dagar, kommer som på posten. Tar ÄL tester varje månad som ger utslag när de enligt appen är beräknat. Känns som allt borde funka men det där jäkla plusset kommer ju aldrig. Bara mens gång efter gång. Vi är inne på 14de försöket nu, och denna gång är min mens försenad. BIM +4 just nu. Har tagit test igår som var negativt.. men man slutar ju ändå inte hoppas!

    Läst att det tar ca 14 dagar efter befruktning för hcg hormonet att bli tillräckligt högt för att ge utslag, och jag har väldigt kort lutealfas (ca 10 dagar) så min ÄL ligger runt dag 17/18, vilket borde betyda att jag igår på dag CD 31 kanske inte hunnit få tillräckligt högt hcg...

    Fan vad man letar bortförklaringar och ursäkter hela tiden! Minsta lilla avvikelse så börjar man hoppas och googla och drömma. Blir så trött!! Jag har aldrig gått över tiden så här mycket innan, bara max 1 dag men det negativa testet tar bort hoppet en del.. ska vänta ett par dagar till och se om mensen kommer eller om jag ska ta ett till test. Tog det igår på kvällen efter att ha kissat väldigt många gånger på dagen, så det kanske inte var optimalt. Hmm. Ännu en bortförklaring. Försökte igen imorse men det jävla tester funkade inte! CB digitalt med veckoindikator, det började aldrig blinka som det ska ens. 100 kronor i sjön!

    Någon som har varit med om att mensen inte kommit en månad och inte varit gravid trots det? Vad finns för rimlig förklaring?


    Känner så igen mig i det du skriver. Har lyckats bli gravid 2 gånger. Båda dom gångerna har vi haft sex varje dag kring äl. Annars tar det sig uppenbarligen inte. Det jag vet är att äl test inte funkar på mig. När de ger positivt utslag på mig har jag redan haft äl. Trodde också jag hade kort lurealfas, men var inte så. Slängde bort massor försök på det när vi försökte på fel dag. Så det tips jag kan lämna är sex varje dag från mens till mens.
  • Äldre 13 Mar 16:00
    XAHHA92 skrev 2018-03-13 14:38:56 följande:

    Så, nu är spolningen av mina äggledare gjord. Det rann genom fint och allt såg bra ut. Det känns så klart skönt att höra MEN vi klassas nu som oförklarligt ofrivillig barnlösa. Det gör så ont i hjärtat att höra läkaren gång på gång säga ?allt ser bra ut.? Ändå kan jag inte bli gravid trots min unga ålder.

    Själva spolningen av mina äggledare kändes inte, däremot var de tvungna att knipa tag om livmoderhalsen för att få slangen att komma längre in i livmodern. Jag skrek och grät av smärta, höll även på att svimma efteråt. Skönt att det är över!


    Hur länge har ni försökt? Vår första graviditet (som sedan gick åt skogen liksom nr 2) tog oss ca 18 månader att få till. Tänker att det kan ta tid och egentligen inte vara något fel, hur hårt nu det än är.
  • Äldre 26 Mar 20:20

    Fick idag vad jag tolkar som första mensen efter MA för 4 veckor sedan.

    Hade ju hoppats på plus på första försöket (hur orealistiskt det nu än är med tanke på att det tog oss 2 år att få till den graviditet som gick åt fanders) men känner dock mig tacksam över att kroppen kommit så snabbt i fas och att jag har universums bästa partner.

    Missa inte livet alla ni därute trots att vi inte gör annat än längtar efter smått <3

Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år