• Äldre 6 May 11:22
    235659 visningar
    2783 svar
    2783
    235659

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LillaAw skrev 2018-05-05 21:09:37 följande:

    Usch vad nere jag är idag. Idag visade testet fett minus igen och det var förmodligen vårt sista "vanliga" försök innan ivf. Hade på något sätt tänkt eftersom så många säger att när man väl ställt in sig på IVF så plussar man. Värdelöst att anta något sådant ;( om 3 dagar ska vi till ivf-kliniken. Tänk att man inte skulle kunna få en unge på naturlig väg utan vårt barn (om det nu lyckas med ivf) kommer vara gjort utanför våra kroppar i ett labb. Sjukt ändå att det går, man borde vara tacksam såklart men just nu är det mest mörker.


    Känner med dig.... det är inte roligt!! Men bra som sagt att ivf finns... vi hoppas det hjälper oss. Kram på dej
  • Äldre 7 May 16:37
    XAHHA92 skrev 2018-05-07 14:04:27 följande:

    Vilken jäkla dag!! Först höll vi på att missa läkartiden pga köer på motorvägen, sen ändrar läkarna sig att vi ska testa med tre inseminationer & sen fick vi parkeringsbot på 1000kr.....

    Vi som ville köra igång med IVF direkt då det ger så mycket större chans att bli gravid. Men vi får tacka och ta emot den hjälpen vi kan, finns inga andra val.


    Men va segt!!! Vilken stressig dag! Hur kommer det sig att de valde det alternativet framför ivf?
  • Äldre 9 May 06:02
    LillaAw skrev 2018-05-08 15:58:08 följande:

    Nu är vi påväg hem med sprutor och är fr.o.m. Idag igång med sprutbehanling så jag fick mens idag och läkaren lät oss börja direkt med kort protokoll. Vi hinner alltså ett IVF försök nu direkt innan sommaren!

    Är så lättad och lycklig. Kan inte förstå att om allt går som det ska kan vi vara gravida om en månad drygt! Läkaren lyssnade på min önskan att börja direkt med kort protokoll och tyckte vara chanser var goda för att lyckas.

    Vi firar även en ny årsdag idag jag och min man så känns som en lyckodag :)


    Åååh va skönt för er!!!! Att det fanns snabba ryck inom detta trodde man inte :) själva väntar vi in november *suck*
  • Äldre 9 May 11:41
    Fröken Rabarber skrev 2018-05-09 10:13:49 följande:

    Hejhej, idag laddar jag för spolning av äggledare, nervös men försöker tänka positivt, idag får vi svar på vilka eventuella åtgärder som behöver göras! Det känns bra. Men hur har ni övriga gjort, har era partners varit med vid undersökning där ni är i gynstol?


    Jag ville inte ha med min sambo vid spolningen. Men nu när vi vet att ivf är det enda för oss så kommer han i fortsättningen vara med som stod uppe vid huvudet.

    Jag kände inte något alls av spolningen, lycka till.
  • Äldre 17 May 12:25

    Här går allting så långsamt.... eftersom vi inte kan bli gravida på egen hand så har man inget att sysselsätta sig med riktigt kring barnlängtan. Spelar ingen roll när äl å allt är eftersom vi ändå inte kan.... så jävla tråkigt... å dessa förbannade vårdköer. Vi kommer inte igång försen tidigast vinter....

    Hur gör man för att orka ? :'(


  • Äldre 17 May 16:43
    Lillatjejen1992 skrev 2018-05-17 13:02:25 följande:

    Försöker fundera ut hur man orkar jag med :( hur gör man för att kunna acceptera och hantera barnlöshet? Hur hanterar man att inte kunna få barn på egen hand?

    Jag var på mitt sista besök på utredningskliniken igår, eller vad jag trodde skulle bli mitt sista. Men nej.. Ännu mer fel och frågetecken hittades. En alldeles för tjock slemhinna vid varje cykel, trots letrozole som drar ner östrogenproduktionen. Så nu är vi istället avrådda att påbörja ivf.. Dock var vi osäkra på ivf redan innan ändå.

    Så nu måste jag börja bearbeta att det kanske inte blir några barn.. Vad fyller man livet med istället? :(


    Fy va jobbigt :'(

    Men finns det inget annat ni kan göra ?? Varför avråder dom ivf ?

    Håller med dig , vad fyller man livet med om det inte är barn???? Så sjukt kämpigt allting....
  • Äldre 18 May 12:43
    Lillatjejen1992 skrev 2018-05-17 18:37:12 följande:

    Inte i nuläget :( För tjock slemhinna kan leda till cancer plus att den inte blivit tunnare dom månaderna jag hormonbehandlats (vilket den borde bli). Ägget kan ju inte fästa i en för tjock slemhinna och så finns det ju somsagt andra risker :/


    Låter otroligt tråkigt!! Jag ska verkligen inte klaga känner jag nu... hoppas det finns en lösning för er!
  • Äldre 21 May 14:11
    LillaAw skrev 2018-05-21 10:48:51 följande:

    Nu är äggplocket klart. Hade 16 äggblåsor och i dem fanns 16 ägg. Är lite groggy nu men det gick så bra. Äggledarspolningen var 100 gånger värre än den här operationen. Nu ska de bara befruktas med, så man vågar knappt ta ut någon lycka än. <3


    Va skönt att ha det gjort jag längtar tills det är min tur :( inte ens ett datum än så de känns låååångt borta. December ngn gång om man hinner innan julstängt. Annars januari... skönt att det gick så bra för dej!
  • Äldre 28 May 14:11

    Hej tjejer!

    Helt galet, men idag ringde jag till en privat ivf mottagning. Dom hade ett avbok IMORGON! och vi sa ja.

    Då är ju bara kruxet det där med att det kostar 40.000 , vi får ett räntefritt lån genom en bank på 1 år. Man vet ju inte försen efteråt om det var värt det. Men att vänta på sahlgrenska till november känns alldeles för långt borta. Sen känner jag också - att även om det inte tar sig nu, så är vi väl förberedda inför vad som sen komma skall på sahlgrenska. Det är ju mer "löpandebandet procedur" på sjukhus, medans du på klinik får bättre bemötande och en jäkligt mycket trevligare miljö. Då kanske man är mer chill sen när man liksom gjort det en gång ?

    Sjukaste är att jag ska ha mens om 2-3 dagar och dom planerar att göra ivf:en redan denna cykel. Det går verkligen undan när man gör det privat kan jag säga. Jösses!!

    Vad tycker ni om lån för ett försök? Sambon är inte helt med på det egentligen men...


  • Äldre 28 May 17:05
    Jooosen skrev 2018-05-28 15:58:09 följande:

    Oj jäklar är d sant!! Menar du ett försök för 40 papp? Om ekonomin inte är galet usel så skulle ja köra! Har ni fått besked om det finns några hyfsade spermier än? Ja skulle sagt ja!! Men det är för ja har en del sparpengar så skulle kännas ok! :)


    Ja det är sant , helt galet.... vi har sagt ja till tiden och kommer ta räntefritt lån på det i väntan på ivf på sahlgrenska som jag hoppas inte behövs!!

    Det finns spermier och vi kan göra icsi, imorgon blir det genomgång av upplägget å lära sig sprutor å medicin. Start denna mensen. Det är galet!!
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år