Inlägg från: Långväntanefterdig |Visa alla inlägg
  • Långväntanefterdig

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Fröken Rabarber skrev 2018-05-28 17:51:03 följande:

    Vilken härlig nyhet! Hoppas allt kommer få vägen. Stor fördel att ni slipper oroa er och tänka en massa innan ivf är igång!


    Jaa så skönt att inte älta ihjäl sig innan utan få en tid på en gång. Jag har beräknat mens om 2-3 dagar så slipper ha ångest för länge inför sprutorna med. Herregud det är så spännande men hemskt. Verkligen skräckblandad förtjusning!!
  • Långväntanefterdig

    Lite spottings idag , första gången som man blir glad över att mensen närmar sig med stormsteg.

    Är nervös som attans inför denna dagen. Ska gå igenom behandlingen samt berätta för min chef hur läget är. Jag hoppas han tar det bra... och att jag inte behöver förlora allt för många arbetsdagar.

    Tänker på er alla där ute. Vilka kämpar vi är.


  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-05-29 10:52:49 följande:

    Ja äntligen mens för en gångsskull för dig :p.. ja skönt ändå o berätta. Kör vi igång efter sommaren kommer ja oxå köra med öppna kort. Könns ju enklast så ändå? Ja vi är fan kämpar. Hoppas vi kämpar kan få med oss lite tur nu oxå!!


    Ja det är fanimig vår tur nu!! Ja jag vill gärna va så öppen som möjligt med detta. Är bara jobbigt att luras å slingra sig... sen är jag väldigt tydlig med att folk inte får fråga, utan vill jag prata om det så tar jag upp det.
  • Långväntanefterdig

    Då var första besöket med massa info å behandlingsupplägg klart. Har mer spottings nu och troligtvis kickar mensen igång ordentligt imorgon... så sprutstart fredag eller lördag...

    Ställer till det lite med jobbet men ska berätta för chefen nu så vi kan hjälpas åt och planera. Återbesök för ultraljud nästa onsdag troligtvis, samt fredag, på sista ultraljudet bekräknas dag för äggplock meddelas. Åh det är verkligen SÅ pirrigt nu.... Läkaren sa att prognosen ser bra ut då det är manlig faktor. Fick en låg dos gonal pga risk för överstimulering. Alla var helt underbara idag och det känns helt galet att vara igång

    I mitten på juli typ så vet vi hur det gick!


  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-05-29 21:26:45 följande:

    Shit vad spännande!! O skönt att vara igång! Vad jobbar du med? Är det enklet o styra schemat lite? För mig har ja verkligen fasta tider o inte alls flex så får se hur allt det kommer gå isåfall. Men sånt får bara lösa sig! Uppdatera oss !! :)


    Jag jobbar som kock så det är inte det lättaste å styra över. Men det är 4 tillfällen som jag behöver vara borta. 2 ultraljud 1 äggplock å 1 införing. Så jag pratade med chefen idag som var väldigt förstående. Han sa att jag helt enkelt skulle sjukskriva mig om ingen ville byta pass. Han tyckte inte jag skulle berätta för kollegorna utan bara köra på å tänka på mig själv. Cred till den chefen!!!! Så jag ska försöka byta pass om det faller sig på jobbdagar , annars bara vara sjuk. Så det är en stor sten med ångest som släppte nu.

    Klart jag uppdaterar er. Så spännande hela resan. Hoppas på plus i målet!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-05-31 07:41:04 följande:

    Dagen för hysteroskopin är då här. Sovit dåligt och drömt mardrömmar..

    Tog två tabletter cytotec som läkaren föreskrivit för 10 minuter sen och börjar nu känna rejäla kramper i magen. Fan. Klart jag är en av dom som får biverkningar direkt.

    Ser inte fram emot denna dag. Vill bara få den överstökad och bortglömd.


    Kommer gå jättebra ? tänker på dig! Kram
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-05-31 16:05:28 följande:

    Hej! Fick tillbaka spermaprovet. Det var också bra! 111 miljoner spermier. Vafan. Inget fel har hittats. Vad gör vi nu. Har frågar men han är på semester en vecka?! Tar vi kontakt med ivf eller han? Fan ..


    Men va skönt att det inte är något fel på er !! Sa dom ändå ivf eller hur blir det med det ?
  • Långväntanefterdig

    Börjar bli smått nervös här. 30 dagar sen förra mensens första dag. Har aldrig så lång cykel. Brukar va 28 dagar..... å nu när jag verkligen VILL ha mens så var fan är den ...?

    Har haft spottings och har mensvärk men ändå inget. Sista dagen för sprutstart är tisdag å man börjar på dag 2-3. Dag 1 är när mens kommer från morgon till kväll. Gaaaah , panik?

    Hela kylen full av sprutor som bara väntar på mig. Spruträdd som jag är så längtar jag ju nästan...? Sjuk i huvudet man blir av detta. Sån karusell.


  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-06-01 10:34:58 följande:

    Åh vad jobbigt!! Hoppas den kommer så fort som möjligt nu eller inte alls så att du faktiskt blivit gravid!


    Att jag är gravid är omöjligt.

    Som läkaren sa , man kan ju vinna en miljard på lotto med men det är inte så troligt.....
  • Långväntanefterdig
    XAHHA92 skrev 2018-06-01 16:51:39 följande:

    Jag är fullständigt knäckt.... Vi ska börja med sprutorna imorgon och jag & min sambo kom överens om att när behandlingen börjar så ska vi berätta för våra föräldrar. Men nu vill han inte berätta längre.... Det är jag som mår mest dåligt av detta då jag tvingas ljuga inför alla, de tror nämligen att jag ska börja studera till hösten. Vilket jag skulle gjort om inte behandlingen börjat! Vafan ska man göra? Jag mår så dåligt med att bära allt detta inom mig och det känns som att jag bara vill skrika ut allt.


    Å fy va tråkigt :'(

    Min sambo ville heller först inte berätta. Vi kör igång med sprutor måndag eller tisdag. Vi har berättat nu att vi försöker få barn men att vi måste ta det genom ivf. Däremot vet dom inte att vi gör ett privat försök innan sahlgrenska....

    Hoppas din sambo ändrar sig, viktigt att allt känns bra denna resan för er !
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år