• Äldre 1 Jun 19:08
    235070 visningar
    2783 svar
    +1
    2783
    235070

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Ååå dääääär kom mensen!!!! Första å sista gången man är glad för det haha


  • Äldre 2 Jun 00:00
    LLW skrev 2018-06-01 19:45:49 följande:

    Haha förstår att det är en konstig situation! Då börjar du med sprutorna på måndag eller?


    Jaa helknäppt. Går man å längtar å sen vill man inte se den igen!!!!

    Jag kontaktar kliniken på måndag, startar måndag eller tisdag kväll
  • Äldre 3 Jun 11:46
    LLW skrev 2018-06-02 19:26:59 följande:

    Ååh månaden känns så jäkla lång nu när jag redan vet att mensen kommer att komma.. vill bara hoppa fram till nästa ÄL om 3 veckor så man kan börja hoppas igen.

    Såklart läst massor nu om kvinnor som blivit gravida efter att ha tagit bort polyper i livmodern. Vore ju helt otroligt om det skulle göra skillnad även för mig..

    Nej, det bästa vore ju att kunna släppa tankarna helt fram tills det är dags för nästa försök, men det är ju helt omöjligt. Omgiven av vänner som skaffar barn också, det gör ju inte saken bättre direkt.


    Så tråkigt att känna så :( fan va vi får kämpa i det tysta hela tiden. Stor kram och hoppas tiden går fort för dig!
  • Äldre 3 Jun 17:10

    Ni som är i ivf svängen här - och om ni snusar , när i behandlingen ska ni sluta?

    Jag börjar med sprutor måndag eller tisdag. Vet inte om jag ska sluta då , eller innan ägget sätts tillbaka ? Finns ju typ ingen forskning kring snusandet men jag fattar ju att det inte är bra å ska absolut sluta... är samtidigt så nervöööös inför allt detta så skulle ha väldigt svårt att dessutom sluta innan ägget kommer tillbaka ?

    Satt precis å läste på allt om sprutorna igen, usch det är verkligen såååå otrevligt :(


  • Äldre 3 Jun 19:49
    Jooosen skrev 2018-06-03 18:06:54 följande:

    Halloj! Jag snusar oxå och rätt mycket... jag har tänkt mycket på det där om jag nu oxå kommer börja med ivf efter sommaren. Jag funderar ändå på att sluta snusa innan sprutorna. Det kommer kännas ännu jobbigare utan sitt snus men får ta det. Det känns nog ändå bättre mentalt att man går all in! Men förstår att det är skit att sluta, speciellt i en sån jobbig sits. Uppdatera hur du kommer göra. Du står säkerligen ut om du ger dig fan påt. Man kan köra lite nikotinfritt snus (as tråkigt men alltid nåt) <3


    Ah shit , killen tycker samma - att sluta innan sprutstart för då är ägget helt opåverkat... å ägget är ju förhoppningsvis bebis, så det får väl bli så... nikotinfritt snus imorgon då helt enkelt! Får åka och köpa efter jobbet å sen börjar sprutorna på kvällen.. bläää det känns verkligen tufft, så mycket för kvinnan att gå igenom. Hua... men leder det till bebis jade jag gjort det alla dagar i veckan!
  • Äldre 3 Jun 22:22
    LillaAw skrev 2018-06-03 21:50:55 följande:

    Jag vet inte hur nikotin påverkar äggen. Själv levde jag så försiktigt. Vågade inte träna under sprutorna eller efter för den delen för man va svullen och öm efter äggplocket. Dock fick jag min mens idag så mitt första ivf misslyckades. Känns otroligt tungt :/ men får gråta idag och sen gå vidare.

    Nytt försök i augusti och nu paus med hela bebisverkstaden fram tills dess. Ska dricka alkohol, ta en snus om jag vill och försöka att inte räkna dagar till äl/bim etc. Önskar mig mitt vanliga liv tillbaka typ.


    Fy vad tråkigt tjejen :'(

    Beklagar <3
  • Äldre 3 Jun 23:17
    LLW skrev 2018-06-03 22:23:23 följande:

    Verkligen kämpa i det tysta! Det blir så himla jobbigt varje gång någon börjar prata om att skaffa barn etc och man bara sitter där helt tyst och hoppas ingen märker. Sån obekväm situation. Kram till dig med och hoppas att det kommer gå bra nu med sprutstarten! Uppdatera oss gärna här om du vill och orkar <3


    Jag kommer absolut uppdatera! Det är en så jäkla viktig resa vi gör och jag tror att vi allihopa kommer att komma ut från detta så sjukt mycket starkare!

    Det är jättejobbigt att hamna i de situationer du skriver om, att ständigt komma med bortförklaringar till varför det inte är barn än. Man vill inte blotta sig för alla om detta men samtidigt vore det skönt att bara slänga det i ansiktet på folk ibland.....

    Stor kram!!
  • Äldre 5 Jun 14:21
    XAHHA92 skrev 2018-06-05 12:32:14 följande:

    Nu är jag färdig hos läkaren! Kroppen hade reagerat jättebra på bemfolan & där fanns inte bara en äggblåsa utan TVÅ på 18mm. Läkaren sa chans till tvillinggraviditet!! Ni kan ju tro vilka glädjetårar som jag fått idag!!

    Inseminationen sker på torsdag


    Men woooow!!! Grattis!!!!!
  • Äldre 5 Jun 21:36
    Jooosen skrev 2018-06-05 19:58:16 följande:

    Vet någon om man måste ha spolat äggledarna för att man ska kunna få godkänd remiss? Vår utredning könns så sjukt oseriös. Halvdåliga svar hela tiden plus att ja är den som ska kolla upp allt känns d som... har någon erfarenhet av hur lång tid d tar från att remissen skickas till Huddinge tills man kan få en tid för ivf (ni stockholmsbor) tack


    Till oss sa sahlgrenska att allt i utredningen hänger med till dom om läkaren skickar remissen, för att dom ska se just er journal om ni skickat egenremiss så behövs ert godkännande för det och då tas det på första mötet. Kan ju vara olika men tror just den biten ser liknande ut.

    Tråkigt att du inte är nöjd med utredningen, skickade han in remiss iaf efteråt eller hur blev det med allt ??
  • Äldre 6 Jun 18:46

    Känner mig SÅÅ nere idag..... :(

    Sprutdag 3 med gonal f... läkarbesök fredag & måndag.... googlar sönder.... kollar statistik å sånt.... inser att jag troligtvis kommer bryta ihop så hårt om det inte tar sig och jag står på 41.000 i lån....... vi kommer veta veckan innan semestern om det blivit nått....

    Vi kommer få tillbaka ett 2 dagars sa dom redan från början... finns tydligen inte tid att odla fler dagar då de stänger. Det stör jag mig på nu..... vet egentligen inte vad som är bäst men vill inte ga några dörrar stängda....

    Blir det inget nu så kommer vi prova våra gratis försök på sahlgrenska i vinter/vår..... en ständig väntan i denna jävla ivf värld. Jag hatar hela denna skiten. Vill bara knulla å bli på smällen , SKA DET VA SÅ JÄVLA SVÅRT??????????????????


Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år