• Jooosen

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2018-04-20 17:45:15 följande:

    Ja jag förstår dig. Det vänder verkligen upp å ner på hela tillvaron att få ett sånt besked. Väcker många tankar. Lyssnar på ruvarpodden nu och tycker den är givande. Försöker få upp hoppet om icsi å allt. Som det är nu känns det inte ens genomförbart . Verkligen jättedeppigt.


    Tycker sjukt synd om er. Så jävla orättvist. Lyssnar oxå på den podden. Det enda man kan göra är att leva på hoppet typ. Men lättare sagt än gjort såklart.
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LLW skrev 2018-04-21 09:59:29 följande:

    Lyssnar också på den, och även ivf-podden. Genom dom två poddarna får man höra om både den känslomässiga delen av att gå igenom barnlöshet och även den rent praktiska delen. Känns skönt på något sätt att fördjupa sig i ämnet, men bara vissa dagar.. andra dagar vill man inte höra något om det och bara glömma att man är ofrivilligt barnlös. Hur fan hamnade vi här?


    Det känns verkligen som en livskris fast man tänker att det snart ordnar sig. Men inte undra på att man faktiskt blir otroligt deppig pga detta. Det här är ju nästa steg i livet för människan och så funkar det inte. O är en extrem lång process att fixa. Sen blir man äldre ju längre tiden går o man blir sjukt stressad. Kram till er alla!!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Hoppasnu123 skrev 2018-04-21 23:11:52 följande:

    Blir galen på att tyda kroppens tecken å försöka hitta rätt vid äl... har bruna flytningar 1-4 dagar innan riklig mens, så svårt att veta när jag ska räkna ifrån. Följer mensen i två mens-appar - en som börjar med brun flytning å en som börjar när jag anser att det är mens och brukar försöka få till de under hela perioden av gröna dagar som blir.

    I förrgår tog jag ett äl test som gav 2 streck, dock inte fullt så starkt som kontrollstrecket. I går kändes smärta i vänster äggstock..

    tog ett äl test sent igår kväll som endast visade ett svagtsvagt streck. Idag va stickan blank.

    Inte haft någon äl-sekret som brukar finnas..

    Missade jag äl så de va tidigare i veckan eller vad håller kroppen på med???


    Urs det där ör svårt! Brukar du få äl sekret? Då kanske inte äl har varit än. Ja var testtokig förut men nu skiter jag i testen o går endast på sekret o hur tappen känns (vet, lättare sagt än gjort...). Ingen framgång än dock men ändå hehe. Mensen sägs ju starta först när det är ?riktigt? blod..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Lillatjejen1992 skrev 2018-04-24 15:04:11 följande:

    "Ni kommer bli gravida såfort ni fått hjälp!"

    5 letrozole och ovitrellecykler senare och ännu ingenting.

    "Ni kommer bli gravida när du slutar med hormonbehandling! Det är jättevanligt!"

    Men näe.. Fyfan vad jag hatar detta! Sån total jävla avsky!


    Fyfan för detta!! <3. Ska på första mötet imorn ...
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Lillatjejen1992 skrev 2018-04-24 16:16:24 följande:

    Hoppas allt går bra och att ni slipper tillhöra kategorin där vi är (fel på båda 2) <3


    Tack! Jag hoppas att det inte blir så långdraget men vad ja hört från er känns det som att allt tar en evighet... fått för mig att det är ?fel? på mig.. men så känner nog alla iofs..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    LillaAw skrev 2018-04-24 16:41:56 följande:

    Lycka till imorgon! <3


    Tack! Är lite nervös .. :p
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Lillatjejen1992 skrev 2018-04-24 20:35:10 följande:

    Vi fick göra alla prover, gyn undersökning och remiss till spermaprov på första besöket. Andra besöket fick vi provsvaren och "domen". Så det gick vääääldigt fort. Hon ville remittera oss vidare till ivf redan då men det var vi inte redo för och är ännu inte redo :( Jag måste få sörja att vi inte kan klara det på egen hand och inte bara kasta mig in i ivf för att vi får.

    Jag visste redan innan utredningen att något var fel (min kropp började ju strula sommaren 16) och la hela skulden på mig varje månad och tänkte inte alls på att det ens kunde vara fel på båda. Hade dock önskat att det bara låg hos mig då pco är "lättbehandlat", men det turen hade inte vi..

    Hoppas allt går bra för er iaf <3


    Jasså så pass! Ja hade tänkt mer samtal bara men hoppas vi får göra lika mycket som er! Vore så jäkla skönt. Svårt o komma från jobb i tid och otid oxå... nej förstår det. Vet inte heller om vi skulle klara av att hoppa på ivf direkt.. men ja hade nog inte orkat vänta. Men man måste ju vara redo mentalt såklart.. kram!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Hedblomster skrev 2018-04-24 10:58:44 följande:

    Då har sambon fått hem sitt plaströr för spermaprov. Det är inte helt enkelt att göra provet förstod vi! Det ska in ett speciell datum en speciell tid, i det här fallet en måndagseftermiddag. Provet ska vara max en timme gammalt när det lämnas in. Vi bor i en stad, sambon jobbar i en annan och sjukhuset ligger i en tredje. Han kan inte göra det hemma eller på jobbet (vilket inte kändes lämpligt ändå) för då hinner han inte i tid, så vi antar att en toalett på sjukhuset blir mest praktiskt men det känns så himla knäppt. Hur som helst blir det skönt att ha det gjort och förhoppningsvis ser det normalt ut. En del av mig VILL att det ska vara fel på någon av oss så att vi kan få hjälp NU, men den rationella sidan av mig tänker att det är bättre att allt är bra - vi får vänta så länge det krävs helt enkelt... Men ja. 


    Oj en timme alltså. Vad känner han inför att göra det på sjukhuset? Min kille skulle noja totalt. Hoppas det går bra. När sker detta? Ja man vet inte va man vill. Hitta fel eller inte..
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen
    Långväntanefterdig skrev 2018-04-25 09:18:11 följande:

    Vi lämnade spermaprov redan på 1a besöket. Samt gjorde spolning och undersökning på mig. Det beror på om du är innan ÄL eller inte om du får göra undersökningen. Lycka till.


    Okej är på cd9 idag. Min kille var helt inställd på spermaprov idag men ja sa att det nog inte är så. Hoppas haha. Påväg dit nu! Så jävla nervös!!!!
    Försöker med första barnet sen april 2017
  • Jooosen

    Nu e vi klara! Fick träffa en man, rätt flummig men kändes bra. Jag gjorde ett vul och allt såg bra ut. Många äggblåsor osv. Äl förmodligen om 3-4 dagar. Fick ta blodprover både ja o min kille. Plus remiss till Huddinge för spermaprov. Han sa att vi är ofrivilligt barnlösa. Vi visste ju det men kändes så konstigt när en läkare sa det. Han rekommenderade Carl von linnekliniken för ev ivf. Han sa att processen där brukar gå väldigt fort. 10 dagar efter spermaprov får vi svar när vi mailar vår gyn.

    Frågade om spolning av äggledare men han sa att jag är frisk osv så behövs inte. Brukar man inte få göra det?? Oj va ja svamlar. Känns skönt att ha kommit igång iaf!!


    Försöker med första barnet sen april 2017
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år