Inlägg från: Långväntanefterdig |Visa alla inlägg
  • Långväntanefterdig

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-10-23 11:38:03 följande:

    Mens på gång (o ja, det är mens inget annat). Första försöket med ivf åt helvete. Tjutit hela morgonen tills nu. Livet ÄR orättvist


    Naaaaj vad tråkigt :(

    Beklagar verkligen!!!! Finns inga ord :'(
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2018-10-29 19:59:40 följande:

    Så fin du är som fortfarande finns kvar och bryr dig om oss som kämpar!

    Vi misslyckades med vårt första ivf, fick ut 5 ägg varav 0 befruktades. Blev helt förstörd, vi hann ju inte ens börja innan det var över. Nu får vi vänta ända till slutet av januari innan vi kan testa igen. Bröllopsresa och julstängt kommer mellan så det känns extra jobbigt. Hade bara velat köra på direkt. Till nästa gång ska jag få menopur istället för gonal-f, och så ska de göra icsi, så vi håller tummarna för ett bättre resultat. Försöker själva denna månad trots att det känns rätt hopplöst. Men att inte försöka är inget alternativ för oss.


    Ja men det känns lite som vi sitter i samma båt ändå fast att det råkade gå vägen för min del. Vi är ju kämpar allihopa ! Framför allt ni andra som inte hade lika mycket tur men ändå kämpar på mot drömmen om ett barn <3

    Det är ju jättebra att dom provar olika sätt , då håller vi alla tummar för att icsi funkar lika bra för er som det gjorde för oss.

    Ni är på god väg, fortsätt kämpa och försök att tänka att detta är ett tillfälle att vila er och få en paus i allt för att sedan kickstarta 2019 med nya friska krafter!!

    Kram!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-10-29 21:09:47 följande:

    Vi kör frysförsök i början av december. Drömmar varje natt att vi inte kommer lyckas typ. Är lite i en kris känns det som. Vet inte vad ja vill och känner bara att ja vill vara ute och slira runt o vara 20 igen.


    Men bra ändå att ni får ett försök så pass snart.

    Sen det där med kris kan jag verkligen relatera till, finns det möjlighet till samtalsstöd för er där ni är? Ta den chansen i så fall och prata!

    Försök att ändra din inställning, försök att tänka lite mer positivt. Vet att det är lättare sagt än gjort. Men försök att inte tappa bort dig själv på vägen.

    Stor kram !
  • Långväntanefterdig
    Hedblomster skrev 2018-11-07 13:41:37 följande:

    Det här året är officiellt det värsta i mitt liv... Inte gravid, inte ivf och igår fick vi akut avliva vår älskade, älskade katt. Sambon fick nog en känsla av att livet är kort efter och att han behöver något att se fram emot så han sa att nu skiter vi i att vänta och bara betalar för 3 behandlingar privat. Vi skiter i renoveringen, det kan vi ta sen. Jag frågade om han var säker och det var han sa han. Men tyvärr kan jag inte glädjas åt det nu när jag sörjer... Det känns inte som prio 1 längre. Är hemma från jobbet och bara gråter samtidigt som jag ser hur högen med jobb samlas på mitt skrivbord när jag är borta... 


    Skickar en styrkekram till dig och hoppas du snart landar i sorgen så du kan börja glädjas åt ert beslut att försöka skapa ett liv <3
  • Långväntanefterdig
    Hedblomster skrev 2018-11-09 12:10:10 följande:

    Tack alla <3 vi saknar vår katt massor :( aldrig sett sambon gråta så mycket.

    Men iaf. Nu har vi bestämt oss för privat ivf i Falun via en samarbetsläkare jag gillar. Älskar privat vård (förutom där vi gjort utredningen). Mailade Falun och frågade vad jag börjar om jag vill använda en samarbetsläkare. Fick svar dagen efter att jag kan börja boka en tid hos läkaren jag vill använda. Mailade då den läkaren som jag varit hos tidigare och vet är bra. Hon svarade efter en timme att det bara är att jag bokar tid och tar med journalkopior från utredningen, så kontaktar hon Falun sen och processen är igång. Hon sa också att om vi inte hittar någon tid i onlinebokningen som passar så kan vi höra av oss. Bara det faktum att hon har onlinebokning och kvällstider är ju helt underbart.

    Ringde dock stället där vi gjorde utredningen för att få ut journalen och de kan inte skicka den... Så jag måste åka till en annan stad en vardag mellan 8 och 16 för att hämta den... Bara att ta ledigt från jobbet och göra det. Nåväl, känns som att det kommer gå snabbt nu! Julen kommer ju emellan men tänk om vi kan börja i januari iaf!!! Är dessutom född i Falun så känns fint om vi kan tillverka ett barn där.


    Å va härligt att det går framåt !!

    Hoppas att ni får en snabbstart, stort lycka till!
  • Långväntanefterdig
    Hoppasnu123 skrev 2018-11-24 10:50:30 följande:

    Vi började ju vår utredning i augusti. Fick svar för 2 veckor sedan att allt ser bra ut. Min man hade väldigt bra resultat och jag ? normal för min ålder?...

    har varit förkyld senaste veckan och de två sista nätterna vaknat av att jag varit dyblöt. Täcket va lika blött på ovansidan.. otroligt obehagligt..

    Idag tog jag ett test, eller två... bim +2.. båda visade två streck..

    efter alla negativa test vet man knappt vad man ska tro.. vågar man hoppas att det håller sig i 9 månader???


    Grattis!!!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-12-06 10:01:14 följande:

    Skulle egentligen inte bli något frysförsök innan jul för att min slemhinna har varit så himla tunn denna cykel. Men var på vul i måndags o plötsligt har den växt till godkänd storlek!! Så insättning av ett femdagars sker på måndag. Så spännande, vågar dock inte hoppas ett skit. Testdag lär bli runt julafton. Kan bli den bästa julafton eller typ sämsta hehe.... kram på er alla!


    Men åh va spännande! Va kul att du hinner en insättning innan julafton! Håller tummarna !!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-12-10 19:05:18 följande:

    En blastocyst insatt idag. Den andra klarade inte upptining. Så detta är den enda som såg fin ut av dom två de frös i fem dagar. Tre ovitrelle sprutor tagna inom loppet av en vecka. Så gravtest kommer visa positivt i 10 dagar från o med nu. Så ingen idé att tjuvtesta! Bara väntan nu. Min magkänsla är dålig :/ kram på er alla! Testdag 26/12. Orimligt lång tid..


    Stort lycka till! Håller tummarna för er , kram!
  • Långväntanefterdig
    Snowflingan skrev 2018-12-19 07:42:53 följande:

    Jag plussade igår! Tyckte det hade spänt och haft sig i magen så fick ett infall och testade på kvällen och det blev plus! Enligt min beräkning så plussade jag på äl+7 men jag tror jag kanske hade äl tidigare. Nu hoppas jag verkligen verkligen att den stannar så det går vägen<3


    Stooooort grattis!!!!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-12-10 19:05:18 följande:

    En blastocyst insatt idag. Den andra klarade inte upptining. Så detta är den enda som såg fin ut av dom två de frös i fem dagar. Tre ovitrelle sprutor tagna inom loppet av en vecka. Så gravtest kommer visa positivt i 10 dagar från o med nu. Så ingen idé att tjuvtesta! Bara väntan nu. Min magkänsla är dålig :/ kram på er alla! Testdag 26/12. Orimligt lång tid..


    Hur går det för dig? Några symtom? Tänker på dig å håller tummarna!
  • Långväntanefterdig
    Jooosen skrev 2018-12-19 22:51:00 följande:

    Mens när som helst :( exakt mina vanliga symptom. Så gick åt helvete en andra gång :(. Orkar inte. Tack för omtanken


    Fan också !!!! Trodde verkligen det skulle ta sig denna gången för er ! Höll tummarna sååå mycket.... Kan bara skicka styrka och att ni orkar er igenom detta och att ni trots allt kan njuta av jul och nyår. Nya tag nästa år, ny start! Kram på dig.
  • Långväntanefterdig

    Hej tjejer!

    Nu har ni vart tysta länge, jag hoppas att ni fortsätter kämpa!!

    Jag vill dela med mig få cirkeln känns sluten på något vis, den 27 december 03.12 kom vår dotter till världen 10 v för tidigt. Hon mår bra efter omständigheterna och kämpar på varje dag precis som mamma och pappa. Nu blir det neo veckorna fram över för oss.

    Tänker på er allihopa och hoppas att ni alla får uppleva detta mirakel det innebär att bli mamma!!

  • Långväntanefterdig
    LillaAw skrev 2018-12-31 12:40:49 följande:

    Stort grattis till er lilla tjej!

    Vet hur det kan vara på neo. Har jobbat där i 6 år :) med sondmat var tredje timme och alla rutiner som följer. Det kan vara tufft men förhoppningsvis får ni komma hem och blir trygga och lära känna henne mer sen. De växer snabbt! Kram och gott nytt år <3


    Tack snälla! Visst är det tufft som du säger, vi försöker att ta en dag i taget och se varje framsteg. Hon är jättestark lillan, andas själv och ökar bra i maten. Hade en infektion som gått ner jättemycket och snart är borta. Om några dagar ska nytt UL göras på hjärnan för att kolla en liten blödning hon hade, grad 2 som verkade vara helt koagulerad. Så vi får hålla tummarna att allt fortsätter i samma positiva riktning så vi kan komma hen tillsammans i februari någon gång!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2019-01-30 10:33:58 följande:

    Tack <3 känns galet att ens ruva! Trodde inte vi skulle komma hit så oavsett hur det går denna gång så har vi överkommit ett hinder.

    Nu har jag ont i magen typ hela tiden, på olika sätt. Läkaren sa att hon kunde se på ultraljudet att mina äggblåsor fortfarande såg ut som att de inte blivit tömda, så dom är riktigt stora fortfarande. Inte konstigt att det ömmar. Tar lutinus tre ggr/dag ja, det går lätt att komma ihåg än så länge :) försöker hålla mig så positiv som möjligt och tar bara promenader och äter hälsosamt. Känns bra att göra det man ?kan? även om det kanske inte har någon inverkan i slutändan.

    Hur har du det? Pratar du och din sambo något nu när ni bor isär eller försöker ni låta bli? Tänker på dig!


    Va härligt att du är ruvare nu! Håller alla tunnar och tår för att det är din tur nu. Sitter och läser era rader och det känns som om det var igår jag själv var mitt uppe i allt detta. Minns äggplocket och insättningen som om det var igår, och nu ligger min älskade dotter jämte mig och sussar sött. Jag önskar er alla så innerligt den lyckan och känslan det är att få bli mamma. Och jag tror att ni kommer dit en dag! Håller alla tummar som finns för er.

    Lycka till med ruvningen, och plussa nu på testdagen! Det är din tur!!!!
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2019-01-28 18:13:57 följande:

    Nu är jag ruvare till ett tredagars!! Känns sjukt att vi ens kommit såhär långt! Kan inte riktigt fatta det men går och klappar mig på magen hela tiden och pratar med det lilla fröet. Vill så otroligt gärna att det ska fastna där inne!

    Återföringen var en större process än jag trodde! Haha var inte riktigt med på det. Vi fick båda byta om till sjukhuskläder, mannen fick en snygg skyddsdräkt han fick dra över sina kläder och ett fint hårnät :D

    Inne i salen var de tre stycken, vår läkare, en sköterska och en från labbet. Gillar verkligen läkaren vi haft varje gång den här behandlingen. Känner mig så trygg med henne.

    Vi fick följa allting på ultraljudet på magen. Alltid gjort vul innan så det var annorlunda med ul denna gång. Tror jag hängde med på vad som hände, men svårt att fatta vad som är upp och ner haha. Jag hade tjock slemhinna på båda sidor iallafall så det var lätt att placera embryot.

    Kändes lite magiskt när man hoppade ner. Det är liksom något där inne. Något som kanske växer och blir vårt framtida barn. Sån sjuk känsla.

    Vi har testdag den 15/2, så jäkligt långt bort. Min mens är beräknad till den 5e så vi får väl se. Lutinus kan ju göra att det flyttas en del så får ha tålamod. Just nu känner jag mig harmonisk och lycklig. Försöker hålla mig positiv och ska äta och leva så bra som möjligt närmaste tiden för att iallafall inte känna sen att jag kanske kunde gjort något annorlunda.

    Så spännande det här! Känner ett sedan länge dött hopp vakna till liv.


    Håller tummarna för dig imorgon, att du äntligen får ditt plus ! Kram
  • Långväntanefterdig
    LLW skrev 2019-02-14 18:03:04 följande:

    Tack, men tyvärr tog allt slut i tisdags när mensen kom en vecka för sent. Så vi får ladda om inför nästa. Fick tre stycken blastocyster till frysen, så det har mildrat den värsta smärtan lite. Det jobbigaste när mensen kommer så pass sent är ju att man hinner få upp hoppet rätt mycket och sen kraschlandar hårt. Vi måste nu vänta tills slutet på mars/början på april innan vi får göra FET. Känns som en evighet tills dess..

    Hoppas allt är bra med dig och er lilla <3


    Åååh nej....! Fasen också. Ska inte komma med uppmuntringar för de finns inga:( bara fortsätta hålla tummarna för er!
  • Långväntanefterdig
    LillaLuna skrev 2019-03-04 22:02:28 följande:

    Hej hörni, även om det för de flesta av oss verkar vara lite pest och pina just nu med bebisverkstäderna så är jag väldigt glad att få uppdateringarna! Jag vet ju att jag själv skriver sporadiskt som bäst - är mest en läsare egentligen. I alla fall så har jag med fått joina IVF-skaran nu. Väntar bara på mens (torsdag/fredag)! Vet knappt hur jag känner? Glad att få starta, uppgiven då jag inte har något egentligt hopp, rädd för att göra fel, rädd att misslyckas, ledsen att det måste gå så här långt, nervös hur det kommer fortsätta tära på relationen... blöh.

    Förstår att man kan få avsmak och att relationer slits i den här situationen. Jag hejar på oss alla


    Vill bara säga att det behöver inte ge avsmak! För oss va de tvärtom, vi blev starkare i ivf karusellen! Stort lycka till, håller tummarna för er!
  • Långväntanefterdig
    LillaLuna skrev 2019-03-06 20:27:57 följande:

    Åh, tack för peppen, och skönt att höra att hela upplevelsen stärkte er! Jag hoppas självklart vi ska bli starkare i detta, och sambon verkar väldigt ivrig att få börja med detta nu. En trevlig ombytelse från ett lätt suckande över att jag alltid blir så ledsen vid mens annars...

    Men är bara nyfiken... jag gör IVF genom en privat klinik och gör det typ privat fast ändå inte? Vi betalar 5000 kr för detta (plus medicinkostanden upp till frikort) för att slippa kön till reproduktionscentrum. Aldrig hört man kan göra så? Läkaren kallade det för ett mellanting mellan privat och landstingsfinanserat. Som i att de inte har landstingstaxa, men ändå erbjuder behandling till starkt rabatterat pris för de som uppfyller kraven. Skitbra i vilket fall; finns det liknande i andra delar av landet än Uppsala?


    Oj det har jag aldrig hört talas om :/ meen det låter ju hur bra som helst! Va bra för er ! Stort lycka till!
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år