• LillaAw

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LLW skrev 2018-03-10 08:51:02 följande:

    Vi sökte tidigare då min man tagit flera tester som visat att han hade mycket nedsatt spermieproduktion, så vi tyckte inte att det var värt att vänta de extra 3 månaderna. Lyckas man innan man får komma dit så är det ju bara att gå ur kön, så jag förstår inte vad problemet är? Bor man på ett ställe där vården faktiskt fungerar som den ska så kan man såklart vänta, men i mitt fall har sjukhuset en enda fertilitetsläkare som jobbar 70% och nästan bara jour, så väntetiderna är extrema. Här är det uppenbarligen så att man inte får någon hjälp på ett år, så alla som söker kommer ha försökt den rekommenderade tiden. Har läst att det är ännu värre i Stockholm tex.

    Självklart menar jag inte att sånna som försökt 3-4 månader ska ljuga sig till en tid, men är man på 10-11 månader så tycker inte jag att man behöver vänta. Upp till var och el, men jag tycker att man ska vara beredd på lång väntan så man inte drar ut på det.


    Vi sökte också privat gyn tidigare än ett år hade gått. Men det gick snabbt att göra klart utredningen hos henne och betalade landstingstaxa 350 kr besöket upp till frikort som är typ 1100 eller något så nu går både jag och min partner gratis på alla besök på Sophiahemmet ivf då vi både är uppe i frikort. Många privata i Stockholm är anslutna till landstingstaxa så vi betalar inte mer än ett vanligt läkarbesök hos de privata mottagningarna :)

    Jag tycker absolut att man får söka vård precis när man vill trots att det inte gått 12 månader. Ingen vet vad man har för anledning då alla har olika problem. Har man ingen ägglossning eller PCO etc så behöver man inte vänta ett år. Tänker absolut inte ha dåligt samvete över att vi bestämde oss för att söka hjälp hos gynekolog tidigare. Ägglossning kan man se med ett enkelt ultraljud hos en vanlig gynekolog så det går snabbt. Nu har 12 månader gått och vi har redan avslutat utredningen och fått påbörja behandling på Sophiahemmet.

    I Stockholm finns många privata gynekologer som kan göra utredningar som sen skickar remiss till ivf-klinikerna/godkännande för landstingsfinansierad ivf. Ser såklart olika ut i hela landet :)
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-10 15:10:28 följande:

    Min ägglossning var ju typ 5 dagar sen denna månad. Vilket känns så skönt på något sätt då jag inte vet när min mens riktigt ska komma haha (för den lär ju komma som vanligt).. ömma bröstvårtor idag äl+3. Haft det förr så inget märkvärdigt. Hur långt har ni kvar till bim?


    Jag är på äl+7 och känner inget alls :/ som vanligt med andra ord. Brösten har börjat ömma som vanligt efter äl. Bim är nästa helg och kommer inte ta något test den hör gången utan bara vänta in mensen.
  • LillaAw

    Bim imorgon och vet redan att jag inte är gravid. Har bara den känslan som alltid innan mens :( de här dagarna när hoppat försvinner och mensen kommer är värst. Sjukt att man känner sig lika nere varje försök när man inser att det var en månad till när mensen kom. pMs som bara den, bråkat med pojkvänner för jag är så omöjlig och gnällig. Fy!

  • LillaAw
    pansarmärta skrev 2018-03-16 20:59:33 följande:

    Alltså vet ni vad jag har märkt sedan detta bullbakande sjösattes?! Antingen har jag satt hormonsnurr på mig själv genom alla förväntningar och förhoppningar eller så har kroppen reagerat ändå. Jag har tex sedan ca 9 månader tillbaks börjat få sinnesjukt pmsont i brösten direkt 1-2 dagar efter ägglossning som sitter i ända tills mensen börjar, då menar jag tonnårsväxtvärksont i boobsen. Jag har alltid i hela mitt vuxna liv bara känt av brösten de närmsta dagarna innan mens fram tills dess. Jag har börjat få helsvajande fysiska pmssymptom som varierar kraftigt från gång till gång. Ibland extremt mycket mensvärk vilket jag inte brukar ha. Brukar som regel alltid svälla upp och samla vätska veckan innnan och har normalt sett bara lite värk precis första dagen, men nu kan jag ha ont 4-5 dagar innan redan men inre varje gång, ibland könner jag inget alls. För mig är det ovanligt då jag alltid haft en bombsäker menscykel nästan ända från början som aldrig varit avvikande innan.

    Jag har inga fysiska fel som ska orsaka detta enligt specialistgyn. Men när man börjar fråga om hormoner blir man avviftad med att så länge cykeln är regelbunden är där inga hormonproblem...

    Är det psyket som spelar mig ett spratt och sätter hormonerna på svaj eller är jag bara gammal....?!

    Är det någon av er som upplevt något liknande?


    Jag har också det så. Vet inte om det är för jag känner efter så mycket mer nu. Mina bröst är hårda som två stenar och nästan dubbelt så stora dagen innan bim som de är efter mens. Jag har även haft ett bröst som läckt(!?) och varit och fått göra mammografi och lämnat prov. Det va tydligen att jag hade många mjölkgångar som va styrda av hormoner, inget farligt. Men känns som min kropp bråkar med mig. På nyår fick jag mens och låg dubbelvikt hela dagen och kunde inte hitta på något på två dagar på grund av mensvärk. Tänkte jag skulle inleda 2018 med ett plus på Stickan men blev mens istället :/
  • LillaAw
    pansarmärta skrev 2018-03-16 20:45:22 följande:

    Urs, känner med dig. Jag var likadan här om veckan när det var min tur att gå igenom detsamma. Jag har till och med tappat motivationen att ens föröska pricka in äl nu i dagarna. Känns meningslöst just nu. Kanske försöka göra något som du vet brukar göra dig glad i vanliga fall, kanske en bara du-dag imorgon och gör något snällt mot dig själv?


    Ja imorgon ska jag ta sovmorgon, äta långfrukost och bara mysa. Inga måsten. Man måste få ha en sörjedag när mensen gör sig påmind om att man misslyckats en gång till :(
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-17 12:33:13 följande:

    Min mens är så himla kort. Typ 2-3 dagar. Vet att ni LillaAw och XAHHA92 också har så. Har läkarna sagt att det är okej med så kort mens? Vad kan det bero på? Blev så här när ja slutade med p piller. Innan p piller blödde ja typ 5 dagar....


    Min är ju typ två dagar med lite mens (har minitampong som aldrig blöder genom) och sen lite flytningar typ 3 dagar då jag bara har trosskydd. Hade mycket mer när jag var yngre. Jag var ju rädd att slemhinnan va för tunn (den som är mensen) där ägget ska fästa men de mätte min slemhinna och den va lagom tjock... Läkaren på Sophiahemmet ivf sa att det inte ska påverka utan att man ofta får mindre mens när man haft mens i flera år och mer när man precis börjat få mens. Jag får helt enkelt lita på att han har rätt. Går bara och väntar på mensen nu. Bim idag och har mensvärk i rygg och mage som vanligt ;(
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-18 10:57:41 följande:

    Umgicks med min killes syster igår. Hon droppade att hon är gravid i v.7. Hon har barn sen innan o har träffat en ny för ett år sen. Dog inombords. Men hon vet att vi försöker så berättade att vi sökt hjälp osv. Känns skönt. Men jobbigt att vara glad för hennnes skull resten av kvällen :/


    Trött på att vara glad för andra hela tiden! Det är så jobbigt.. berättade på jobbet i veckan eftersom jag går på kontroller nu hos läkaren hela tiden så de undrar varför. Så jag sa att vi eventuellt ska göra ivf snart. Kändes inte som de förstod direkt min sorg.
  • LillaAw
    Långväntanefterdig skrev 2018-03-20 17:11:16 följande:

    Jag är sååååååååå orolig och nervös inför torsdag då det är dags för första mätet i utredningen. Ligger dumt till i cykeln så kommer troligtvis inte kunna göra spolningen.... men killen ska lämna prov och jag får väl en ny tid bokad efter nästa mems = ännu en månads väntan......

    Under tiden tränar jag som en idiot.... kan liksom inte ha tid över för då tänker jag sönder min hjärna.... fan att de ska va nått hela tiden. Hur jävla svårt ska de va å bli gravid egentligen?????? :'( frustrationen är stor som ni hör..... nu har jag iaf fått skriva av er lite. Lycka till nu alla ni som ff väntar på bim.


    Lycka till! Jag är med så nervös. Ska på spolning på måndag och är så rädd. Min förra spolning misslyckades så detta är andra :/
  • LillaAw

    Nu har jag varit på min spolning av äggledarna försök 2. Det gick jättebra! Kändes knappt något denna gången och de såg fint flöde och allt va normalt. Är så lättad och tacksam för Sophiahemmet ivf. Min förra gynekolog gjorde nog fel för hon hade sagt att det nog va stopp och det gjorde såå ont. Nu är utredningen helt klar och de hittar inget fel på någon av oss eller våra prover.

    Samtal om att inleda Ivf om en vecka så får vi se vad de säger. Spännande känns allt just nu men det går i vågor.

    Hoppas vi får något plus i tråden snart, en liten påsköverraskning! :D kram till er

  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-03-26 18:51:36 följande:

    Oj spännande nu ändå. Skönt att ni kommit så långt redan! Kommer ni kunna börja innan sommaren?


    Ja verkligen spännande. Vi får se. Kan bli tight, det tar 8 veckor drygt att få remissen godkänd så vi får se om det hinns med. De har ju sommarstängt sen så kan bli svårt innan dess kanske tyvärr..
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år