• Äldre 31 Mar 10:33
    235086 visningar
    2783 svar
    2783
    235086

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Jooosen skrev 2018-03-31 10:31:41 följande:

    En enorm (sorry) geleflytning nyss på pappret. Bara cd 10 brukar ha äl dag 15-16... kan det komma så tidigt eller är ägglossning kanske tidigare denna månad? Vad tror ni?


    Jag brukar få sådana flytningar några dagar innan äl :) om du inte ta äl test så hade jag börjat ha sex varannan dag så man inte missar den!
  • Äldre 4 Apr 16:49

    Hej tjejer! Igår var jag på Sophiahemmet och nu är remiss skriven för att få betald ivf. Jag känner lite för att leva nu och inte längre "hetsligga" när ägglossning sker. Kanske hinner vi med något ivf försök i maj om det går snabbt annars blir det i augusti/september efter att de haft sommarstängt. Känns sååå skönt att ivf är det som vi kommer ställa in oss på mentalt.

    Jag hoppas ni som är mitt i utredningar får besked snart och att ni snart får pluss på Stickan! :)

  • Äldre 4 Apr 17:42
    Jooosen skrev 2018-04-04 17:09:45 följande:

    Härligt!! Nu kan ni säkert slappna av lite! Hur lång tid har allt tagit sen ni tog första kontakten? Själv är man i hetsägglossniingstid just nu haha. Skiter i stickor denna månad!


    Ja verkligen :) . Jag tog kontakt med Sophiahemmet i februari och de har gjort spolning och tagit prover i mars sen återbesök igår och då skickade han remissen. Så totalt ca 3 månader med väntetid till besök. Rätt snabbt ändå :) förra månaden missade vi ägglossning helt (den va i påsk) då jag va och firade påsk med min familj. Fortfarande lite ångest över att man "missat" ett försök men ska försäkra sluta tänka så nu när det finns en plan B! Kram <3
  • Äldre 10 Apr 22:33
    XAHHA92 skrev 2018-04-10 22:00:38 följande:

    Fick idag brev från RMC!! Den 7.e maj ska vi få komma på informationsmöte inför IVF! Skönt att det hinns med innan sommaren iallafall!


    Åh vad härligt! Vet att ni väntat länge med lång utredningstid. Vi ska på vårt infomöte och sprutgenomgång den 8 maj :) så då kommer vi ligga ganska lika i vår uppstart ( beroende på när mens börjar och om vi får göra korta eller långa protokollet) det enda som är dumt är att vi ska iväg på semester 1juni och sen är det sommarstängt. Precis på håret!
  • Äldre 17 Apr 20:51

    Är i slutet av mensen jag med. Tror ni inte vår remiss för finansierad ivf hade kommit bort eller att de hade missat att skicka den från Sophiahemmet så på två veckor hade den inte ens gått iväg med posten. Tur man inte litar på vården så jag ringde och dubbelkollade och det fanns ingen remiss! Så less på att man måste fixa så mycket och att de inte bara kan göra sitt jobb :( två veckor i sjön känns som en evighet just nu.

  • Äldre 17 Apr 22:33
    LLW skrev 2018-04-17 21:57:50 följande:

    Nej fy vad dåligt!! Sånt slarv får ju bara inte hända!

    Himla tur att du ringde så pass snabbt iallafall, men förstår att de två veckorna känns riktigt tråkigt att ha förlorat. Hoppas det kommer gå smidigt från och med nu. Vet ni på ett ungefär vad det är för väntetider?


    Ja verkligen dåligt. Läste om en till som hade väntat i 3,5 månader innan de upptäckte att Sophiahemmet hade "glömt" skicka remissen så jag hade lite extra koll. Tur det!

    Tror inte det är så långa köer just nu. Man kan välja ganska många kliniker iaf i Stockholm. St Göran, Sophiahemmet och de flesta privata ingår ni i valet för finansierad ivf :) de gjorde det från förra året så det är rätt nytt!
  • Äldre 18 Apr 23:03
    Jooosen skrev 2018-04-17 22:38:52 följande:

    Fan va drygt!! Bra att du ringde. Har hört flera där remissen bara kommit bort och man får vara på o ringa osv annars vet man inte om saker o ting funkar som det ska. Skit tråkigt. ?Tur? att du ringde ..


    Verkligen! Men konstiga är att de var sjukt snabba på Karolinska för idag kom brev hem därifrån att remissen för landstingsfinansierad ivf nu är godkänd! Kanske för att jag ringt och hetsat och frågat haha! :) 8 maj sätter vi igång med sprutgenomgång och startplan för ivf. Känns sjukt och härligt på samma gång. Hoppas ni andra som kämpar med utredningar etc får snabb hjälp med. <3
  • Äldre 20 Apr 18:28
    Hedblomster skrev 2018-04-20 09:07:50 följande:

    Har bara gråtit och gråtit sen igår. Hade såna förhoppningar på att utredningen skulle LEDA till något men fick bara höra att det finns inget de kan hjälpa oss med. Och när läkaren sa det hade vi BARA svarat på frågor om hälsa och tagit blodprov för hiv och hepatit. Inget annat, och på det baserar hon att de inte kan hjälpa oss. Det fanns nog inte ens i mina tankar att utredningen INTE skulle leda till någon hjälp... 


    Hej! Har kanske missat ditt svar men varför kan de inte hjälpa er? Varför slutförde de inte hela utredningen och hittade de inte något konstigt? Låter ju helt sjukt att de behandlar er så!! Finns det ingen annan ni kan gå till där ni bor, en ivf-klinik eller liknande? Tycker verkligen synd om er. Ge inte upp!
  • Äldre 21 Apr 13:26
    LLW skrev 2018-04-21 09:59:29 följande:

    Lyssnar också på den, och även ivf-podden. Genom dom två poddarna får man höra om både den känslomässiga delen av att gå igenom barnlöshet och även den rent praktiska delen. Känns skönt på något sätt att fördjupa sig i ämnet, men bara vissa dagar.. andra dagar vill man inte höra något om det och bara glömma att man är ofrivilligt barnlös. Hur fan hamnade vi här?


    Jag lyssnar även på podden "jag vill ha barn" om två ensamma kvinnor som vill ha barn. Jättebra. En av dem hade gjort 10 ivf försök och nu en äggdonation i Riga och äntligen blivit gravid. Får hopp av att lyssna på andras historier. Min sambo tycker jag är helt urspårad som lyssnar på massa poddar, bloggar och familjeliv haha. Ibland kanske det stressar lite mer och man skulle behöva "logga ut" för att få andra tankar i huvudet men det är svårt.
  • Äldre 24 Apr 16:41
    Jooosen skrev 2018-04-24 15:53:51 följande:

    Fyfan för detta!! <3. Ska på första mötet imorn ...


    Lycka till imorgon! <3
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år