• LillaAw

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Lillatjejen1992 skrev 2018-04-30 14:05:07 följande:

    Har inte heller fått göra spolning och har gått hos läkare sedan september.. Trodde att det var standard men tydligen inte :/


    Jag tror inte spolningen ingår i alla utredningar. De frågar om ens bakgrund om man haft infektioner/klamydia etc eller opererats i mage. Det är högst otroligt att det är stopp i båda äggledare om man inte har någon bakgrund med infektioner etc sa min läkare på Sophiahemmet :) skulle gärna struntat i min spolning för de kändes onödigt och va sjukt smärtsamt.
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-04-30 14:36:18 följande:

    Hmm okej! Man kanske får lita på det då. Min läkare sa i princip samma sak. Hur går det för er? När ska ni börja?


    Ja känn efter hur de känns :) vi börjar tisdag nästa vecka på Carl von Linnékliniken. Får se hur det blir men känns spännande :) kram och lycka till!
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-04-30 17:24:33 följande:

    Å skönt att komma igång! Vår klinik rekommenderade oss den oxå! Verkar gå hyfsat snabbt att sätta igång osv. Men blir väl efter sommaren då. Har du berättat för din chef? Minns inte om du sagt det :p


    Ja vi kollade vilka som hade fått bäst resultat och de var i topp, tom bättre resultat än Sophiahemmet. Sen va många nöjda där och min man jobbar i Uppsala så blir inte jätteomständigt att ta sig. Jag har berättat för min chef och hon va stöttande så det känns bra :) ska ha mens dagen efter besöket så hoppas att ta ett positivt gravtest samma dag vi ska dit så vi slipper ivf men den chansen känns rätt liten hehe. Är på äl+5 idag. Kram!
  • LillaAw
    saijda skrev 2018-05-03 08:58:34 följande:

    Vad tror ni om detta? Har fortfarande halsbränna (bara haft på kvällar och nätter men nu på morgonen också), mår illa, extremt trött och kissnödig, magen känns svullen/?trång?, men också tunga relativt ömma bröst och huvudvärk.


    Lite svårt att tolka diagrammet. Men din temp har gått ner nu? Ska du ha mens snart? Tempen går ju ofta ner när man ska ha mens eller när mensen är på väg.. den ska förbli hög om man är gravid.

    Dina symtom låter ju som att du skulle kunna vara gravid :) jag får dock alla dina symtom av progsteron som man får höjda halter av efter ägglossning och som ger PMS.

    Hoppas du är gravid!
  • LillaAw
    saijda skrev 2018-05-03 13:37:03 följande:

    Den gick ner ett snäpp till igår. Mensen hade jag 21a april (om det inte var en konstig blödning).

    Kan i såna fall ha varit ägglossning. För mens ska jag inte ha ännu :0 men hoppas jag är gravid, har inte vågat ta något nytt test..

    När tror du att ÄL var i såna fall? :$


    När ägglossning skett går tempen upp :) så kanske har du inte haft ägglossning än. Jag har Tempat i 3 år och har regelbunden cykel så vet precis när ägglossning varit men alla fungerar ju olika. Min temp är på 36,3 vid mens och efter ägglossning skett går den upp till runt 36,6.
  • LillaAw

    Usch vad nere jag är idag. Idag visade testet fett minus igen och det var förmodligen vårt sista "vanliga" försök innan ivf. Hade på något sätt tänkt eftersom så många säger att när man väl ställt in sig på IVF så plussar man. Värdelöst att anta något sådant ;( om 3 dagar ska vi till ivf-kliniken. Tänk att man inte skulle kunna få en unge på naturlig väg utan vårt barn (om det nu lyckas med ivf) kommer vara gjort utanför våra kroppar i ett labb. Sjukt ändå att det går, man borde vara tacksam såklart men just nu är det mest mörker.

  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-06 11:24:26 följande:

    Förstår det. Tänkte exakt samma nu när vi börjat med utredning. Att då kanske det tar sig... men du får försöka tänka att du har ju ägglosssning och han helt ok spermier så oddsen är ju höga att lyckas!! Har säkert frågat förut men vet era föräldrar om att ni ska starta ivf osv?


    Ja det är såklart positivt :) vi har inte berättat för våra familjer än. På någotvis orkar jag typ inte med att min mamma ska oroa sig också och orkar inte med medlidande. Vill bara vara jag och inte "någon som inte kan få barn". Svårt att förklara. Sen bor jag och min sambo i Stockholm och mina föräldrar i Skåne och vi ses rätt sällan men talas vid varje vecka i telefon.

    Om ivf inte lyckas kommer jag berätta eller om de börjar fråga en massa om barnbarn. Det är planen iaf :) har du berättat för många?
  • LillaAw
    XAHHA92 skrev 2018-05-07 14:04:27 följande:

    Vilken jäkla dag!! Först höll vi på att missa läkartiden pga köer på motorvägen, sen ändrar läkarna sig att vi ska testa med tre inseminationer & sen fick vi parkeringsbot på 1000kr.....

    Vi som ville köra igång med IVF direkt då det ger så mycket större chans att bli gravid. Men vi får tacka och ta emot den hjälpen vi kan, finns inga andra val.


    Nä Fyfan vad drygt för er! Förstår din besvikelse. De nämnde insemination för oss också med först då de inte hittat fel men det ville inte jag. Har ni inte blivit godkända för ivf via utredningen? Jag tycker man ska lyssna till vad ni vill. Medbestämmanderätt har man över sin vård. (Säger en inbiten barnsjuksköterska)

    Hoppas ni oavsett får bra hjälp!

    Är också sjukt nervös över mitt besök på Ivf-kliniken imorgon, man känner sig totalt i deras händer och mina hopp för försök innan sommarstängt är minimala. Orkar inte bli besviken mer.
  • LillaAw
    LLW skrev 2018-05-07 22:21:12 följande:

    Lycka till på ditt besök imorgon! Hoppas ni får glädjande besked!


    Nu är vi påväg hem med sprutor och är fr.o.m. Idag igång med sprutbehanling så jag fick mens idag och läkaren lät oss börja direkt med kort protokoll. Vi hinner alltså ett IVF försök nu direkt innan sommaren!

    Är så lättad och lycklig. Kan inte förstå att om allt går som det ska kan vi vara gravida om en månad drygt! Läkaren lyssnade på min önskan att börja direkt med kort protokoll och tyckte vara chanser var goda för att lyckas.

    Vi firar även en ny årsdag idag jag och min man så känns som en lyckodag :)
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-08 16:04:37 följande:

    Men ååååh vad härligt o höra!! Verkar som allt gått hyfsat smidigt ju! Så glad för er skull :D


    Tack! :) känns toppen. Hoppas bara äggen växer som de ska av sprutorna och att allt fungerar! Kram
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år