• Äldre 22 Mar 14:11
    235063 visningar
    2783 svar
    2783
    235063

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Så tjejer! Det är gjort och jag överlevde..

    Vi kom till kliniken, anmälde oss i receptionen och betalade. Träffade läkaren och gicl igenom lite vad som kommer hända. Vi pratade om hälsodeklarationen pch sen kom vi till den jobbiga gyndelen. Jag valde att göra den utan killen, så det var jag, den manliga läkaren och en kvinnlig sköterska. Dom skulle egentligen bara kolla hur det såg ut med hjälp av ultraljud sen skulle man komma tillbaka för en spolning. Dock så såg han på ultraljudet att jag preciiiiiis skulle ha ägglossning, ( jag som var helt säker på att jag redan haft äl ) det var liksom så nära så ägget kommer släppa idag liksom. Man kan fan inte lita på appar haha.... då hur som helst gjordes även spolningen direkt. Så skönt att inte behöva åka dit för ännu en undersökning. Allting såg bra ut och det var fri passage. Så nu är det väl hem och ligga då eftersom ägget konmer släppa idag. Håller tummarna.... eftersom jag bara gjort äl test typ 3 ggr på 1 år så kanske det inte är konstogt att de inte tatt sig... håller tummarna att sambons prov visar på bra simmare nu..

    Efteråt så lämnade vi båda blodprover och sambon spermaprov.

    Sammanfattat var det faktiskt en bra upplevelse, den manliga gynekologen var jättebra! Nu väntar bara provsvaren. Vi har bokat tid om mindre än 2 veckor och då får vi svar på proven.

  • Äldre 22 Mar 15:39
    Jooosen skrev 2018-03-22 15:23:12 följande:

    Men åh va bra att du kunde spola direkt!! Då vet ni att det är ?rent? till ägglossningen haha! Låter ju jättesmidigt Allting. Bor du i Stockholm? Känns som ni fick mycket gjort idag :). Vad ställde dom för frågor? Typ hur ofta man har sex o så? Hundra frågor : p


    Vi gick i göteborg, ja vi fick ju gjort allt som behövdes, så himla skönt att ha det gjort. Så nu är det bara hem och sexa några dagar på raken å hoppas de tar sig. 4 april har vi återbesök och får reda på hur spermierna mår.

    Var faktiskt inte så många frågor, mer konstaterande kring hälsodeklarationen. Så det var skönt. Han sa att man pratar mer ingående nästa besök.
  • Äldre 22 Mar 19:43
    Jooosen skrev 2018-03-22 17:00:41 följande:

    Ah okej förstår! Skönt att ha det gjort iaf.!gjorde det ont att spola?


    Det gjorde inte ont alls. Kändes lite som mensvärk typ. Är väldigt positivt överraskad!
  • Äldre 23 Mar 06:04
    XAHHA92 skrev 2018-03-22 22:16:53 följande:

    Idag fick jag bekräftat av läkaren ang mitt AMH värde. Det är väldigt lågt för min ålder och kommer innebära att jag inte kommer kunna få biologiska barn så länge till. Medans vissa kvinnor inte kan få barn i 40 års åldern så kanske min ålder hamnar på 30 år, man vet ju inte exakt.. Lite sorgligt! Men vi försöker se på den ljusa sidan, JUST NU kan jag få barn iallafall. Vad som sker om fem år får vi ta då. Läkaren har skickat remiss så vi ska få föra IVF. Det kommer dock att ske efter sommaren :(


    Stooooor kram!!! Villet besked att få :( va tråkigt att höra! Ni birde ju få slippa kön då tycker man?? Jobbigt att ni ikte kunde få en snabbare tid :(
  • Äldre 23 Mar 07:55

    Har googlat så mycket så snart kraschar väl hela google hahhaa.... önskar såååå himla mycket att jag är gravid!!!! Läst solskenshistorier om folk som plussat direkt efter spolning.. åh vad jag hoppas att jag kan få vara en av dom..

    Såg ju mina ägg igår på ultraljudet, så häftigt. Skulle ju ha ägglossning vilken sekund som helst. Så vi åkte direkt hem till sänghalmen hahha.... nu har vi ju störst möjlighet att verkligen få till det. När jag verkligen till å med sett ägg som är påväg å släppa.

    Vi ska ju tillbaka igen i början av april, kommer köra ett test efter påsk där tänkte jag.. Åh håller alla tummar å tår. För både mig och er andra! Det är våran tur nu tjejer!!!!! Låt det komma massa plus NU!

  • Äldre 23 Mar 10:48
    Jooosen skrev 2018-03-23 09:42:12 följande:

    Ja hoppas att detta är en riktig lyckocykel för er!! Kom ihåg att försöka sexa idag och kanske imorn också!!


    Ja nu jäklar ska det liggas hahahaaa.. håller alla tunmar... känner typ ett nytt hopp denna gången på både gott och ont. Men det kändes som att mycket släppte nu när vi vsr hos läkaren, och det kan säkert påverka en hel del också. Känner ju mig nästan gravid redan, väldigt konstig känsla!!
  • Äldre 24 Mar 10:11
    Jooosen skrev 2018-03-24 09:22:05 följande:

    Nu är mensen redan typ slut, tredje dagen. Jag börjar känna mig desperat. Man kanske ska prova något! Typ bisolvon eller rosenrot. Vet att det är dumt när ja redan har en stabil cykel men kan inte låta bli att vilja prova nåt...


    Tycker absolut att du ska prova dig fram. Varför inte liksom?? När hade ni tud för utredning förresten? Kanske chilla fran tills dess så du kan beskriva din cykel på bästa sätt?
  • Äldre 24 Mar 15:07
    Jooosen skrev 2018-03-24 10:24:53 följande:

    Ja du har rätt! Borde nog avvakta.. har första mötet om exakt en månad. Först kändes det jobbigt men nu längtar ja till att äntligen få gå dit haha ...! Hur har det gått i sänghalmen? :p


    Då ska du nog vänta så dom kan hjälpa till på bästa sätt ! : )

    Jo men det går bra , håller alla tummar att det tagit sig ! Kände såååå konstigt, precis som ett stick eller hugg nere i underlivet, har sen dess haft en molande värk neråt som inte släpper. Har aldrig känt det tidigare. Fick upp massa färväntningar och hopp om att jag kansle faktiskt lyckats bli gravid denna gången. Så jäkla skrämmande känsla. Men det hugget var verklogen helt djukt, någonting var det som hände i mig just då, mrn vad det var vet jag inte än.. faaaaaan va besviken jag kommer vara om vi trots allt inte lyckats. Men då känns det ändå bra att vi ska tillbaka snart för provsvaren och komma ett steg längre i utredningen. Så jag tänker äsch skitsamma - jag tänker fan gå runt pch känna mig gravid nu tills motsatsen bevisas. Alkoholfritt och hör och häpna - nikotinfritt snus. Snusat flera år men efter det sticket blev det nikotinfritt. Hoppas att det är värt mödan hahha.... :)
  • Äldre 24 Mar 15:57
    Jooosen skrev 2018-03-24 15:51:58 följande:

    Åå alla symptom man inte känt tidigare känns alltid bra hehe! Hoppas ni lyckats! Ja fan tänk positivt tills motsatsen isf bevisas. Jaså så du snusar också. Ja med och min sambo. Sa dom något om det på mötet? Jag höll uppe 3 månader när vi precis börjat försöka för ett år sen. Men när det aldrig tog sig sket ja i hela grejen o snusar på.. men skulle självklart sluta om ja blir gravid..


    Ja både jag å sambon snusar. Jag fyllde i att jag snusar 1-2 dosor i veckan men det är minst 4 haha ... så lite försiktig med sanningen var jag allt ;) dom tycker givetvis man ska sluta men sen va det inte mer med det :)

    Ja men eller hur!! Hoppas det är bra tecken!!
  • Äldre 24 Mar 16:32
    Jooosen skrev 2018-03-24 16:17:51 följande:

    Haha!! Ja slutar också 4. Köper varannan dag. Helt sjukt. Min sambo snusar kanske 2 i veckan. Ja okej... ja vill gärna sluta men känner att det typ är det enda ?roliga? i vardagen just nu...


    Men eller hur. Dessutom är de ju så gött så man vill ju inte sluta försen man verkligen fått ett plus känner jag hahhaaa.... men ändå sitter jag här med nikotinfri snus och håller tummarna.. kommer ju sååå börja igen om jag får mens.
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år