• LillaAw

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    LLW skrev 2018-05-08 19:36:19 följande:

    Åh vad roligt! Så glad för er skull! :) hoppas verkligen att det går nu på första försöket, det vore ju underbart!!


    Taaack! Känns helt overkligt och spännande att vi faktiskt är igång på riktigt. Nu hoppas man bara alla moment med ägg, äggplock och befruktning med ska gå bra. Så många moment där slumpen bestämmer! Man får försäkra släppa sitt kontrollbehov och bara hoppas kroppen gör det den ska:)
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-13 12:09:40 följande:

    Mens på gång. Samma krampaktiga smärta i magen innan mens. Tyngdkänsla i tappen. Var väntat men ännu en besvikelse. Spermaprov ska äntligen göras imorn och svar får vi 10 dar senare. Så förhoppningsvis får vi svar på blodprov samt spermaprovet innan nästa ägglossning. Då vet man kanske om det är nödvändigt att ens försöka pricka ägglossningen....


    Usch och fy vad segt när man känner samma vanligt känsla att mensen kommer. Så tröttsamt! Jag hejar på er och vi har ju följts år i snart ett år här. Jag har börjat blogga nu om vår ivf-resa så det känns lite terapeutiskt att skriva av sig. Tar sprutor och är så svullen i buken och äggstockarna redan efter 5 dagar.

    Om någon vill läsa så finns jag här nouw.com/nar2blir3

    Kram <3
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-13 22:25:35 följande:

    Ser att ni kör på Carl von linne kliniken. Den fick vi oxå rekommenderad om sambons prover ser bra ut. Skönt att det verkar vara kort väntetid där! Känns hoppfullt!


    Ja vi ringde direkt remissen var skickad och fick tid 4 veckor senare. Sen fick vi börja direkt med sprutorna dagen efter vi var på första besöket :) väldigt trevliga och bra bemötande! Tar bara 30 min med snabbtåget från Stockholm så inte så långt att ta sig. Min sambo jobbar också i Uppsala så jag känner till staden. Är nöjd än så länge..
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-14 21:20:33 följande:

    Lycka till imorn! Håller verkligen tummarna för dig !!


    Tack så mycket! Är verkligen nervös både för stt vara överstimulerad och att det inte är några ägg. Men snart vet jag :)
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-14 22:14:57 följande:

    Uppdatera gärna imorn om du pallar!


    Nu var det klart :) allt gick som förväntat. Har 10 ungefär lika stora äggblåsor vilket var bra. Troligtvis äggplock på måndag. Känns pirrigt!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-15 16:13:52 följande:

    Härligt! Spännande på

    Måndag : D


    Nu är äggplocket klart. Hade 16 äggblåsor och i dem fanns 16 ägg. Är lite groggy nu men det gick så bra. Äggledarspolningen var 100 gånger värre än den här operationen. Nu ska de bara befruktas med, så man vågar knappt ta ut någon lycka än. <3
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Jooosen skrev 2018-05-21 15:10:37 följande:

    Härligt!! När blir det insättning? Har läst bloggen. Starkt jobbat med sprutor o allt :) kram!


    Antingen på onsdag eller lördag beroende på hur det går med befruktningen :) helst på lördag för då har de utvecklats till blastocyster och de är större chans till graviditet om man får tillbaka det. Men blir få befruktade så vill man inte riskera att de inte klarar 5 dagar utanför kroppen och då sätter de in redan på onsdag..

    spännande! Imorgon får jag reda på hur de gått...

    :) kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Fröken Rabarber skrev 2018-05-21 19:18:40 följande:

    Grymt bra resultat! Hoppas ni har ert guldägg där. Låter lovande att spolningen var värre än äggplocket, lugnande inför framtiden. :)


    Ja! Man får ordentligt med morfin och lugnande så man är ganska dåsig. Min första äggledarspolning gick åt skogen och jag svimmade och läkaren var inte så bra. Använde sig av en gammal metod fick jag reda på sen där de blåser upp en ballong i livmodern som trycker rejält. Gjorde mitt andra försök till spolning på Sophiahemmet och då gick det utmärkt! :)
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw

    Av 16 ägg igår på äggplocket va det bara 3 som blev befruktade och klarade sig till idag. Imorgon ska jag få tillbaka ett om det finns kvar något. Är ledsen och orolig. Hade fått höga förväntningar av så många ägg. Min killes spermier va inte så pigga som förväntat så de fick göra icsi-injektion med alla äggen. Det är förmodligen det som varit problemet. Nu vet vi det iaf :/


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • LillaAw
    Fröken Rabarber skrev 2018-05-22 22:34:31 följande:

    Jag hejar på er! Ett steg i taget så går det förhoppningsvis bra! Lycka till med insättningen, är inte alla föräldrar som kan säga exakt när deras barn blev till. ;)


    Tack! :) Det är en avvägning av att försöka vara positiv och samtidigt inte våga hoppas för mycket med risk av att bli jättebesviken.

    Vi kan vara stolta som klarar detta vi som kämpar här! Klarar men detta i en relation så tror jag fanken man klarar allt! <3 kram
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år