• Anonym (Kaffedraken)

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    XAHHA92 skrev 2018-05-28 18:21:26 följande:

    Idag ringde RMC! På lördag börjar jag med mina sprutor och på tisdag i nästa vecka blir det vul och sedan insemination någon av dagarna efter där. Nu hoppas jag att sprutorna ger mig ett riktigt bra guldägg.


    Stort grattis, vet att ni har väntat länge! Vad härligt att ni hann nu innan sommarstängt :) håller alla tummar för er!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    LLW skrev 2018-05-31 07:41:04 följande:

    Dagen för hysteroskopin är då här. Sovit dåligt och drömt mardrömmar..

    Tog två tabletter cytotec som läkaren föreskrivit för 10 minuter sen och börjar nu känna rejäla kramper i magen. Fan. Klart jag är en av dom som får biverkningar direkt.

    Ser inte fram emot denna dag. Vill bara få den överstökad och bortglömd.


    Usch vad jobbigt! Be om ordentlig smärtlindring. Har fått dem tabletterna i mig en gång då jag tyvärr fick genomgå abort och det var inte roligt. Tycker de borde vara mer frikostiga med smärtstillande än alvedon+Ipren.

    Detta är ju såklart helt annat läge men de framkallar ju kramper i livmodern. Jag håller alla tummar för dig idag, det kommer säkert gå jättebra! :) va inte rädd att be om mer mot smärtan. Tycker inte man ska ha ont när hjälp finns. Kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)

    Jag vet inte hur nikotin påverkar äggen. Själv levde jag så försiktigt. Vågade inte träna under sprutorna eller efter för den delen för man va svullen och öm efter äggplocket. Dock fick jag min mens idag så mitt första ivf misslyckades. Känns otroligt tungt :/ men får gråta idag och sen gå vidare.

    Nytt försök i augusti och nu paus med hela bebisverkstaden fram tills dess. Ska dricka alkohol, ta en snus om jag vill och försöka att inte räkna dagar till äl/bim etc. Önskar mig mitt vanliga liv tillbaka typ.


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)

    Tack för stödet :) så skönt att kunna ventilera här då vi alla går genom samma sak och förstår ens känslor och inte kommer med onödiga kommentarer som "om du slutar tänka på det så går det nog" snark!

    Det är runt 50% chans att lyckas varje ivf men är beroende av ålder och kvalitet på embryo man får tillbaka och sådär. Tydligen större chans om man får en blastocyst som odlats i 5 dagar men vi fick en som odlats i två dagar och såg då fin ut.

    Bara att fortsätta! :) hoppas någon lyckas här i tråden snart!


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jooosen skrev 2018-06-11 16:16:53 följande:

    Samma här!! Vill bara ha augusti. Har typ glömt bort semester. Vill bara börja nuuuuuu


    Hur går det för er? Har ni pratat med någon klinik? Hoppas ni får en tid direkt efter sommaruppehållet!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jooosen skrev 2018-06-11 21:39:11 följande:

    Väntar på svar från vår gyn på mama Mia (han svarar på mail typ flera dagar senare o går inte o ringa) att han ska skicka remiss. Inte han tagit upp själv direkt. Han ska vara tillbaka på kontoret imorn så får se vad han svarar. Ja ja hoppas det går snabbt. Ringde till Uppsala o frågade om vårdgarantin osv men de skulle komma nån ny regel efter 31 aug annars kunde vi tagit direkt kontakt med dom verkade det som! Hur mår du? Känns det lite bättre nu någon vecka efter avslutat ivf? När tror du ni kommer köra erat andra? Det kanske ni inte orkar tänka på än iofs...


    Det är så rörigt med alla regler osv! Hur ska man kunna hålla reda på allt?? (och då är jag ändå sjuksköterska med inblick i hur vården ser ut) jag litar inte på vården för fem öre det är därför jag dubbelkollar allt som ett freak men upptäckte då att vår remiss hade kommit bort annars hade jag fått vänta i månader i onödan...

    vi mår båda okej nu men har semester så det beror nog på det. I augusti kör vi vårt andra försök :) Fram tills dess ska jag mest ta hand om mig själv och träna lite för det saknade jag under hela ivf och sprut-processen. Vågade inte träna med mina stora svullna äggstockar.

    Får hoppas det går nästa gång och acceptera att jag inte kan påverka något alls just nu.

    Segt med en så seg läkare på mama Mia! Det är väl bara att skicka en remiss för bövelen. Kram till er!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Jooosen skrev 2018-06-12 16:43:50 följande:

    Ny regel enligt gyn för KS Huddinge. Man måste spola äggledarna innaan ivf. Oavsett om d visar stop eller inte. Vår gyn nekade ju oss detta så könns bra att få göra d trots allt. Remissen ska han skicka idag. Han sa att vi skulle räkna med 3-6 månaders väntetid. Känns som åratal... han sa att de på gyn ska kalla mig för spolning. Borde man inte ringa o boka in sånt själv?...


    Vad bra att de skickar remissen! Jag googlade "Reproduktionsmedicin Karolinska Huddinge" och fick upp nummer med kontakt angående frågor om remiss. Ringde dem typ varje dag och frågade om min remiss kommit och den kom aldrig fram så den va "borta med posten". Sophiahemmet fick då skicka en ny och jag kontaktade dem. Allt kan typ gå fel om man låter vården styra. Sån kris som det är idag med personal etc som inte vet så bestämde jag mig för att ha egen koll. Tur det.

    Vi fick bekräftelse på remissen inom 2 veckor sen så det gick snabbt. Ett brev hem där de bad oss välja ivf-klinik från en lista med typ 5 kliniker i Stockholm. Vi valde då Uppsala för att få en tid inom vårdgarantin då du har rätt att få vård inom 90 dagar enligt lag.

    Lycka till!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-12 20:53:12 följande:

    Sista sprutan orgalutran och gonal f taget nu.. imorgon tar jag ovitrellen och sen äggplock på fredag... är jättenervös inför äggplock.. man läser både skräckupplevelser och andra som knappt kände nått alls... hoppas jag tillhör sista kategorin..

    Hoppas på att sambon kan leverera bra simmare till mina ägg och att vi får ett bra resultat. Det är verkligen mycket som händer nu och mycket att vänta på. Och det enda man kan göra är att hålla tummarna.

    Lycka till allihopa. Jag hoppas att vi alla får det efterlängtade plusset snart!!!!


    Åh vad spännande :) mitt äggplock gick jättebra. Hade läst skräckhistorier men hade en gullig sköterska som gav smärtlindring under hela plocket och de punkterade 16 äggblåsor och det tog typ 5 minuter. Men förstår att det kan kännas väldigt olika. Sköterskan sa att av 100 så är det kanske 4 som upplever extrem smärta och att de oftast är de som skriver om det sen.

    Bara slappna av så kommer det gå strålande. Håller tummarna för er! :) berätta hur det gick sen.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-15 12:08:54 följande:

    Mitt äggplock....

    Blev mottagna och visade till ett rum. Började redan då få panik och tårarna och ångesten kom.... sambon fick gå iväg å lämna prov medans jag blev ompysslad av en jättefin syster. Bytte om till skjortan och mössa.. Hon satte nål i armen och tog blodtryck....

    Sen skulle man kissa innan det var dags och läkaren kom förbi och berättade om vad som komma skulle. Dom var jättegulliga allihopa och hade ett fint bemötande.

    Väl inne på rummet så fick jag hoppa upp i gynstolen. Embryologen kom in och dubbelkollade födelsedstum så att vi var vi.

    Sambon satt vid mitt huvud och nu var det bara å andas.. fick första dosen morfin innan läkaren skulle ta bedövnings spruta i livmodern. Fick ingen reaktion alls på morfinet och sprutorna hon tog gjorde på riktigt så jääääääävla ont. Skrek å kramade sambons hand och försökte bara ta mig igenom det. Fick totalt 3 doser med morfinet men kände inte av det någon av gångerna. Själva äggplocket var en märklig känsla. Dom liksom sög ut blåsorna och det kändes som mensvärk gånger 1000, väldigt ilande ihållande känsla av ren å skär smärta. Berodde nog mkt på att jag inte gick igång på morfinet också...

    När hon tagit ur verktygen ur fiffi så rann det till rätt ordentligt och en stor pöl med blod kom på golvet, kändes väldigt obehagligt. Dom torkade rent mig och vi fick gå in på vårt rum igen.

    Fick frukost som jag inte orkade äta och 2 smärtstillande som jag tog direkt. Smärtan höll i sig och jag vilade en stund. Sen kom läkaren å berättade att dom hade fått ut 11 stycken ägg. Befruktning sker under dagen och planerad insättning är på månad. Om det är fler än 5 befruktade så ringer dom imorgon för att ändra insättningsdag till onsdag. Nu kan vi bara hålla tunmarna. Ligger nu nerbäddad i soffan resten av dagen. Idag räknas som dag 0, imorgon dag 1 och testdag på dag 18. Nedräkningen kan börja!


    Oj det låter ju helt traumatiskt. Vad sjukt att inte morfinet bet på dig alls! Jag blev helt snurrig och hög direkt när sköterskan sprutade in morfinet på ett par sekunder. Kände när han gjorde rent innan han stack med bedövningasprutorna men inte så mycket.

    Jag fick även en shot lugnande innan som jag drack och två alvedon.

    Hoppas det går bra nu med befruktningen! Vi fick ju göra icsi på alla ägg eftersom min sambo hade för lite spermier. Det är jobbiga dagar att vänta på besked. Jag Gick på nålar i väntan på att de skulle ringa dagen efter. Försök vila och unna dig lugn och ro. Jag hade ont i två dagar som stark mensvärk efter äggplocket och låg bara i soffan med en värmekudde på magen och käkade godis. Kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Anonym (Kaffedraken)
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-15 13:26:13 följande:

    Jag ska jobba imorgon aå jag hoppas att jag är bra då :) vi ska också göra icsi för sambons spermier är trötta!

    Ja det var inte någon trevlig upplevelse alls får jag säga. Ingen lugnande shot för min del , bara Alvedon å sen verklöst morfin..

    Tycker de e sån jäkla väntan hela tiden... vänta vänta å vänta... kommer ha fullt upp imorgon så det är ju positivt. Hoppas på många befruktade och ett 5 dagars tillbaka :)


    Massa jobbigt väntande hela tiden! Ja det hoppades jag med på men blev inte så. Jag fick ut 16 ägg och 3 klarade sig till dagen efter. Blev besviken och ingen blastocyst till frysen plus att det tyvärr inte lyckades :( men det är väldigt olika så jag hoppas du har bättre tur än vad jag hade!

    Vi får göra nytt försök i augusti.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år