• LillaLuna

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    V


    Hedblomster skrev 2018-11-09 12:10:10 följande:

    Tack alla <3 vi saknar vår katt massor :( aldrig sett sambon gråta så mycket.

    Men iaf. Nu har vi bestämt oss för privat ivf i Falun via en samarbetsläkare jag gillar. Älskar privat vård (förutom där vi gjort utredningen). Mailade Falun och frågade vad jag börjar om jag vill använda en samarbetsläkare. Fick svar dagen efter att jag kan börja boka en tid hos läkaren jag vill använda. Mailade då den läkaren som jag varit hos tidigare och vet är bra. Hon svarade efter en timme att det bara är att jag bokar tid och tar med journalkopior från utredningen, så kontaktar hon Falun sen och processen är igång. Hon sa också att om vi inte hittar någon tid i onlinebokningen som passar så kan vi höra av oss. Bara det faktum att hon har onlinebokning och kvällstider är ju helt underbart.

    Ringde dock stället där vi gjorde utredningen för att få ut journalen och de kan inte skicka den... Så jag måste åka till en annan stad en vardag mellan 8 och 16 för att hämta den... Bara att ta ledigt från jobbet och göra det. Nåväl, känns som att det kommer gå snabbt nu! Julen kommer ju emellan men tänk om vi kan börja i januari iaf!!! Är dessutom född i Falun så känns fint om vi kan tillverka ett barn där.


    Vad roligt att höra att ni är överens och får komma igång snart!! Även om det är tråkigt att något så sorgligt ska behövas för att fatta beslutet. Är ju inte långt till jul <3
  • LillaLuna

    Åh, förstår att du känner press om ni bara köper 1 behandling, samtidigt så ÄR det en oerhörd extra kostnad om det nu skulle gå på första försöket, eller andra för den delen. Har ni bestämt när ni ska boka tiden?

    Jag har iaf bestämt mig för att ringa idag och böna och be om en tid. Behöver ett definitivt slutdatum på den här mardrömmen, så jag kan få börja på nästa. Min bror blir pappa om bara någon vecka och idag markerade slutet på att jag skulle bli gravid innan hans sambo föder. Ni vet, trots de började försöka över ett halvår efter mig och min sambo.

    Jävla skitliv.

  • LillaLuna

    Har för övrigt raderat min app, kastat alla ÄL-test jag hade kvar och slängt kalendern vi köpte för att ha koll på alla datum relaterat till detta och en eventuell graviditet. Snart nytt år ändå.

    Haha, jag låter helt galen inser jag??

  • LillaLuna
    Hedblomster skrev 2018-11-15 12:50:37 följande:

    Vi har tid 23 november! Så en vecka imorgon, så spänd på att tiden ska gå nu. Vet inte vad som händer första besöket. Vi har ju gjort hela utredningen så om de inte hemskt gärna vill komplettera något så borde man ju prata ivf start direkt, speciellt eftersom det är privat och mer tidseffektivt än landstinget... Har hämtat ut våra journaler från utredningen som vi ska ta med. Tyvärr är det lite otydligt i journalen att min sambo tagit blodprov för att kolla hepatit och hiv som man ska göra innan ivf så får se om de vill göra om det. Mina provsvar var tydliga dock! Men hur som helst stänger kliniken 21 december så vi kommer inte hinna göra innan jul för min mens kommer nog för sent för att börja. Men i januari så... Vill verkligen lyckas på första försöket, det är ju så dyrt :(

    Förstår att du vill att nåt ska hända nu :( det är verkligen en mardröm.... Men hade du haft ett missfall? Det var väl ganska länge sen nu? Då borde ni väl kunna få nån hjälp...


    Åh, men 23 är ju snart! Vad spännande!! Men hepatit och HIV-proverna går väldigt fort har jag för mig? Vi fick svar på mindre än en vecka iaf! Så om det nu skulle behövas, så borde det inte skjuta upp det allt för mkt. Vilken cykeldag kommer du vara på då den 23? För visst startar man själva behandlingen på CD1?

    Ja, fick missfall i juli, så det är ju länge sedan nu, men behövde inte ens påpeka det när jag ringde utan de bokade mig direkt för ett första samtal. Fick en tid 7 januari, så är jättespännande att få komma någonstans!
  • LillaLuna

    Heej alla fina,

    Hur går det för er alla?

    Pratade med två kollegor idag och fick veta att båda fått missfall, och ena försökte över 2 år innan första, och jag blev nästan rörd där jag satt vid lunchen och de nästan pratade om varandra med att peppa mig. Hade ingen aning att de haft svårt, men det är ju verkligen så himla vanligt med att det är svårigheter på ett eller annat sätt!

  • LillaLuna
    Jooosen skrev 2018-12-06 10:01:14 följande:

    Skulle egentligen inte bli något frysförsök innan jul för att min slemhinna har varit så himla tunn denna cykel. Men var på vul i måndags o plötsligt har den växt till godkänd storlek!! Så insättning av ett femdagars sker på måndag. Så spännande, vågar dock inte hoppas ett skit. Testdag lär bli runt julafton. Kan bli den bästa julafton eller typ sämsta hehe.... kram på er alla!


    Åh, vad kul att ni hann med ett frysförsök innan året!! Hoppas, hoppas, hoppas att det tar sig och du får den bästa julklappen man kan få!
  • LillaLuna
    Långväntanefterdig skrev 2018-12-31 14:17:06 följande:

    Lilla Astrid vägde 1405 gram och var 43 cm lång <3


    Grattis till lilla miraklet! Hoppas ni får åka hem snart med henne och allt fortsätter så bra det kan <3
  • LillaLuna

    Vad skönt för er att få starta IVF (känner så med dig Jooosen att de första två inte lyckades)! Håller alla tummar och tår att ni lyckas allihopa! Har ju ändå blivit ganska många plus och bebisar från den här tråden menar jag...!

    Själv var jag på ett möte för eventuell IVF idag, kom hem med Letrozole och ännu ett (typ 6:e eller 7:e) ?försök lite till så ska ni nog se att det löser sig!?.

    ...

    Men det mest proaktiva som hänt på 19 månader nu, så jag tar det jag får...!

  • LillaLuna
    Hedblomster skrev 2019-01-08 11:45:20 följande:

    Känner igen det där med att försöka lite till... Därför vi betalar för privat ivf nu. Men ändå skönt att få letrozole iaf, det värsta är ju att inte få testa något nytt. Har du problem med ägglossning? Hoppas det funkar bra iaf!


    Jag är så nära att också bara betala. Få det överstökat liksom... Tycker du att det har varit smidigt? (Inte personligen, då jag minns att du tyckte det var jobbigt ekonomiskt i och med din sambo...)

    Plussade för 4:de gången i tisdags, men idag är testet stendött igen och jag störtblöder som vanligt. Så bevisligen inga problem med ägglossning, är faktiskt ganska säker på att jag fick dessa utskrivna som placebo, för att hålla mig lugn i några månader till. Så att IVF:en som jag efterfrågat i 8 månader nu skjuts på lite till....
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år