• Äldre 16 Jun 11:27
    235800 visningar
    2783 svar
    2783
    235800

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2018-06-16 10:37:01 följande:

    Hej tjejer!!

    Kliniken ringde precis!! Med hjärtat i halsgropen svarade jag. Antingen skulle dom säga att inga ägg är befruktade eller att fler än 5 har befruktats!

    Av mina 11 ägg så var det 7 som var mogna. Och av dessa 7 befruktades ALLA 7!!!!! Helt galet! Blir så himla glad! Så istället för återföring på måndag så blir det återföring på onsdag! Och jag får då tillbaka vår blastocyst! Ni fattar ju hur galet mycket man hoppas nu!


    Det är ju helt fantastiskt! :D bra jobbat av de små kämparna. Hoppas alla fortsätter så kanske ni till och med får några syskon till frysen också! ;) kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 21 Jun 14:26
    Jooosen skrev 2018-06-21 09:11:34 följande:

    Ska köpa e vitamin idag för har hört att de jan göra slemhinnan tjockare. Men ingen aning. Har ni hört nåt som kan va bra? Har fortf inte förstått hur tunn den va o de vägrar typ svara mig. Plus att min gyn föreslog bisolvon??? Det förtunnar ju snarare.... känns som dolda kameran det här!


    Jag var ju också orolig över min slemhinna. Men tänk på att det är först 5 dagar efter ägglossning som ägget ska fastna i den :) så den behöver inte vara fullt tjock till ägglossningen. Jag fick ickså råd att ta bisolvon från ivf kliniken innan insättning för att det göra sekretet i livmodertappen mer lättflytande.. men vet inte om det va på forskning bara i nuläge. Jag tog det iaf. Hoppas din slemhinna växer till sig. Kram!
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 27 Jun 21:22

    Pratade med min läkare idag på kliniken och ska nu påbörja ivf 2 med långt protokoll och nässpray om 3 veckor redan trots att kliniken har sommarstängt. Läkaren gav tom sitt mobilnummer om jag behövde fråga något under tiden jag tar sprayen som gör att jag hamnar i klimakteriet innan sprutstart. Så bra service och bemötande! Kan varmt rekommendera Carl von linnekliniken och läkare Jan där i Uppsala.

    Hoppas det ska gå bättre den här gången! :)


    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 27 Jun 22:45
    Jooosen skrev 2018-06-27 21:32:17 följande:

    Åh hoppas det går bra den här gången! Hur länge försätter man kroppen i klimakteriet? Varför får du köra långa protokollet plötsligt? ChAnserna kanske blir större då för din kropp iofs. Skönt att ni inte behöver vänta så länge :))


    Ja det känns bra att ha en plan trots att det blir långt protokoll som brukar innebära mer biverkningar etc. Läkaren ville nog bara prova en annan metod denna gången trots att jag fick många ägg med korta protokollet sist.

    Av sprayen hamnar man i klimakteriet så hela "äggproduktionen" slutar och stängs av och nollställs. Sen efter ett par veckor kickar man igång kroppen på nytt med sprutorna och kroppen börjar producera massa ägg (förhoppningsvis).

    Av sprayen får man huvudvärk ofta samt värmevallningar etc. Låter inte så kul! Men vad gör man inte för att få barn. Helt otroligt egentligen att man orkar. Det långa protokollet tar kanske 5-6 veckor så det tar lång tid.

    Min sambos spermier va ju få och slöa men det är ändå min kropp man laborerar med. Det finns olika sprutor och protokoll och de vet sällan exakt vilket som passar just ens kropp.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 27 Jun 22:48
    Långväntanefterdig skrev 2018-06-27 21:44:35 följande:

    Åh va härligt att det händer grejer!!!! Håller tummar och tår för er! Skönt att kunna starta ganska omgående.


    Ja verkligen skönt. Har haft två överdeppiga dagar med två gravidbesked hos nära vänner. Orkar inte umgås med gravida just nu ens. Att vara på G igen gav mig lite hopp tillbaka. Är glad att ni fått plus, det känns bra med bekräftelse på att ivf faktiskt fungerar! Kram och lycka till framöver nu :)
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 17 Jul 16:38
    XaHHa skrev 2018-07-17 11:35:39 följande:

    OBS, ägglossningstest!

    Är på bim-2 eller -3, tog ett äl test för hade inga graviditetstest kvar hemma! Detta är taget mitt på dagen, alltså inte morgonurin. Fick ju svaga streck i förra veckan på gravtest & sedan negativt igen.

    Är det någon som vet varför äl-testet nästan ger fullt utslag? Har ju hört det här att positivt äl-test kan vara tecken på en graviditet. Har aldrig varit med om så här starkt strax innan bim..

    Är det tecken på mens eller en graviditet? Fy fan för detta..


    Jag har fått sådär starkt några dagar innan min mens kom tyvärr. De mäter tydligen även andra hormoner i kroppen har jag för mig.. :/
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 25 Jul 21:22
    Jooosen skrev 2018-07-25 15:10:21 följande:

    Godkänd remiss kom i brevlådan! Nu ska vi välja bland 6-7 olika kliniker! Hur fan ska man kunna välja .....


    Åh vad bra! Det gick väl ändå ganska snabbt :) vi valde mellan CvL och Sophiahemmet som vi hört bra om.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 31 Aug 10:12
    Hedblomster skrev 2018-08-31 09:11:04 följande:

    Tror inte det stämmer riktigt. Carl von Linné i Uppsala har dock slutat med landstingsfinansierad ivf sen idag! Här står om regler för offentligt finansierad utredning OCH behandling i Uppsala: www.akademiska.se/for-patient-och-besokare/ditt-besok/undersokning/utredning-av-ofrivillig-barnloshet/


    Hej! Står det någonstans att de slutat med det på Carl von linne? Vi gör just våra landstingsfinansierade försök där. Är på andra landstingsfinansierade behandlingen där nu av 3. Känns dock som det är väldigt fullt där just nu för de är ganska hetsiga och stressade när vi varit där de senaste gångerna. De kanske har fullt just nu bara efter sommaren :)
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 31 Aug 13:18
    Hedblomster skrev 2018-08-31 13:02:41 följande:

    Vet inte om bilden syns men iaf så frågade jag Carl von Linné om landstingsfinansierat och de sa att deras avtal går ut 31/8 så efter det gör de endast privatbetalande.


    Ah okej jag såg bilden. Vad bra. Men tror man får göra klart sina tre försök om man redan har påbörjat dem när de hade avtal. Och de hade ju avtal när vi påbörjade våra tre försök där :) de kommer ringa mig snart då de ska ge besked på fortsatt sprutdos. Var där på ultraljud idag och då sa de inget.
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
  • Äldre 31 Aug 18:35
    LLW skrev 2018-08-31 17:06:40 följande:

    Hur går det? Har den dykt upp än? :/

    Jag bröt ihop på jobbet idag. Smärtan och alla jävla känslor bara knockade mig. Har varit väldigt ledsen på sistone men nu brast det helt. Fick ordentligt med kramar från kollegor som vet läget och sen gick jag hem tidigare.

    Känner att jag börjar tappa greppet lite. Är så sällan glad nu för tiden. Alltid på gränsen till att brista. Behöver prata med någon innan jag går ner mig totalt, det är inte långt kvar dit.. har lidit av depression i flera år tidigare och känner igen den här känslan, tomheten som bara greppar en och tar bort allt framtidshopp och all tillstymmelse till glädje. Orkar inte en gång till..

    usch nu blev det mörkt känner jag. Men det går inte göra mycket annat... jävla skit. Sen när ÄL närmar sig så kommer det där förrädiska hoppet krypandes igen. Fram och tillbaka, hela tiden..


    Jag vet hur det känns. Jag är nu sjukskriven efter att vårt andra ivf-försök totalt misslyckades. Fick ingen återföring då alla våra 7 embryon dog innan dess. Bröt ihop totalt och har varit väldigt nere i två veckors tid (mer än vanligt). Jag mådde dåligt redan innan dess men det var droppen som fick bägaren att rinna över :/ tyvärr. Det är en lång kamp som man kämpat med i snart två år. Och det känns som det aldrig tar slut. Egentligen inte konstigt att bryta ihop. Jag jobbar på bvc med så kan verkligen inte vara ett stöd till nyblivna föräldrar just nu. Hoppas du får pratar med någon som får dig att må bättre! <3
    Påbörjat IVF 2018 nouw.com/nar2blir3
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år