• LillaLuna

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2019-03-06 06:46:37 följande:

    Vill bara säga att det behöver inte ge avsmak! För oss va de tvärtom, vi blev starkare i ivf karusellen! Stort lycka till, håller tummarna för er!


    Åh, tack för peppen, och skönt att höra att hela upplevelsen stärkte er! Jag hoppas självklart vi ska bli starkare i detta, och sambon verkar väldigt ivrig att få börja med detta nu. En trevlig ombytelse från ett lätt suckande över att jag alltid blir så ledsen vid mens annars...

    Men är bara nyfiken... jag gör IVF genom en privat klinik och gör det typ privat fast ändå inte? Vi betalar 5000 kr för detta (plus medicinkostanden upp till frikort) för att slippa kön till reproduktionscentrum. Aldrig hört man kan göra så? Läkaren kallade det för ett mellanting mellan privat och landstingsfinanserat. Som i att de inte har landstingstaxa, men ändå erbjuder behandling till starkt rabatterat pris för de som uppfyller kraven. Skitbra i vilket fall; finns det liknande i andra delar av landet än Uppsala?
  • LillaLuna
    Hedblomster skrev 2019-03-08 20:16:36 följande:

    Fick ta bort min hund idag... Och min katt i november. Vill kräkas av tanken på att aldrig få träffa någon av dem igen. Vet att jag längtade efter barn en gång men minns inte hur det känns nu.


    Jag är så, så ledsen. Kan inte ens tänka mig att behöva gå igenom det med mitt i alltihopa...! All styrka.
  • LillaLuna

    Fick börja med sprutorna i lördags för IVF och... Jag är mest ledsen? Ledsen över att jag misslyckades på egen hand. Ledsen att det gått så lång tid och det inte finns några garantier. Samtidigt känner jag mig så otacksam och gnällig som tycker sprutorna är skitjobbiga att ta, som tycker det är jobbigt att behöva berätta på jobbet varför jag ska vara borta ganska mycket de närmaste två veckorna och förmodligen mer. Jobbar en timme från min klinik, så en kvarts UL innebär ca 3h borta från jobbet pga tågtiderna.... Känner jag bara gräver ner mig, och vad jag trodde skulle hjälpa bara ger ännu mer att tänka på och ha ångest över...

    Blir det bättre? Ja, om jag blir gravid och får behålla antar jag. Men det känns så oerhört långt borta.

  • LillaLuna
    LLW skrev 2019-03-11 08:24:19 följande:

    Har känt precis som du under mina två behandlingar. Misslyckad och ledsen för att det gått såhär långt. Sån jävla sorg för att jag var tvungen att hamna här. Varför kunde jag inte fått vara en av dom ?normala? människorna som blev gravida naturligt och aldrig behövde lära mig om ivf och allt vad det innebär?

    Försökt mota bort de tankarna med att vara jävligt tacksam för den hjälp vi får här i Sverige. Det är inte många andra länder där de hjälper till lika mycket som här. Så ska jag nu vara barnlös är det ju ett bra land att vara det i typ.

    Men det är just det där med att inte veta om man gör allt och tar alla sprutor förgäves som är tuffast. Att aldrig veta vad man kommer få för utgång. Men när allt kommer omkring så kommer vi ju fortsätta tills vi når målet. Hur jävla vidriga sprutorna och äggplock och allt runt om än är, så tar vi oss igenom det för att priset är så mycket större än smärtan på vägen dit. Jag tänker vara en av dom som lyckas. Så är det bara.

    Hoppas att du finner lite styrka och kan släppa en del av sorgen, den är så tung att bära på <3


    LLW skrev 2019-03-11 16:24:14 följande:

    Fick nyss veta att min bästa vän är gravid igen. Så nu är mina tre allra bästa vänner gravida samt att mannens bästa vän ska ha barn. Orkar för i helvete inte. Känner mig omringad. Så jävla trött på alla gravidbesked, känns som ett slag i ansiktet varje gång. Har försökt distansera mig till hela barnlösheten på sistone men det går ju inte när det ploppar upp nya graviditeter hela tiden... så jävla less.


    Ja, sorgen är fan så jäkla tung? Du sätter verkligen ord på mina känslor. Misslyckande och sorg utan någon garanti. Fy fan...

    Usch och blä för ovälkomna graviditetsbesked!! Har fortfarande inte träffat min sambos bästa vän och hans gravida flickvän då jag är så missunnsam till deras lycka. När de blir föräldrar så har de knappt ens känt till varandra i 1,5 år. Men visst, kul för dem osv osv

    Det är okej att inte vara glad! Det är okej att inte heller vilja träffa dem!
  • LillaLuna
    Jooosen skrev 2019-03-11 21:12:53 följande:

    Det jävliga är att vi vet inte hur det kommer sluta. Men iofs hade nån slängt i ansiktet på mig att ja inte kommer kunna få barn nånsin hade ja kanske inte velat veta det heller. Hoppet hoppet hoppet. Jag går runt o försöker lura mig själv att ja faktiskt inte behöver barn för att vara lycklig. Men så fel det är. Det är våran dröm! En dröm som kommer följa oss resten av livet vad som än händer. Jag vill inte göra eventuell partner barnlös, kanske pga MIG. Är det någon som har pratat med kurator eller liknande? Jag sprängs snart i tusen bitar. Jag tänker på er alla dagligen <3


    Jag har pratat med en kurator om min barnlöshet och min då stora kris i somras. Det var efter mitt missfall och mitt nekande till IVF som inträffade inom loppet av 3 veckor som utlöste den största sorg och kris jag varit med om. Jag tyckte det hjälpte! Hon lyssnade, men satte också ord på och frågade de svåra frågorna och tvingade mig fundera och reflektera (typ vad händer om det faktiskt aldrig funkar?).

    Rekommenderar dig att ta kontakt med någon! Är av åsikten att ALLA borde prata med någon professionell någon gång i sitt liv; det ger mer än vad man (jag!) tror!
  • LillaLuna
    LLW skrev 2019-03-12 19:56:53 följande:

    Japp, två av dessa vänner hade inte ens varit tillsammans med sina killar i ett halvår när de blev med barn. Och den ena väntar nu sitt andra, ett knappt år efter att de fick sitt första. Hur fan kan vissa människor bli gravida så jävla lätt medan vi andra försöker och försöker utan att det ens hittats några fel på oss? Det är så jävla irriterande och sjukt. Hur går det med sprutorna? Har du börjat med stoppsprutan än?


    Hur är det rättvist? Jag förstår inte... Och jag kan inte släppa tanken på att något är fel egentligen, men de har bara inte hittat det än :/

    Sprutorna går... okej? Jag tycker det gör lite ont och är obehagligt, särskilt första i lördags! Fy satan vad den sved!! Så ser inte fram emot imorgon då jag börjar med stoppsprutan med. Men man kanske vänjer sig? Hur som helst så är vi fan riktiga hjältar som fixar detta! Hur många andra tar frivilligt typ 20 sprutor i två veckor??

    Har kroppen kommit igång igen efter förra insättningen? Eller väntar du fortfarande på mens/besked?
  • LillaLuna
    LLW skrev 2019-03-12 20:46:15 följande:

    Ja fy det är så jobbigt :( både mentalt och fysiskt. Om du tycker sprutorna gör ont kan jag varmt rekommendera bedövningsplåster man köper på apoteket. Känns ingenting med dom! Stoppsprutan tycker jag var värre än menopur/gonal så då var plåstren guld.

    Japp det är igång igen! Denna cykel efter ruvartiden blev ett par dagar längre än vanlig men nu kommer ÄNTLIGEN mensen på torsdag. Sen är det bara vänta in ägglossningen. Som det ser ut nu verkar det dock som att jag måste göra återföringen själv.. mannen är bortrest på kurs just den veckan :/ det är ju inte idealt men jag tänker verkligen inte vänta så det är bara köra!


    Tack för tipset om bedövningsplåster! För fy, stoppsprutan var värre :/ ska definitivt köpa idag efter jobbet!

    Nej, vad tråkigt! Men förstår dig verkligen: jag hade också kört på ändå själv. Och när det inte är första återföringen så kanske det känns mer okej eftersom man vet vad som väntar?
  • LillaLuna
    LLW skrev 2019-03-15 19:38:53 följande:

    Jag är så jävla ledsen just nu. Misslyckande nr 27 är ett faktum och jag känner mig så jävla värdelös och missbildad. Varför kan jag inte bli gravid? Varför måste vi plågas månad efter månad medan alla andra blir gravida utan att ens försöka? Jag orkar inte mer. Jag önskar att vi aldrig börjat försöka skaffa barn. Jag önskar att jag aldrig behövt veta hur ont det gör att vara ofrivilligt barnlös år efter år. Jag hatar min kropp och har börjat ta ut det på den genom att slå mig i magen så hårt jag kan om och om igen. Sjukt beteende jag vet men jag är så arg och så besviken och vill bara att den fysiska smärtan ska dölja den psykiska. Min man är bortrest och jag är själv med alla dom här vidriga känslorna. Allt känns så jävla hopplöst. Jag önskar så mycket att jag bara kunde sluta vilja ha barn. Hellre frivilligt barnlös än att stå ut med det här helvetet varje minut varje dag.


    Jag önskar verkligen att det fanns något jag kunde säga som skulle hjälpa. Men jag vet ju att för mig finns det ingenting som någonsin har tröstat mig (utom det där sista hoppet som vägrar dö - vilket ändå är tur kanske?). Tvärtom, alla som kommer med råd eller ännu värre, tips! Får mig att vilja vrida nacken av dem. Det låter så jäkla hemskt, men så är det för mig. Så det enda jag gör är att säga att du inte är ensam. Jag känner mig ensammast i världen med dessa vidriga tankar; men vi är inte ensamma. Det är kanske ingen tröst, men... Det är det bästa jag kan erbjuda i detta jävla elände. Styrka <3
  • LillaLuna
    Hedblomster skrev 2019-03-18 13:48:02 följande:

    Idag fick jag glad gubbe på ägglossningstestet och vi har bokat in FET på söndag! Hoppas verkligen att det funkar den här gången. Det är så dyrt...


    Jag håller alla tummar och tår!! Jag har ET prel på fredag eller måndag beroende på hur länge de kan odlas. Hade ju varit väldigt trevligt med en 2019-bebis..........
  • LillaLuna
    Hedblomster skrev 2019-03-19 09:31:26 följande:

    Åååh då kommer vi ligga nära varandra i tiden, hoppas att vi båda lyckas nu! Hur har ivfen gått för dig hittills, har det känts bra?


    Ja, hoppas verkligen!!

    Det har gått både och helt ärligt; sprutorna gick överlag ganska bra - gjorde ont de första dagarna, men vande mig sen + lite bedövningssalva. Men äggplocket igår var nog bland det värsta jag varit med om - det gjorde så ont på slutet att jag grät. Nu, 24h senare har äntligen det värsta lagt sig,men är hemma från jobbet idag med... Fick dock 23 (!!!) ägg, så jag väntar otåligt på att de ska ringa och berätta hur det gick sen.

    Hur känns det för dig nu? Hur många har du kvar i frysen?
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år