• Detdu

    Gravid?!

    Fuck. Min flickvän har haft ?mens? i några dagar, men det är inte som mens utan som små blödningar, imorse fick hon en kraftig blödning och trodde att nu var det mens men det försvann senare under dagen. Inge mensvärk heller, hon spyr upp maten hon äter. Hon upplever sina bröst som större, inbillning kanske. Hon käkar p-piller dagligen men hon tror sig kan ha missat en för nån vecka sedan.. hon hoppar alltid över mensen, hon tar inga sockerpiller, är det därför hon får sånnahär blödningar? Hon tog ett test igår med RFSU?s graviditetstest och hon visste inte om hon gjorde rätt men resultatet var negativt. Testet var svårt att förstå, kan man kolla upp sådant här på sjukhuset? Inbillar vi oss? Vill verkligen INTE ha barn!! Inte min flickvän heller tackochlov.

  • Svar på tråden Gravid?!
  • EpicNurse

    Det är för tidigt att få symtom och positivt test om det skulle vara så att hon blev gravid pga det missade pillret för en vecka sedan. Tror snarare att hon kanske har eller kommer att få ägglossning för att hon missade pillret. Då kan man få dessa symtomen. Så skydda er extra.

    Ingen anledning att tro att hon är gravid om testet är negativt!


    ~ Sjuksköterska inom gynekologi och kvinnosjukvård ~
  • Julllia

    Men lugna ner dig haha, för det första är det för tidigt att veta om man blev gravid för en vecka sedan, om hon hoppar över mensen hela tiden bör hon vara skyddad en vecka efter missat piller. Man kan få mellanblödningar, det är väldigt vanligt om man hoppar över mensen. Ni verkar väldigt, väldigt unga dock, har inte ungdomsmottagningen informerat henne om detta redan?

Svar på tråden Gravid?!