• Elderberry

    Musik med "abstrakt" poetisk sångtext? (ex. of monsters and men)

    Jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig, men jag är på jakt efter grupper/sångare där sångtexterna är lite mer "abstrakta", alltså inte t.ex. "I love this person and I can't stop thinking about them". Jag tänker musik som ex. Of Monsters And Men.

    Supertacksam för tips! Har klickat runt på youtube och tycker det är svårt att hitta något som ger samma känsla av att man verkligen drunknar i sångerna utan att ledas i någon specifik riktning. Just nu går jag bara och väntar på att OMAM ska komma ut med ett nytt album.

  • Svar på tråden Musik med "abstrakt" poetisk sångtext? (ex. of monsters and men)
  • Gyy77

    Det första jag kom att tänka på var the Smiths. Gamla godingar rostar aldrig. Men det kanske inte alls är din stil.

  • Elderberry
    Gyy77 skrev 2018-01-20 21:49:51 följande:
    Det första jag kom att tänka på var the Smiths. Gamla godingar rostar aldrig. smile1.gif Men det kanske inte alls är din stil.
    Kanske inte, har lyssnat på två låtar och ska lyssna lite mer på några till. Ibland krävs det bara lite mer lyssnande för att jag ska komma in i musiken :)

    Tack för tipset!
  • BuoBä

    Björk?

    Peter Gabriel och Sting är andra gamla godingar som kanske kunde passa på beskrivningen. I alla fall vissa låtar. En del av David Bowie också.

  • Spagettimonstret

    The Ark, speciellt första albumet We are the Ark. Höll på att bli tokig med att försöka lista ut vad deras texter betyder egentligen när jag var i tonåren.

    Uriah Heep, rekommenderar deras album från tidigt 70-tal Magician's Birthday och Demons and Wizards.

    Coldplay, tänker främst på albumet Viva la Vida or Death and All His Friends.

Svar på tråden Musik med "abstrakt" poetisk sångtext? (ex. of monsters and men)