• Anonym (TS)

    Ni som lever/levt med "psykopat" eller "narcissist", när märkte ni?

    Många här på forumet verkar ha erfarenhet av partners med narcissistiska eller psykopatiska drag, kanske t o m har barn ihop, därför kastar jag ut några undringar.

    De sägs ju att dessa N/P människor är ytligt charmiga, egoistiska, har ett ytligt känsloliv, är manipulerande, ser andra människor som objekt, och eftersom de varken känner skuld eller skam så kan de ju aldrig göra något fel osv. Så...

    Hur och när började du märka hens störning, så här med facit i hand? Tidiga tecken? Blev hen som förbytt från en dag till en annan? När i så fall.

    Hade hen vänner, var hen svartsjuk, missunnsam, hur var hens känsloliv, hur pratade hen om sina ex, hade hen några intressen? Var hen väldigt intresserad av sex?

    Har själv haft en kortare relation med en person som jag misstänker har drag av Narcissism, och hoppas aldrig mer behöva uppleva det igen.

  • Svar på tråden Ni som lever/levt med "psykopat" eller "narcissist", när märkte ni?
  • Anonym (TS)

    Tack för att ni delar med era av era erfarenheter! Det är ju svårt att fatta hur störda de är, och att det inte går att resonera med dem. Man blir galen, och försöker resonera logiskt, men nej. Lönlöst. De vänder på allt.

    Känner igen det där med att avsaknad av djup, det är som att de är helt tomma inombords. Därför de behöver livnära sig på andra, som vampyrer...

    Och sexet... jo det var heybaberiba och väldigt nice, men det var alltid på hans villkor när jag tänker efter. När han ville. Mina behov sket väl han i.

    Han var otroligt manipulerande, ljög om stort och smått med humor som vapen, men det fattade jag vidden av först när det var över. Dock kan jag säga såhär med facit i hand att jag ALLTID ska lita på min magkänsla att något inte stämmer!!!

    Det var ingen dramatik i vårt avsked, han blev sur och anklagande när jag ville avsluta, men han ställde inga frågor utan fortsatte höra av sig som om ingenting hade hänt. Han hör fortfarande av sig med jämna mellanrum trots att det var ett år sedan jag tröttnade, meningslösa små "hej läget" trots att jag antingen inte svarar eller svarar kort att jag inte är intresserad längre.
    Rastlös och spänningssökande var han också, så jag var nog bara en i mängden för honom. 

    Hur har det gått för er med dejting och relationer efter erfarenheten med N/P?

    Är ni fler som har erfarenheter så berätta gärna vilka tidiga tecken ni reagerade på hos just er partner.

  • Anonym (TS)
    AndreaBD skrev 2018-01-31 17:25:26 följande:

    Hade en distansrelation i några månader. Jag märkte att det han sa skilde sig ganska mycket från det han gjorde. Och att emotioner/empati ibland verkade överdrivna, och i mindre viktiga situationer saknades dem ibland helt. Om han råkade vara empatilös och någon märkte det, brukade han säga att han bara skojade. Det var så mycket "fejk" som inte verkade äkta.

    Han verkade alltid göra saker som gör andra oroliga, farliga saker eller låtsades vara sjuk eller skadad. Saker som är jobbiga för andra.

    Jag läste på om narcissister och märkte att det stämde exakt. När jag gjorde slut, försökte han på alla sätt att manipulera mig, men jag avslutade kontakten ändå ganska snabbt.


    Samma här, distansrelation, så vi sågs bara några ggr. Men det räckte.
  • Anonym (TS)

    Det där med att de vill snärja sin partner genom att snabbt flytta ihop, kanske t o m gifta sig för att efter det släppa fram sitt "riktiga jag", ja det kan jag fatta.
    I deras värld har de ju då kommit i mål, partnern är fast och de har någon som knappast kommer lämna dem (maximal uppmärksamhet), de kan manipulera fritt, vara otrogna, ljuga, leva sitt mörkerliv precis som de vill.

    Men varför i hela friden vill de skaffa barn? Då försvinner ju fokuset från dem själva?? Känns inte som narcicssism och familjeliv borde vara någon högvinst för narcissisten själv.

    Tack för era berättelser, och skönt att höra att ni brytit er loss!!!

  • Anonym (TS)
    Anonym (Finally Free) skrev 2018-02-04 14:05:06 följande:
    Varför de vill skaffa barn är ju i första hand för att binda partnern till sig ännu hårdare. Även om N/P inte har ett normalt känslomässigt liv själv, så förstår de ju hur vanliga människor tänker. Och många/de flesta vanliga människor, väljer ju oftast att kämpa hårdare för en relation om man har barn ihop. Att det blir svårare känslomässigt att bryta upp, för man önskar att barnen ska slippa bli skilsmässobarn. Det är perfekt för narcissisten/psykopaten.

    Narcissister kan också ha en idé om att de kan bli beundrade/dyrkade av sina barn. I verkligheten tror jag det blir mkt avundsjuka hos narcissisten, då barnet ju kräver mkt uppmärksamhet och tid ifrån partnern. Barn som växer upp med narcissister/psykopater, får ofta stora känslomässiga skador som behöver bearbetas i vuxen ålder.
    Fy fan. Finns ju inga gränser hur störda de är...
  • Anonym (TS)

    TS här. Läser alla inlägg även om jag inte är här regelbundet, eller svarar. Alla berättelser är lika viktiga!

    Tänker att alla de här störda männen dejtar och fungerar enligt samma mönster i relationer och det är så otroligt obehagligt.

    Det är lätt att genomskåda när man varit med om en P själv, obegripligt för de som inte råkat ut för någon.

    De är otroligt enkelspåriga när man väl förstår hur ?psykopater? funkar. Charma och spegla på alla sätt och vis i början så personen fastnar, sen kroka fast ordentligt genom att kanske flytta ihop, skaffa barn eller gifta sig. Allt hår snabbt. Sen börjar skiten. De är inte kloka någonstans och någon kärlek finns inte, ingen omtanke om någon annan över huvud taget.

    (Skriver ?psykopater? så vi förhoppningsvis ska slippa diskussion vem som är psykopat eller inte och hur man ev diagnosticerar. Inte det tråden handlar om)

  • Anonym (TS)
    Anonym (Been there) skrev 2018-07-09 22:26:59 följande:

    Jag levde med en man med väldigt narcissistiska drag i fem år. Vi träffades när jag var 19 och han 26. Jag märkte det ganska direkt, men han var otroligt bra på att manipulera så till slut visste jag knappt vad som var upp och vad som var ner. Jag litade mer på honom än på mitt eget omdöme då han krossade den lilla tro jag hade på migsjälv, även fast det var helt uppenbart att det han sa inte stämde.

    Ingenting var hans fel. Han försökte alltid få mig att känna skuld. När jag tex kom på honom med att skicka ragg-sms till tjejer han träffat ute på krogen och till och med pratade med en av dem (som inte hade en aning om att han hade tjej) blev han otroligt arg och kränkt och menade att jag borde skämmas som fått honom att se dum ut framför henne. Skulle kunna skriva en hel bok om sånna helknepiga incidenter under vårt förhållande som han alltid ursäktade med att HAN var för snäll, att HAN blivit orättvist behandlad osv.

    Han hade inga nära vänner i den bemärkelsen utan ena dagen umgicks han med ett umgänge och nästa dag var de inte vatten värda och då gick han över till nästa. Han dök alltid upp som gubben i lådan på fester och hos bekanta. Alla älskade honom, till och med jagsjälv måste säga att han är den roligaste person jag någonsin träffat, när han la den sidan till. Alla som bara känner honom ytligt beskriver honom som otroligt snäll och omtänksam. Kan sammanfatta det som att leva i en mardröm, jag kände hela tiden att något är helt fel men blev tyvärr bara sämre och sämre på att sätta fingret på vad det var och tillslut hade jag vant mig vid att leva så, det blir vardag det också. Vi fick 2 barn ihop, men barnen har ingen kontakt med honom idag utan bor på heltid hos mig.

    Ursäkta att det blev en hel roman.


    Det låter verkligen som en mardröm. Skönt att den är över, även om bagaget säkert är tungt.

    Gick det bra att avsluta relationen, släppte han taget utan problem?
  • Anonym (TS)
    Anonym (Emilia) skrev 2018-07-09 22:39:51 följande:

    Jag märkte direkt från start att något var fel. Jag störde mig på ytligheten, avsaknaden av djup och den bristande empatin som han själv var helt blind för. Men jag valde att försöka mig på en relation med honom ändå. Intalade mig att det berodde på omognad, att han var svår att komma nära, etc.

    Han hade väldigt många vänner, men ingen som han hade någon djup kontakt med. När vi umgicks med sina vänner handlade det alltid om att han skulle stå i rampljuset och spela Allan. Det var aldrig några djupa, ärliga samtal oavsett situation. Han var väldigt hal och manipulativ, helt känslokall i alla lägen. Och ja, sexet var en stor del av vår relation. Det var mycket och det var ofta väldigt bra. Men det var först när det tagit slut mellan oss som jag insåg att även det var helt utan känslor, utan närhet eller intimitet. Det handlade bara om att tillfredsställa fysiska behov.


    Så är min erfarenhet av den korta fling jag hade också.

    Ytlig, inget djup över huvud taget fanns det, små pikar i skämten, gränslös, lättkränkt, bara intresserad av sex, ljög om allt, speglade allt jag sa, märkte att han t o m använde mina ord när vi skrev till varandra.

    Gick inte att diskutera med honom alls.

    Gör slut då var allt han sa. Vilket jag gjorde ganska snabbt. Men det sket väl han i och fortsatte höra av sig som om ingenting hänt.

    Det var som att han hela tiden hånskrattade åt mig.
  • Anonym (TS)

    Förstår det. Måste vara himla skönt att han gav upp!!!

    Skönt att du är fri nu!

  • Anonym (TS)

    Anonym (dra, bara dra): <3

    Tack för dina kloka ord.

    Hoppas ni alla som är i klorna på en narcissist lyckas ta er loss och bli fria!!!

Svar på tråden Ni som lever/levt med "psykopat" eller "narcissist", när märkte ni?