• Anonym (Svea)
    Äldre 7 Feb 08:10
    13624 visningar
    44 svar
    44
    13624

    Borde jag betala hyra??

    Femhenist skrev 2018-02-07 07:47:36 följande:

    Vad du definitivt skall göra är att lyfta frågan med honom omedelbart. Han kanske inte anser att det ekonomiska är ett problem över huvud taget. Och kanske tänker han att du har alternativet att bo gratis hos dina föräldrar medan du studerar, och att det verkar huvudlöst att kräva av dig (som han tänker sig en framtid med ) att du ska ta lån för att betala en hyra som han med lätthet kan betala med sin lön. Normalt har inte vuxna sammanboende människor var sin separat ekonomi, utan man betalar till det gemensamma lite som det faller sig av slumpen eller efter förmåga, och ditt eventuella lån blir då bara en framtida gemensam börda.

    ...men även om han kanske inte önskar ditt ekonomiska stöd, så kanske han misstänker att du tar det för givet att du ska kunna bo hos honom utan att bidra. Kan du inte bidra med pengar så är det dock inte orimligt att du visar din goda vilja på annat vis. I dina kläder så skulle jag tagit ett större ansvar för tråkiga hushållsgöromål, och då i första hand för de saker som han tycker är tråkigast.


    Gemensam ekonomi är inte det "normala". Normalt är att varje par gör som de vill. En del har helt separat ekonomi, en del helt gemensam och en del någon blandvariant.
Svar på tråden Borde jag betala hyra??