• Äldre 7 Feb 08:28
    13654 visningar
    44 svar
    +1
    44
    13654

    Borde jag betala hyra??

    Anonym (Fattig student) skrev 2018-02-07 08:23:34 följande:
    Jag städar, handlar, lagar mat hjälper med dotterns läxor och såna grejer rätt ofta. Jag lånar hans bankkort eller så ger han mig kontanter om vi behöver handla. Jag studerar mestadels på distans så är hemma själv hos honom hela dagarna och har mycket tid så jag känner ingen press eller stress över det.

    Stressen kommer från mamma enbart. Hon gillar honom och hans dotter men hon säger att han är för snäll och tar hand om mig och jag kommer aldrig lära mig att ta eget ansvar då jag är ihop med en "vuxen" (han är 10 år äldre) som har allt färdigt och betalar för allt. Hon tycker att jag skall ha en egen lägenhet egen ekonomi och stå på egna ben inte bara flytta hemifrån in till något som redan är färdigt. Jag tror att även om hon säger att hon gillar både honom och dottern så gillar hon inte att han är så mycket äldre och att jag skall träffa någon att starta en egen familj med och att jag är omogen och blivit curlad för mycket hemma och nu blir curlad av min pojkvän.
    Hon har en poäng i att det kan vara nyttigt att bo själv och ansvara själv för ekonomi, boende mm en period i livet. Nu flyttar du från ett hem där någon annan styr, dina föräldrar, till ett annat hem som i grunden tillhör och finansieras av din sambo.

    Försåelsen för vad som krävs avseende inkomster, utgifter, planering, skötsel ökar drastisk efter ett år som ansvarig för sitt eget hem.


  • Äldre 7 Feb 09:26
    #10
    +1
    Anonym (Fattig student) skrev 2018-02-07 09:05:58 följande:
    Nu lät du precis som min mamma:) Men jag vill ju ändå leva med honom hos honom. Varför måste jag då bo själv och skaffa egen lägenhet först? Jag kommer ju inte vara i den lägenheten ändå... utan den kommer ju bara stå där tom. Jag vill ju inte bryta upp med honom eller träffa honom mindre än jag gör heller? Jag vet andra par där bägge har flyttat hemifrån direkt ihop gemensamt utan att bo själva innan.
    Du väljer själv och jag tänker inte upprepa min argumenation. 

    Se bara till att du klara dig själv, ekonomisk och praktiskt, om relationen tar slut.


Svar på tråden Borde jag betala hyra??