• Anonym (Datan­örd)
    Äldre 9 Feb 14:42
    2412 visningar
    10 svar
    +2
    10
    2412

    Du med alla dessa trådar!!!

    Det är ett spamrobot som lägger upp dom trådarna. Sådana robotar arbetar konstant med att göra inlägg i olika forum och skickar mail. Syftet är enbart att vi skall klicka vidare för att få ett virus eller liknande.

    Det är ingen ide ni klagar på de som lägger upp dom. De sitter med största sannolikheten i ett land med billiga utvecklare som Georgien, Uzbekistan eller USA.

    Problemet är att Familjeliv har dålig säkerhet och verifiering av de som lägger upp inlägg. Med lite bättre skydd skulle dessa antingen automatraderas eller inte ens kunna läggas upp. FL är snåla eller okunniga.

  • Anonym (Datan­örd)
    Äldre 12 Feb 09:18
    #9
    +1
    Anonym (Greta) skrev 2018-02-09 19:16:30 följande:

    Vad menar ni? Vem som helst får väl skapa trådar? Vad menas med "spam"?


    Spam innebär att man skickar ut miljoner mail eller startar upp miljoner trådar i olika forum. De flesta innehåller nån länk som innebär virus eller försök till att få loss kontouppgifter.

    Det går inte att stoppa källan till detta men de som har mailsystemet eller forumplattformen kan hindra dom att de läggs in. Varje dag stoppas och slängs miljontals mail utan att vi märker det, de fastnar i olika spamfilter innan de ens når vår mailkorg.

    Familjeliv har ett stort problem med detta och det är lätt för dom att fixa. Antingen får de se över sin användare och lösenordspolicy så det blir svårare att skapa nya användare automatiskt. Eller så får de automatiskt granska inlägg.

    Ett enkelt sätt är att om nån lägger mer än två exakt lika inlägg så blockas användaren. Eller så kan man kolla på vissa ord, speciellt dåligt översatta sådan.
Svar på tråden Du med alla dessa trådar!!!