• Äldre 10 Feb 21:00
    179998 visningar
    2297 svar
    2297
    179998

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hej! Här är en till! Jag är 30 och min sambo 35 och vi försöker med första. Hade ett missfall nov 2016 och har sedan inte kunnat försöka igen på grund av operation av en cysta och operation av cellförändringar. Men nu är vi igång igen. Har BIM 19/2 och är på första försöket efter det långa uppehållet. Håller tummarna för längtan är så enormt stor!

  • Äldre 10 Feb 21:54
    #5
    Jagerika skrev 2018-02-10 21:37:03 följande:

    Hej Anna29! Du får gärna vara med och dela din historia! :) hoppas vi brudar kan stötta varandra och peppa tills vi får det där efterlängtade plusset! :)

    Hur vet man att man fått en cysta? Sånt är jag orolig över, har ju bara försökt sen december men allt kan ju hända!


    Min upptäcktes när jag var och kollade upp mig efter missfallet. Då hittade dom en 15x10 cm stor dermoidcysta som växt fast i min ena äggstock så äggstocken och äggledaren fick tas bort. Å det sjuka är att jag inte kände av den alls trots att den var gigantisk. Men jag hade tur i oturen att jag fick mitt missfall och att dom upptäckte den i och med det då jag inte kunnat gå en hel graviditet med den då den var så stor.

    Men den var helt ofarlig och troligtvis medfödd.

    Men oroa dig inte för cystor, även om man läser mkt om cystor så är den nog inte så vanligt. Min kropp kom igång direkt efter cystan, fick mens samma dag som jag kom hem och var sjukskriven 1 månad sedan var allt som vanligt igen ????
  • Äldre 10 Feb 22:08
    #6

    Det här med missfall är såklart inte någon rolig upplevelse även om jag hade ett väldigt odramatiskt missfall om man jämför med skräckhistorier man läst om. Men man får ju sätta missfallsrisken gentemot de man längtar efter, å då är det ändå värt att försöka/fortsätta försöka.

  • Äldre 11 Feb 12:11
    #19
    Jagerika skrev 2018-02-11 11:55:27 följande:

    Jag försöker inte tänkte på missfall men det är svårt då flera kvinnor i min familj fått flera stycken. Min moster fick två missfall innan mina två kusiner kom till världen och min ena kusin på pappas sida fick 3 missfall innan hennes två barn så det är missfall på både mammas och pappas sida, men det kanske inte har nått med gener att göra?


    Ja du det genetiska har jag ingen aning om faktiskt. Dock vet jag att det är väldigt vanligt med iaf ett missfall, mycket vanligare än man tror. När jag hade haft mitt missfall så var det många fler kvinnor i min omgivning som hade haft missfall än som inte hade haft det. I min familj så är det bara min ena syster som haft ett, min andra syster har inte haft något och mamma vet jag inte.

    Men försök att inte tänka så mycket på missfall i förskott, du kan ju vara en av dom som aldrig får något liksom.
  • Äldre 3 Mar 18:28
    Ek90 skrev 2018-03-03 17:23:48 följande:

    Nu har jag kört med ÄL-test sen mensens sista dag bara för att verkligen få nån koll på när jag har ÄL. Men har fortfarande inte fått något positivt test :( Fy så trist! Hade lite ÄL-känningar för några dagar sen och ÄL-flytningar, tänkte att nu måste det bli positivt. Men näpp! Kanske inte har nån denna månaden... typiskt! Känns bortkastat med alla test jag slösat. Och oroligt då det verkar krångla.

    Behövde bara skriva av mig lite


    Du kan ha ägglossning trots att det inte visar på ägglossningstesten! 
    Jag var till gynekologen i höstas, då visade mitt test negativt men min gynekolog konstaterade att jag precis haft ägglossning. 
    Jag har haft ett positivt ägglossningstest av alla dessa ggr jag testat. Så är lite osäker på att dom funkar på alla.
  • Äldre 5 Mar 06:35
    Ek90 skrev 2018-03-04 18:04:06 följande:

    Åh, det ger ju lite hopp iallafall :D tack för du skrev!

    Jag har bara testat två månader med ÄL-test, fick positivt första testet jag provade förra månaden och då kände jag det himla tydligt i magen med. Men sen fick jag ett väldigt tidigt MF förra månaden så kan ju va därför det krånglar denna månaden med.


    Okej, vilken vecka var du i? När jag fick missfall tog det 6 veckor innan mensen kom tillbaka, så där någonstans på dom 6 veckorna hade jag väl antagligen en ägglossning.
  • Äldre 5 Mar 15:07
    Ek90 skrev 2018-03-05 11:26:11 följande:

    Jag hann bara få ett positivt test runt BIM som jag tyckte va svagt, fortsatte testa för att se det bli starkare men det gick åt andra hållet istället. Så vet inte ens vilken vecka man beräknas vara i där,4-5?

    Bara att vänta då :)


    Okej. Tråkigt! Ja vid BIM Är man väl i vecka 3+ till 4+ typ.

    Ja vi håller tummarna för att det går för oss nu!
  • Äldre 18 Mar 13:25
    Jagerika skrev 2018-03-18 09:54:07 följande:

    Fick rosa på pappret nu så tror mensen är på ingång :( bara bereda sig för nästa månad :)


    Samma här, fick min mens igårkväll när jag skulle gå och lägga mig. Så det är bara att ladda om för nästkommande månad. 
  • Mon 9 Sep 2019 17:50
    Anonym (m) skrev 2019-09-06 21:25:19 följande:

    Hej! Är det någon som fått positivt på Graviditetskollens billigaste ägglossningsstickor? Jag misstänker att jag har PCOS då flera symptom stämmer in men vill ändå veta om stickorna ens funkar.


    Jag har aldrig fått positivt på några sådana där stickor. Tänkte först att jag inte hade någon ägglossning men fick konstaterat vid en gynundersökning att jag hade haft ägglossning trots att stickorna inte visat något. Så antar att för vissa så funkar dem helt enkelt inte.
  • Sat 28 Aug 2021 19:20
    Jagerika skrev 2021-08-24 02:03:57 följande:

    Hej tjejer! Hur går det för er? Själv är jag i v34 nu och längtar nått hemskt efter bebis <3

    Har haft en riktigt bra graviditet och seriöst bara gått upp +2 kg än, trodde jag skulle se ut som en valross men har bara fått mage! Bebis lever rövare nonstop och jag är så himla nyfiken på vem denna lilla människan är! Om ca 6 veckor kommer plutten och det känns helt overkligt fortfarande <3


    Jag var med i denna tråden i början och har sedan varit inne lite sporadiskt. Såg nu att du äntligen snart skall få bli mamma! Så himla STORT GRATTIS! Som du har kämpat alltså!

    Jag lyckades tillslut jag med och min son har hunnit fylla 1,5 år. Vågade aldrig skriva något om det här inne för var liksom rädd att jinxa det.
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet