• Äldre 11 Feb 16:05
    180018 visningar
    2297 svar
    2297
    180018

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Hej,

    Jag hoppar gärna in i tråden också! :) jag och min man är 29-30 år gamla och försöker nu med vårt första barn. Jag hade ägglossning den 4/2 och har beräknad mens 16/2 (dvs på fredag!). Vi prickade in ägglossningen (inte så svårt när sexlusten blir helt crazy dagarna innan tills någon dag efter...) och hoppas nu på att det inte kommer någon mens till helgen. Jag har känt lite molvärk i nedre delen av magen, men är rädd för att jag själv bara hittar på. Jag brukar känna av värk kring ägglossningen, men vad jag minns så brukar det bara vara någon dag och inte fortsatt i en vecka som nu. Detta är vårt första försök, så det kan lika gärna vara hjärnspöken eftersom jag är så spänd och förhoppningsfull.

  • Äldre 12 Feb 15:35
    #40
    Jagerika skrev 2018-02-12 07:22:23 följande:

    Hej! Du hjärtligt välkommen :) jag blir också helt galen vid ägglossningen så jag förstår precis vad du menar ;)

    Har du ätit p-piller innan? För jag har samma tankar som du! Jag slutade med mina piller och fick mens som vanlig i december och sen i januari prickade vi in ägglossningen och fick mensvärk svin länge, och nu är jag på BIM+1 med mensvärk varje dag sen ägglossningen. Jag vill ju så gärna ha barn men tänker som du att det kanske är hjärnspöken eller att kroppen ställer om sig efter man slutat med pillerna. Utan piller kanske jag har ondare? Ingen aning men jag ska ta test på torsdag för har läst om flera tjejer som tagit test runt sin BIM dom varit negativt men som har plussat BIM+ 4 :)


    Jag slutade med p-piller när jag var 21, eftersom jag insåg att jag mådde dåligt av dem. Så jag har varit utan hormon-baserade preventivmedel i lite mer än 8 år och vi har hållit oss till kondom och Natural cycles senaste halvåret :) det är ju vanligt att läkare ordinerar p-piller för tjejer med mycket mensvärk, då det ska hjälpa (ex. min syster har fått detta ordinerat sv den anledningen). Så nog kan det vara så att du får intensivare mensvärk efter att ha slutat med p-piller, men så långe den inte kommit än är ju hoppet stort! Håller verkligen tummarna för dig! :D

    Har under dagen idag även plötsligt upplevt att vissa lukter är... speciella, och jag kunde inte äta upp mitt äpple på mellanmålet då jag tyckte att det smakade lite skumt. Som sagt, det kan lika gärna vara hjärnspöken, men jag hoppas ju så innerligt! :) använder mig som sagt av Natural cycles och nu ska min temperatur börja sjunka om det inte blev något denna gång... men om den håller i sig på högre temp så är jag troligtvis gravid :) spännande dagar denna vecka!
  • Äldre 13 Feb 09:55
    #48
    Jagerika skrev 2018-02-13 07:49:32 följande:

    Vad spännande! Har du tagit tempen än? Hur går det för dig? :)


    Japp, tar tempen varje morgon direkt när jag vaknar. Tempen är fortfarande ?hög? och har inte sjunkit ännu. Men har ju BIM på fredag, så än finns det några dagar då den kan sjunka (vågar inte riktigt hoppas på graviditet än...). Men att den fortfarande är hög är ju ett positivt tecken. Tidigare cykler har tempen sjunkit ganska drastiskt på dag 8 efter ägglossning och nu är jag på dag 9. Det har alltså varit två morgnar med ihållande hög temp, när det tidigare har varit som en klocka med temperaturen.

    Dock finns ju alltid risken att kroppen ändrar rutin då jag kan vara stressad/orolig/förväntansfull inför en möjlig graviditet :) mina föräldrar kommer hit på besök i helgen (de bor en bit ifrån oss), så vi kommer troligtvis vänta med att testa tills de åkt, om mensen inte kommer under helgen. :)
  • Äldre 14 Feb 07:08
    #67

    Okej, tjejer. Även idag håller tempen sig högt. Min man kunde igår inte riktigt hålla sig, så han köpte RFSU tidigt graviditetstest. Imorse, då vi såg att tempen fortfarande är hög, tog jag testet. Vi är helt skakiga, eller hur ser vi ett streck? Det är lite svagt, men eller hur är det där? Vi tänkte köpa ett vanligt test och testa efter helgen, när mina föräldrar åkt (ursprungsplanen...)



    Omg...

  • Äldre 14 Feb 08:45
    #70
    Jagerika skrev 2018-02-14 07:30:41 följande:

    Herregud jag ser också två streck!! :O ta igen efter helgen men det är garanterat en bebis på gång!! :D

    Jag är nu inne på BIM +3 och hoppas mina tester kommer på posten idag! Det konstiga är att jag inte känner nått idag? Varken mensvärk eller nånting! Brukar ha brutal mensvärk precis innan mensen kommer men det är nästan som den har hoppat över denna månaden eller såklart nått annat ;) igår hade jag mensvärk lite grann och lite ömma bröstvårtor men annars mår jag bra :)


    Vad glad jag blir att du också ser strecket! Har nu på morgonen gått och oroat mig ifall vi ser något som ingen annan ser (för att vi såklart så gärna vill ha ett plus). Jag är på BIM -2, så jag var inte riktigt beredd på att det verkligen skulle visa plus redan.

    När beställde du testerna? Och varifrån? Jag håller tummarna för att du får dem idag och kan få testa! :) eftersom mensen inte kommit ännu och du Har en så pass ?förändring? i cykeln så bådar det ju gott! Hoppas verkligen att det är en liten knodd i dig också :)
  • Äldre 14 Feb 20:21
    #76
    stragge skrev 2018-02-14 08:48:03 följande:

    Ser med ett streck :D


    Åhh <3 kan knappt fatta det... min man är också lite ?chockad? tror jag, för han köpte ett till tidigt graviditetstest som han vill att jag ska ta imorgon bitti. Allt för att det ska bli verkligt. :) så nu är jag orolig för att det visar negativt imorgon. :/
    Jagerika skrev 2018-02-14 10:09:59 följande:

    Jag beställde i helgen på gravidkollen.se och det ska ta 2-3 dagar och då måste dom ju räkna måndag som dag 1 så borde få dom idag :)) jag har märkt att jag är mer kissnödig än vanligt också! Har haft problem hela mitt liv med att jag aldrig riktigt känner när jag är kissnödig utan ibland kommer jag på mig själv att jag nog behöver kissa efter sådär 5-6 timmar. Nu är kl 10 och jag har kissat 3 gånger sen kl 05 då jag vaknade. Hållit på så i över 1 vecka nu så jag är inte förvånad om jag plussar snart men jag är inte säker! :) mon sambo tror jag är gravid eftersom jag skrattar så jag gråter till hans dåliga humor, vilket jag vanligen inte gör! Plus att jag blir förbannad snabbar och har gråtit mycket men jag inbillar mig säkert


    Jag har också haft problem hela mitt liv med att inte känna mig kissnödig förrän det verkligen behövs... har aldrig hört någon annan ha samma! Vad kul att hitta någon som har liknande :P jag är också mer kissnödig än vanligt. Det är inte mycket mer, men ändå så jag reagerar på att jag behöver kissa så ?ofta? som två gånger under en arbetsdag... roligt att din sambo ser hur du ändras och tror att du är gravid! Jag håller verkligen tummarna för att du får dina tester snart :)
    Ek90 skrev 2018-02-14 12:56:49 följande:

    Svart på vitt.

    Usch så ledsen jag är.

    Jaja, kan ju hoppas det är för tidigt men med tanke på plus tidigare dagar så är det väl bara att acceptera att det inte blir något av detta.


    Om jag läste rätt tidigare, så har du BIM nu i dagarna? För det kan ju vara så att just clearblues digitaltest inte kan känna av hcg-nivån du har just nu, om du testat för tidigt (men att tidigare tester är för ?tidigt test??)? Jag håller tummarna för att din mens inte kommer i dagarna och att du kan ta ett nytt test om typ 2-3 dagars om ger ett annat resultat :)
  • Äldre 15 Feb 06:55
    #78
    Ek90 skrev 2018-02-14 20:45:09 följande:

    Ja jag har BIM 15 el 16 tror jag (min cykel har varit knas sista månaderna men då är det typ 15-16 dagar sen ÄL.

    Har inte köpt testa tidigt-test men hoppas innerst inne att det bara var ?utspädd? urin eller något imorse och att hcg nivån typ var utspädd, haha man hittar då på alla möjliga ursäkter... får testa igen om ett tag om mensen inte kommer, lär ju inte bli lika besviken igen då jag ju nu är inställd på neg istället för pos. Men känns som jag har mensvärk till och från och tyckte jag hade lite rosa flytningar innan så misstänker att det är mens på G. Men hoppet är det sista som lämnar, om man letar kan man hitta förklaringar till det med ju. Tiden får helt enkelt utvisa så kan man bara hoppas :)

    Om jag fattat rätt har du fått plus idag? Grattis isåfall och hoppas allt går er väg :*


    Okej, jag håller tummarna för dig! <3

    Som jag skrev igår så ville min man ta ett test till (också för ?tidigt test?, eftersom jag idag är på BIM-1), för att testet igår var så svagt. Tog som vanligt tempen nät jag vaknade, som till och med höjts lite grann (alltså ingen antydan till att sjunka inför mens) och testet visade starkt positivt! Nu kan vi verkligen tro på det och kunna njuta lite av att vi lantisar plussat. Jag satte in de positiva resten i Natural Cycles och den ändrades till gravid så nu kan jag följa min och embryots utveckling under de närmsta veckorna :)

  • Äldre 15 Feb 16:18
    #86
    Ek90 skrev 2018-02-15 10:30:49 följande:

    Mensen kom sent igår kväll, vaknat av mensvärk hela natten :( känner mig så låg och fattar inte varför det behövde blir så, men samtidigt så vet jag ju att det är väldigt vanligt och en av konsekvenserna till att testa innan BIM är ju just att man kan råka ut för plus sen mens,, tror jag kommer kunna hålla mig från att testa tidigt nästa månad bara för att slippa den besvikelsen igen!

    Tack för stöttningen! <3 Bara att kämpa vidare!


    Vad synd :( jag håller tummarna för att det blir något för er denna cykeln istället :)
    joannac skrev 2018-02-15 15:54:48 följande:

    Fy va tråkigt att höra. Tycker det är så märkligt att det kan ge utslag trots att det inte är nått. Ger ju så jäkla falska förhoppningar!

    jag ska ha äl närsomhelst fortfarande osäker på när, gav väldigt svagt utslag idag så hoppas den den stegrar söndag eller håller sig till onsdag. NC appen säger ons-fre. Borta med jobb mån, tis nämligen Kommer bli vansinnig om det kommer då! Men vi ligger i för fullt redan nu, lika bra ;)


    Hur länge har du använt NC? Tar du tempen varje dag? Jag upplevde inte att appen ?hittade rätt? förrän efter några månader. :) det var därför jag var så säker på att jag fick ÄL den dagen appen sa att jag fick det (plus att jag då känner av molvärk den dagen). Som du säger, lika bra att ligga i! ;)
  • Äldre 15 Feb 16:20
    #87
    +1
    Jagerika skrev 2018-02-15 07:18:04 följande:

    Åh vad roligt!! Blir så himla glad för din skull!! GRATTIS :D <3


    joannac skrev 2018-02-15 09:42:53 följande:

    åh va kul! grattis!


    Ek90 skrev 2018-02-15 10:26:29 följande:

    Åhh vad roligt, stort grattis till er! :D <3


    Tack så mycket :) <3 håller som sagt tummarna för er också och känner mig spänd på att få höra hur det går för er de närmsta veckorna :)
  • Äldre 15 Feb 16:22
    #88
    Jagerika skrev 2018-02-15 07:20:17 följande:

    Jag hade BIM+3 igår men testade negativt, fortfarande ingen mens idag men det gör ingenting för är lycklig ändå! Min sambo friade till mig igår så ingenting kan få mig ledsen just nu <3 och jag svarade självklart JA!

    får jag ingen mens så testar jag igen nästa vecka!


    Nu blev det ett regn av inlägg från mig, men GRATTIS till förlovningen!! Vilken romantiker till fästman du har, som friar på alla hjärtans dag <3
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet