Forum Allmän debatt - Känsliga rummet
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • Hur trötta är ni med småbarn?

  Mån 12 feb 2018 15:37 Läst 1929 gånger Totalt 19 svar
  Visar endast inlägg av LFF - Visa alla inlägg
 • Mån 12 feb 2018 15:37 #6

  Jag har två 4-åringar som kommer in till oss varje natt (ibland redan vid 22) även om jag numera inte störs av det. Jag hade aldrig i helsike orkat träna 5ggr/v när de var små och vaknade flera gånger per natt, även om det bara var kortare stunder för lite flaskning. Jag var ute och gick någon mil varje dag med vagnen (har bara tvillingarna), i övrigt blev det ingen träning alls.

  I ditt fall skulle jag lägga mig tidigare ett par kvällar i veckan och dra ner på träningen en tid så kroppen får chans att återhämta sig. Om du är i behov av den egentiden, ta den då på ett lugnare vis istället.

  Jag går förresten och lägger mig senast 21.30, vi vaknar kl 6 på vardagar och vid 7 på helgerna.

 • Mån 12 feb 2018 15:54 #9
  Anonym (Hm?) skrev 2018-02-12 15:47:46 följande:
  Tack för ditt svar! Jag har varit hemma ganska länge och utan träningen hade jag nog blivit knäpp då min man är hemifrån mellan 6.30-18.30 på dan så jag tar det mesta själv. Mår bättre psykiskt också av träningen då jag har en del ångest problematik i bagaget så att inte träna känns inte som något alternativ. De veckor jag är väldigt trött blir det kanske bara träning helgen så visst att jag anpassar. Känner mer att promenaderna till och från skolan sliter mer. Har tänkt köpa bil snart så då blir det nog att köra istället.
  Då förstår jag och det är självklart att du ska ha din träningstid. Men det var inte så det framgick i din start :)

  Kan du syssla med lugnare träning? Eller något annat som gör att du får komma iväg och "vara vuxen" utan att det är träning?

  Det kan även vara så att om du nu har varit hemma länge så är det ju inte bara sömnlöshet från ett barn som börjar ta ut sin rätt utan även brist på återhämtning från tvåan och kanske även från tiden med ettan?

  Finns det möjlighet att åka hemifrån någon helg lite då och då (eller bara någon helgnatt) och lämna ansvaret till maken och få sova ut ordentligt?
 • Mån 12 feb 2018 16:16 #13
  Anonym (Hm?) skrev 2018-02-12 16:08:05 följande:
  Jag gymmar så den träningen kan jag ju anpassa ganska bra efter min dagsform. 
  Jag har studerat mellan de två sista barnen så jag har inte varit hemma så länge men ca 1,5 år nu sen jag tog examen. 

  Jag tror tröttheten kanske kan grunda sig i att jag inte får vara bara jag så mycket utan att jag nu mest bara är mamma. Jag har stort behov av social kontakt och det har jag i princip inte nu då de få vänner jag har inte kan ses särskilt ofta då de har jobb och så som vanligt. 

  Jag har tänkt sluta amma snart och då borde min man kunna försöka sig på nätterna. Han ska även vara föräldraledig om ca 1 månad så nu räknar jag bara neråt. Älskar mina barn mer än allt men ibland är det tufft och lite ensamt dagtid. 
  Ja, jag var hemma i 15 månader först med mina tvillingar innan sambon tog över i 3 månader (och sen var jag hemma i nästan 3 månader till) och det var en enorm lättnad att få komma iväg på jobb efter så lång tid hemma. Att få vara något annat än "bara" mamma.

  Jag tror att du kommer att börja må bättre när du får komma ut i "verkligheten" igen. Att vilja vara vuxen och inte bara mamma betyder inte att man inte älskar sina barn! <3
Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll